Cum să mănânci pepenele galben? 6 combinaţii pe care trebuie să le încerci

Se combină perfect cu prosciutto sau brânză de capră transformând total o salată obişnuită. Descoperă cum să mănânci pepenele galben în combinaţii inedite!

Pepenele galben este foarte versatil, însă trebuie să ştii care sunt cele mai potrivite combinaţii pe care le poţi face.

Este un fruct recomandat pe timpul verii, deoarece aduce un aport însemnat de minerale pe care le pierdem prin transpiraţie când sunt temperaturile foarte ridicate afară.

Spre deosebire de pepenele cu miezul galben-verde (Honeydew), pepenele de tip Cantaloupe (cu miez galben-portocaliu), conține mai puțină apă și zahăr. Consumă câte două felii de pepene galben pe zi pentru a hidrata organismul şi a-l hrăni cu vitaminele A și C, complexul vitaminic B, fibre alimentare, betacaroten și potasiu.

Dacă te-ai plictisit să-l consumi ca atare şi ai vrea să încerci altceva îţi propunem să faci următoarele combinaţii care sunt perfecte pentru vară:

1. Salată de pepene galben cu prosciutto şi brânză de capră

Combină pe o farfurie felii de pepene galben cu prosciutto, smochine proaspete, brânză de capră, rucola, mentă proaspătă, busuioc proaspăt şi stropeşte cu ulei de măsline extravirgin şi oteţ cu miere (sau oţet balsamic).


2.Margarita cu pepene galben

Pentru a obţine o băutură perfectă pentru vară mixează în blender pepene galben cu puţină apă, după care îl strecori de pulpă pentru a obţine sucul în cazul în care vrei un cocktail fără pulpă. Sucul de pepene galben se amestecă cu tequila, zeamă de lime, puţin sirop de agave şi se serveşte în pahare ornate pe margină cu sare, chilli şi cu felii de lime.

 

3. Salată de pepene galben cu castraveţi, ceapă roşie şi mentă

O salată uşoară şi savuroasă de vară cu care poţi să-ţi surprinzi prietenii într-o seară de vară este această combinaţie de pepene galben amestecat cu felii de castravete, ceapă roşie, mentă proaspătă, brânză feta, ulei de măsline extravirgin, oţet balsamic şi zeamă de lime.

4. Salată de pepene galben cu castraveţi

Un alt mod inedit de a consuma pepenele galben este acela de a-l combina cu mulţi castraveţi, mărar proaspăt, brânză feta sau de capră, puţină ceapă roşie, ulei de măsline, zeamă de lămâie, puţină miere de albine şi piper negru proaspăt măcinat.

5. Smoothie hrănitor cu pepene galben

Amestecă în blender pepene galben cu fulgi de cocos, seminţe decorticate de cânepă, spanac proaspăt, fulgi de ovăz şi puţin lapte vegetal (cocos sau migdale). Foloseşte seminţe de chia, fulgi de cocos şi fructe de pădure pentru a orna smoothie-ul.

6. Salsa picantă de pepene galben

Poate că nu ai încercat până acum salsa cu altceva în afară de roşii şi porumb, însă această combinaţie cu pepene galben este de-a dreptul delicioasă. Salsa cu fructe va merge perfect cu o friptură de porc şi merită să încerci această combinaţie inedită.

Pentru a face salsa picantă de pepene ai nevoie de pepene galben tăiat cubuleţe mici, ardei iute, ceapă roşie, coriandru proaspăt sau pătrunjel, zeamă de lime şi sare. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adrian pe 18 Aug 2017, 14:11
    Cum să mănânci pepenele galben?

    Dacă n-ai încercat pepenele galben cu prosciutto şi brânză de capră, salsa picantă sau castraveţi, ceapă roşie şi mentă, nu ești pui de dac.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod