Frumuseţea ta: 5 trucuri ca machiajul tău să reziste şi la peste 30 de grade

Pe timpul verii foarte multe femei, care obişnuiesc să se machieze, se lovesc de o problemă: rezistenţa machiajului la caldură. Cele mai multe se plâng că din cauza temperaturilor foarte mari, machiajul nu le rezistă toată ziua.

Într-adevăr, căldura nu face casă bună cu produsele de make-up. Tocmai de aceea ai nevoie de mici trucuri care să te ajute să-ţi păstrezi machiajul intact toată ziua, chiar şi la temperaturi de peste 30 de grade. 

Înlocuieşte fondul de ten

Dacă ai un ten fără probleme, cea mai bună soluţie, pe timpul verii, este să înlocuieşti fondul de ten cu o cremă BB. Hidratează, vindecă, protejează împotriva radicalilor liberi, acoperă imperfecţiunile, matifiază şi are factor de protecţie, ceea ce o face perfectă pentru tenul tău, în zilele de vară. Dacă totuşi ai nevoie de fond de ten, este recomandat ca în timpul verii să foloseşti un fond de ten care să conţină talc (mica). Acest ingredient absoarbe excesul de sebum, astfel pielea ta nu va mai avea acel aspect lucios.

Dacă vrei să fixezi fondul de ten poţi să foloseşti o pudră translucidă pe frunte, nas şi bărbie. Însă, trebuie să iei în considerare faptul că pudra îţi va încărca tenul.

Produse speciale

Machiajul rezistent la transfer este o soluţie bună pe timp de vară, deoarece se păstrează întreaga zi şi nu este afectat de transpiraţie, căldură sau apă. Asta şi pentru că produsele cosmetice rezistente la apă conţin un ulei pe bază de silicon care le ajută să se fixeze foarte bine pe piele. Însă, din aceast motiv ele nu se îndepărtează foarte uşor de pe faţă, aşa că vei avea nevoie şi de produse de curăţare speciale. Totuşi, este important să ştii că acest gen de machiaj nu este recomandat pentru folosirea zilnică.

Spray de fixare a machiajului

Un alt truc pentru ca machiajul tău să reziste şi la peste 30 de grade este folosirea unui spray pentru fixare.
Acest produs este asemenea unui fixativ pentru păr. Se foloseşte la finalul machiajului şi se pulverizează de la o distanţă de 15-20 de cm de faţă. Cu ajutorul lui, machiajul tău va rămâne intact pe tot parcursul zilei.Însă, acest produs nu este recomandat pentru o folosire zilnică deoarece blochează porii.

Cât mai puţine produse

Cei mai mulţi make-up artişi ne recomandă ca pe timpul verii să folosim cât mai puţine produse de make-up, dacă vrem să arătăm bine toată ziua. O simplă cremă BB (care să matifieze şi să ascundă micile imperfecţiuni), un rimel rezistent la transfer, puţin blush în obraji şi un gloss într-o nuanţă cât mai naturală sunt suficente într-o zi caniculară.


De asemenea, este recomandat ca pe parcursul zilei, pentru a păstra aspectul proaspăt al pielii, să folosim şerveţelele de hârtie din pergament ce absorb excesul de sebum. Acestea se găsesc în farmacii şi sunt special create pentru tenul mixt. Sunt recomandate în locul "retuşului" cu pudră, pentru a nu mai încărca tenul.

Apa termală sau apa de trandafiri

În această perioadă, când transpirăm mai mult decât în alte perioade din an, pielea noastră pierde foarte multe minerale. De aceea, avem nevoie de apă termală sau apă de trandafiri.

Conţin foarte multe minerale şi vitamine şi au proprietăți astringente, emoliente, repară ţesătura de elastină şi colagen care conferă rezistenţă şi elasticitatea pielii şi au beneficii anti-ageing. Unde mai pui, că atunci când le pulverizezi peste machiaj, îl fixează.

Nu uita de hidratare

Un alt lucru foarte important de care trebuie să ţinem cont pe timpul verii este acela că din cauza căldurii pielea noastră se deshidratează mult mai uşor. De aceea, trebuie să-i asigurăm cele necesare pentru a nu se usca. Foarte eficientă este hidratarea din interior care se face cu ajutorul apei, a ceaiurilor naturale, a fructelor şi legumelor, dar şi cea din exterior cu ajutorul cremelor hidratante.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod