Dr. Oz: Este sănătos să ai o dietă bogată în proteine?




Surse de proteine recomandate de Dr. Oz


Proteine animale de calitate
Ce înseamnă o porţie de proteine animale? Atât cât încape în palma ta, spune Dr. Oz. Asta înseamnă că o porţie de proteine animale poate să însemne un ou, 85 de grame de carne de pui, peşte sau vită. "Aceste surse de proteine complete sunt folosite eficient de corp. Dacă le consumi dimineaţa, metabolismul tău va fi unul mai alert şi vei avea mai multă energie pe parcursul zilei. Poţi să optezi pentru oricare dintre aceste surse pentru a le consuma la micul dejun", explică Dr.
Oz.

Oleaginoasele
O porţie de oleaginoase înseamnă un pumn de nuci/seminţe crude sau 2 linguri cu unt de arahide/migdale/caju. "Caloriile din proteine sunt diferite de cele din carbohidraţi. Acestea nu sunt convertite în calorii odată ce ajung în corp, de aceea ajungi să slăbeşti mai mult cu ajutorul caloriilor din proteine", explică Dr. Oz.

Leguminoasele
Fasolea boabe, năutul şi lintea sunt surse bune de proteine pe care le poţi include în foarte multe combinaţii. Este suficientă o jumătate de cană cu boabe de fasole pentru a asigura o porţie de proteine.
Aceste leguminoase conţin proteine şi fibre, combinaţie care asigură saţietate şi o digestie bună.

Lactatele
Un iaurt grecesc înseamnă o porţie de proteine şi-l poţi folosi pentru a diversifica lista cu alimentele bogate în proteine. "Nu trebuie să exagerezi cu lactatele pentru a obţine necesarul de proteine, deoarece ele generează diverse reacţii inflamatorii în corp", avertizează Dr. Oz.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod