Dr. Oz: Miraculoasele seminţe de chia. Cum te ajută să fii sănătoasă?

Constituie o sursă importantă de fibre care reglează digestia şi acizi graşi omega-3 care previn inflamaţiile în corp. Descoperă ce alte beneficii aduc!
Seminţele de chia au un conţinut bogat în fibre, acizi graşi omega-3 (scad colesterolul rău), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanţi şi minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan).


Beneficiile seminţelor de chia



1. Alungă poftele culinare şi previn depunerile de grăsime

Dr. Oz recomandă consumul a 2 linguri cu seminţe de chia la micul dejun, deoarece ajută la un control mai bun al glicemiei şi au rolul de a alunga poftele culinare. Astfel, vei rezista mai uşor în faţa tentaţiilor culinare. Datorită conţinutului bogat în fibre solubile, seminţele de chia conferă o senzaţie de saţietate, reglează nivelul glicemiei, scad colesterolul rău şi împiedică absorbţia grăsimilor.


Amestecă două linguri cu seminţe de chia într-un pahar cu apă şi bea-l dimineaţa, la micul dejun.


2. Te ajută să ai un somn odihnitor

Aceste mici seminţe conţin triptofan, o substanţă care determină creşterea nivelului de melatonină şi serotonină. Acest lucru te va ajuta să ai un somn odihnitor şi să te trezeşti plină de energie dimineaţa. Triptofanul se mai regăseşte în carnea de curcan, însă seminţele de chia au o cantitate dublă. Astfel că ai nevoie de 2-3 linguri de seminţe de chia pentru a-ţi îmbunătăţi somnul.


3. Redau strălucirea părului

Datorită conţinutul bogat în proteine complete, seminţele de chia au grijă de sănătatea părului tău, redându-i strălucirea şi vitalitatea.



4. Sunt o sursă excelentă de energie şi previn inflamaţiile în corp

Datorită conţinutului bogat în proteine de calitate, acizi graşi omega-3 şi multitudinea de vitamine şi minerale, seminţele de chia furnizează energie pe tot parcursul zilei şi previn inflamaţiile în corp. Consumă zilnic 2 linguri cu seminţe de chia în diverse preparate.


5. Perfecte pentru exfolierea tenului

Poţi să prepari un scrub perfect din seminţe de chia pentru a exfolia tenul de celulele moarte. Amestecă 2 linguri de seminţe de chia cu 1/2 cană cu ulei de măsline/cocos şi 1 linguriţă cu zeamă de lămâie. Lasă amestecul să stea puţin pentru a obţine o consistenţă gelatinoasă.



Trucuri ca să incluzi seminţele de chia în alimentaţia ta

  • în smoothie-uri. Citeşte articolul: Smoothie cu cătină, ghimbir şi seminţe de chia
  • peste salatele de crudităţi
  • în limonadă sau cu suc de portocale pentru un efect remineralizant
  • peste cerealele integrale de la micul dejun
  • în orice produs copt, cum ar fi pâinea, checul sau brioşele
  • ca să faci budincă. Citeşte articolul: Cum să faci o budincă sănătoasă fără lapte de vacă şi amidon şi Budincă de chia cu lapte de nucă
  • ca să faci icre vegetale se amestecă seminţele de chia cu ceapă, ulei de măsline, apă, sare şi lămâie
  • ca să faci gem proaspăt din orice fruct, pune-l în robotul de bucătărie împreună cu 1-2 linguri de seminţe de chia şi puţină miere de albine (după preferinţă).
    Seminţele vor absorbi sucul din fructe şi vei obţine o pastă cu o consistenţă de gem.
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lidia pe 24 Sep 2018, 11:36
    seminte de chia

    Eu iau doar de doua saptamini aceste seminte si am cunoscut din prima saptamina; s a dus un pic din grasul de la burta, grasul de la obraz, nu ai foame, nu ai pofta de ceva dulce. nici o durere de stomac. Deci, nu se iau doua linguri pe zi si in fiecare zi. eu cind am cumparat punguta cu chia, scria pe ea doza zilnica 15grame nu depasiti; apoi am aflat ca o lingura mare contine 15 gr. tot pe internet am aflat ca, 3 sau 4 zile pe saptamina. Deci, eu iau,o lingura de chia,4 zile si fac pauza 3 zile. In stare uscata puteti sa luati, aveti grija sa beti multa apa. Oricum, ele nu au nici un gust; de ce sa le amestecam (zic eu).

    0
    0

  • bonaventura pe 27 Sep 2016, 01:48
    informatii nutritionale

    Informatiile nutritionale publicate sunt rodul cercetarilor d.voastra sau se numesc plagiaturi atat timp cat nu mentionati sursa sau autorul?

    0
    0

  • ariadnaM pe 19 Iun 2015, 14:09
    interesant

    eu folosesc de jumatate de an un scrub corporal de cafea cu aroma de cocos, miroase incredibil si imi lasa pielea catifelata dupa folosire. Sunt multumita de rezultate pana acum, dar sigur voi apela si la semintele de chia in curand ca sa nu mi se obisnuiasca pielea doar cu scrub-ul de cafea.

    0
    0

  • iulian pe 29 Oct 2014, 11:57
    cum se consuma semintele de chia

    buna. imi puteti spune cum sa consum semintele de chia? eu le consum crude, in sandwich, mai ales. este gresit asa? nu as vrea sa le inmoi in apa, dar daca este neaparat nevoie...multumesc.

    1
    0

  • bianca pe 16 Oct 2014, 18:40
    chia

    Semințele de chia trebuie consumate cu f multa apa pentru ca ele sunt capabile să absoarbă de câteva ori greutatea proprie, se expandează, creând senzația de sațietate,controlând astfel apetitul. www.biaplant.ro

    2
    0

  • LORY pe 16 Iun 2014, 18:52
    SEMINTE DE CHIA

    SUNT EXCELENTE!!

    1
    0

  • Alexandra pe 14 Mai 2014, 13:15
    Recomand

    Eu pun la inmuiat intr-un pahar cu apa 2 lingurite de seminte, de seara pana dimineata si le blenduiesc (atat semintele cat si apa in care au stat) in sucul de fructe pe care il prepar in fiecare dimineata. Mai pun in suc si pudra de iarba de grau si seminte de canepa, plus ca mai iau si spirulina pe parcursul zilei. Toate acestea cumulate au dus la analize de nota 20, plus par sanatos, ten frumos...etc. Recomand cu cea mai mare incredere!

    1
    0

  • JOJOX MAN pe 28 Dec 2013, 00:31
    COMENTARII DE OAMENI REDUSI

    CHIAR NU AVETI NICIUN MECI DE VAZUT? NORMAL CA VA DOARE STOMACUL, L-ATI INVATAT CU CARNATI SI CHIPSURI SI ACUM VA MIRATI CA VA DOARE. SE FIXEAZA IN MUCOASA STOMACALA: DA, SI VA CRESTE CA VREJUL DE FASOLE PRIN NAS PANA LA TAVAN. DOAMNE CAT DE PROSTI SUNTETI

    25
    8

  • mihaela pe 27 Nov 2013, 13:54
    OFERTA LA SEMINTE DE CHIA

    Am gasit pe un site aceste seminte la oferta!!! http://www.ekilibrium.ro/articol/Produse_Bio/Seminte_-_nuci_-_alune/Seminte_de_Chia-1918.html sunt mai ieftine ca la plafar

    12
    0

  • Eu pe 22 Oct 2013, 08:12
    Chia

    Si eu am luat semintele cateva si am avut dureri foarte mari de burta.in afara de asta nu mi-au adus nimic bun. absolut nimic din ceea ce se scrie pe net nu e adevarat. se fac doar o gramada de bani pe urma prostilor ca mine.

    3
    11

  • ingrid pe 21 Oct 2013, 22:21
    pacaleala!

    Am cumparat ci folosit seminte de chia de la Sanovita,desi scumpute m-am gandit ca merita,citind cat de minunate sunt,pe internet.Insa surpriza!..Dupa vreo luna de luat zilnic cate 2 lingurite in iaurtul de dimineata am inceput sa am dureri crunte! de stomac.EU care niciodata nu am avut absolut nimic cu stomacul.Durerile erau atroce,de parca imi luasem pumni in stomac.Am renuntat la ele,durerile au disparut.Apoi am reinceput sa le iau,durerile au aparut iar.Probabil se fixeaza f tare in mucoasa stomacala,nu-mi dau seama...Pacat,eram hotarata sa le iau perioada indelungata..Le-am aruncat si ma simt bine.Deci...faceti cum credeti,insa aveti grija.

    8
    15

  • unul pe 21 Oct 2013, 12:31
    chia

    da cum o chiama pre limba lui linne? ...sau s-a aplicat principiul copy-paste...

    7
    12

  • simika pe 21 Oct 2013, 10:41
    colegii mei folosesc!

    Am o prietena care le folosesti si colegi de la serviciu care le manaca cu iarut. Nu am gustat pana acum, dar m-ati convins sa incerc cu toate ca lumea se roaga de mine de ceva timp sa le incerc. Multumesc!

    4
    6

  • kiki pe 21 Oct 2013, 09:20
    ceva nou

    Multumim,pare f folositor

    10
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod