Fa-ti plinul de energie!

Daca nu te confrunti cu kilogramele in plus, dar te simti lipsita de energie, nu trebuie sa te privezi de anumite alimente.
Daca nu te confrunti cu kilogramele in plus, dar te simti lipsita de energie, nu trebuie sa te privezi de anumite alimente. O alimentatie neadecvata, care include prea multa sare sau grasimi, poate distruge energia, in timp ce un regim bogat in proteine si glucide iti va da aripi.

Iata alimentele de care ai nevoie pentru a te simti plina de energie.

Carnea rosie slaba


Grasimile animale sunt bogate in proteine si fier si fac parte dintr-o alimentatie echilibrata, care iti va imbunatati tonusul. Consum-o in cantitate moderata – de aproximativ doua ori pe saptamana.


Fierul, pe care il gasim intr-o cantitate destul de mare in ficatul animalelor, este indispensabil pentru a-ti mentine un nivel bun de energie. Cu atat mai mult cu cat suntem femei si putem avea lipsa de fier din cauza menstruatiei.

Ouale


Ouale sunt foarte potrivite pentru persoanele care vor sa-si ridice nivelul de energie si au o viata foarte activa. Ele contin aproximativ 6 grame de proteine si 14 elemente nutritive.

Daca mananci un ou la micul dejun, vei asimila o sursa buna de energie si de concentrare pentru intreaga zi.
Poti manca cate un ou fiert o data la doua-trei zile.

Pestele


Pestele este o hrana dinamizanta, pentru ca este foarte bogat in proteine, vitamine, minerale si acizi grasi omega-3, avand, totodata, putine calorii. Sardinele, de exemplu, desi sunt foarte mici, sunt la fel de bogate in proteine ca o portie mare de friptura de vita.

Mananca macrou si somon, pestii care sunt cei mai bogati in acizi omega-3.

Orez brun, germeni de grau si cereale integrale


Aceste trei alimente contin multe glucide, indispensabile pentru a mentine un nivel bun de energie. In schimb, ele fac parte din categoria glucidelor care se consuma incet, ceea ce le face mai bune decat cele din zahar si faina alba, care se ard repede.


Astfel, cerealele integrale ii furnizeaza creierului un aport constant in glucide, iar tu vei avea energie pentru o buna perioada de timp, neasimiland multe calorii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod