Dr. Oz: 3 deserturi răcoritoare şi sănătoase pentru zilele de vară

Fructele de sezon congelate şi combinate cu diverse ingrediente simple pot să constituie un desert hrănitor şi răcoritor pentru zilele caniculare. Descoperă ce sugestii are celebrul Dr. Oz!

Fructele congelate te pot ajuta să te răcoreşti cu un desert sănătos, dar fără să aduci un aport ridicat de calorii. Dr. Oz propune mai multe combinaţii cu fructe pe care le poţi prepara vara şi să le ai la îndemână atunci când ai poftă de ceva dulce, dar rece. De asemenea, apelând la aceste reţete simple vei evita îngheţata din comerţ care conţine prea mult zahăr şi mulţi aditivi. Iată ce reţete recomandă el:


1. Înlocuieşte batonul de îngheţată cu frigăruile de fructe congelate


Pune pe un beţişor bucăţi din fructe diverse (banane, ananas, struguri, afine, kiwi) şi lasă-le la congelator timp de 2 ore.

Vei obţine un desert deosebit şi sănătos. Un alt truc recomandat de Dr. Oz este de a folosi o lingură pentru îngheţată şi de a scobi un pepene galben sau roşu pentru a pune bucăţile în congelator.

Consumând acest desert în locul îngheţatelor din comerţ nu vei avea probleme cu silueta, deoarece o porţie din acest desert conţine 50-70 de calorii, iar o îngheţată obişnuită are peste 250 de calorii. Mai mult, aceste fructe aduc un aport însemnat de fibre, vitamina C, potasiu şi antioxidanţi.

 

2.

Înlocuieşte sorbetul clasic cu piureul de fructe congelate

Optează pentru mai multe fructe pe care să le tai cubuleţe şi să le congelezi. Când ai poftă de ceva răcoritor, toarnă fructele în robotul de bucătărie şi mixează-le până ajung la consistenţa cuburilor de gheaţă mărunţite. Pentru un plus la capitolul aspect, poţi să foloseşti straturi de fructe în diverse culori pe care să le mixezi şi să le torni pe rând într-un pahar. O jumătate de cană cu sorbet clasic are 130 de calorii şi 20 de grame de zahăr rafinat, iar acest piure din fructe congelate are doar 65-80 de calorii şi 10-15 grame de zahăr natural din fructe. 

 

3.

Înlocuieşte milkshake-ul cu iaurtul grecesc în amestec cu fructe

Ca să eviţi milkshake-urile din comerţ care au un conţinut ridicat de grăsimi şi zahăr rafinat, poţi să optezi pentru iaurtul grecesc. Pe acesta îl poţi congela într-o tavă pentru gheaţa sau să-l foloseşti în amestec cu un fruct şi puţină miere de albine pentru a face îngheţată pe băţ. Astfel, în loc de cele 200 de calorii dintr-un milkshake te vei bucura de un aport esenţial de probiotice şi proteine din iaurtul grecesc. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod