Mancarea ce-ti da energie

De cate ori nu ti s-a intamplat sa te asezi comod pe canapea lasfarsitul unei zile obositoare, cu un pahar de vin alaturi si cu ciocolatapreferata? Sau poate ai iesit in oras pentru ca nu te mai simteai in staresa prepari cina? Daca asa faci si tu, nu este de mirare ca esti obosita.

Expertii spun mereu ca dulciurile - pe care le consumam de obicei cand numai avem energie - de fapt ne fac sa ne simtim si mai obosite. Pentrua depasi aceste stari trebuie sa schimbi cate ceva in meniul tauzilnic. Alegerea mancarii potrivite poate face diferenta. Sunt catevareguli simple care te pot ajuta.

Pastreaza mancarea cat mai proaspata cu putinta. Fructele si legumelesunt cele mai bune, fiind atat de pline de vitamine.

Si varietatea este importanta - asa corpul va beneficia de diferitevitamine si substante nutritive.
Si nu uita: evita mancarurile preagrase pe care organismul le digera mai greu.

Mancarurile bogate in vitamine B sunt in special bune pentruenergie. Legumele verzi, produsele lactate, ficatul, mancarurile dinpeste, ouale, nucile si fructele uscate.

Vitamina C, magneziul, fierul si zincul sunt si ele bune pentru crestereanivelului de energie. Si vitamina C nu o gasim doar in portocale. Ardeiul,cartofii, brocoli si ardeiul iute sunt si ele surse de vitamina C. Zinculse gaseste in oua si seminte, iar fierul se intalneste in carnea rosie.

Pestele precum sardinele, heringul si somonul este bun pentru caprotejeaza inima.

Daca mananci o mica cantitate de alune fara sare in mod regulat, risculatacului de cord va fi redus cu 30-50%.

Sa bei multa apa este un lucru la fel de important.
Daca nu bei destulaapa vei fi obosita si stresata. Incearca sa bei doi litri de apa zilnic.

Nu exagera cu cofeina. Cofeina este un produs chimic si organismulmunceste din greu pentru a o elimina. Asa ca daca vrei sa fii mereu informa, ai grija ca 80% din tot ceea ce bei sa fie apa proaspata.

Inca te mai gandesti cum sa-ti organizezi mesele? Iata cateva exemplede mancaruri ce pot fi servite in graba si totusi sa nu te lipseasca deenergia necesara unei zile de munca.

Mic dejun energizant
Cerealele si laptele - o metoda excelenta pentru a-ti incepe ziua. Multecereale sunt bogate in vitamina B. Altele contin alune sau fructe uscate.

Compotul de fructe - il poti face cat sa-ti ajunga pentru o saptamana.

Iaurtul este o alta modalitate de a-ti incepe ziua.
Iaurtul, alaturi defructe sau cereale, poate fi servit si la serviciu, daca nu ai destultimp acasa. Nu uita nici de painea prajita si dulceata.

Un pranz plin de energie
Sushi este o alegere excelenta pentru un pranz sanatos. Pestesi preparatele din peste sunt recunoscute ca mancaruri ce-ti dauenergie. Crevetii sunt si ei hrana pentru creier.

Daca sunt alese cu atentie, sandwich-urile pot fi bune. Alege paineaneagra, alaturi de peste si salata. Nu exagera cu maioneza, branza sauorice altceva de genul asta.

Supa cu fasole si alte legume, alaturi de painea neagra, poate fi deajuns pentru pranz.

Cina plina de energie
Legumele precum brocoli si ardeii sunt pline de vitamina B si C.
Mai potiadauga carnea de pui, de peste sau carnea rosie si ai o cina reusita.Poti apela si la spanac sau asparagus pe post de garnitura. Salata deton este si ea o varianta de luat in calcul.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • carmen diaconescu pe 25 Sep 2009, 11:49
    diete

    foarte bune dietele pe care le afisati

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod