Dr. Oz: Oboseala şi ameţelile, cauzate de lipsa de fier. Ce alimente să consumi

Muşchiul de vită gătit simplu conţine o cantitate însemnată de fier. Consumă-l cu moderaţie alături de alte alimente recomandate de celebrul Dr. Oz!

Tenul tău este lipsit de strălucire şi nu mai ai deloc energie? Deficienţa de fier poate să fie de vină, de aceea ar fi indicat să incluzi în dietă alimente bogate în acest mineral.

Celebrul Dr. Oz susţine că dificultatea în respiraţie, oboseala persistentă, ameţelile şi un ten tern pot să ascundă o deficienţă de fier. Ca să contracarezi aceste efecte trebuie să consumi mai multe alimente bogate în fier. Iată ce propune specialistul să incluzi în alimentaţia ta:

1. Scoicile şi midiile

Constituie o sursă importantă de fier, potrivit specialistului.

De aceea le poţi include în alimentaţia ta, însă consumă-le în cantităţi moderate.


2. Muşchiul de vită

Dr. Oz susţine că fierul din produsele de origine animală se absoarbe de 2-3 ori mai uşor decât fierul din sursele vegetale. Astfel, specialistul recomandă 1-2 porţii pe săptămână de carne roşie (muşchi de vită), carne de porc slabă, peşte sau pasăre.


3.Spanacul


Este o sursă importantă de fier. Acesta se absoarbe mai uşor atunci când este asociat cu alimentele bogate în vitamina C.
Vitamina C facilitează absorbţia fierului. O combinaţie excelentă este salata de spanac crud sau înăbuşit cu ardei roşu şi un dressing simplu din ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

4. Lintea

Este o sursă importantă de proteine şi fier care nu trebuie să lipsească din dieta noastră. Potrivit specialistului, o jumătate de cană cu linte conţine 40% din necesarul zilnic de fier.


5. Ficatul de pasăre

Înăbuşit şi consumat alături de legume la cuptor, ficatul de pasăre poate să constituie o soluţie pentru a mări aportul de fier.




5. Tofu (brânza din soia)

Are un conţinut bogat în calciu şi fier, fiind o alternativă potrivită pentru persoanele vegetariene. O jumătate de cană cu tofu asigură 36% din necesarul zilnic de fier. Pune bucăţele de tofu în salată.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • patrichi mihaela pe 17 Oct 2013, 23:35
    anemie

    am anemia 8 si iau tratament 3 luni imi revin cu anemia

    4
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod