Cum sa castigi in greutate?

Intr-o lume invadata de retete pentru slabit, exista totusi persoane care isi doresc sa castige cateva kilograme in plus din motive de sanatate.
Cele mai mari riscuri la care este expusa o persoana slaba (care cantareste sub greutatea corporala normala) sunt complicatiile care pot aparea in timpul unei operatii si o insanatosire (recuperare) foarte lenta. Insa aceasta situatie poate fi remediata prin adoptarea unei diete potrivite care sa-ti asigure necesarul de calorii pentru a castiga in greutate.

Unele persoane sunt slabe indiferent cat de mult ar manca si sunt mereu invidiate de persoanele care castiga in greutate foarte usor si repede. Daca ti se pare ca esti prea slab/a si consideri ca nu ti-ar strica macar cateva kilograme in plus, iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta.


Adopta obiceiuri sanatoase

Pentru a castiga in greutate trebuie sa consumi alimente cu valoare calorica mare.
Incearca sa maresti cantitatea de alimente consumate zilnic, insa nu uita ca este extrem de important sa eviti grasimile si zaharurile. Cu toate ca mancarurile bogate in grasimi contin cele mai multe calorii, este indicat ca acestea sa fie consumate in mod cumpatat. Intr-adevar daca te gandesti la retetele cele mai bogate in calorii nu iti vine altceva in cap decat deserturi si cat mai multe prajeli. Insa, accentul trebuie pus pe alimentele care au un profil nutritiv diversificat si contin, pe langa grasimi, si carbohidrati, proteine, vitamine si minerale.

Mesele principale, in special micul dejun trebuie sa aiba o importanta majora in cazul in care iti doresti sa castigi cateva kilograme in plus. Evita gustarile dintre mesele principale pentru a mari pofta de mancare sau daca nu te poti abtine opteaza pentru fructe uscate, cereale, batoane proteice sau iaurt de fructe (datorita continutului ridicat de calorii, vitamine si minerale).
De asemenea, mananca incet si relaxat pentru a te asigura ca sistemul tau digestiv functioneaza corespunzator.


Mananca mult
  • Este foarte important sa-ti stabilesti singur/a numarul meselor principale luate in fiecare zi (intre 5-6 pe zi este cel mai indicat) si orele fixe ale acestora, pe care sa le respecti;
  • Bea multe lichide cu valoare calorica mare precum sucurile, laptele, milkshake sau bauturi sportive;
  • Consuma cat mai des alimente bogate in amidon cum ar fi: orez, ovaz, paste, cartofi, morcovi si dovleac;
  • Adauga intotdeauna iaurt, sos din smantana sau alte combinatii de sosuri peste mancarurile obisnuite si salate;


Proteinele

Proteinele sunt esentiale pentru organism deoarece ajuta la o buna functionare a sistemului imunitar si la o insanatosire/recuperare rapida.
Adevarate surse de proteine constituie cerealele, semintele si alunele, produsele din soia (lapte din soia, tofu, tempeh) in cazul in care esti vegetarian sau laptele, iaurtul, branza si ouale pentru non-vegetarieni.

Trebuie sa te asiguri ca ai inclus in fiecare masa luata o sursa de proteine. Soia si produsele lactate sunt recomadate, deoarece nu au un continut ridicat de fibre. De asemenea, consuma zilnic fructe uscate, alune, migdale si struguri pentru a castiga un surplus de energie.


Mareste aportul de calorii

Adaugand extra calorii la fiecare masa poti transforma mancatul intr-o experienta creativa. Incearca aceste cateva combinatii si incearca sa-ti folosesti imaginatia pentru a inventa altele.
  • Inlocuieste apa cu laptele degresat in cazul supelor sau a diferitelor sosuri;
  • Prepara-ti un shake de fructe cu lapte degresat;
  • Adauga lapte degresat in piureul de cartofi;
  • Adauga avocado si branza degresata in salatele de legume.

Nu te astepta sa te ingrasi mai mult de 0,5 - 1 kilogram pe saptamana.
Aceasta reprezinta o modalitate sanatoasa de a castiga in greutate.
 

Comentariile 1-50 din 85

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Vlad pe 23 Mar 2014, 22:59
    Pt mine e chiar imposibil?

    Mananc de 6/7 ori pe zi, mult, sanatos, multe proteine, carbohidrati, am luat si shake-uri cu proteine, si tot degeaba, am 1,90 inaltime si 65 de kg, ma chinui de 4 ani, mereu am intre 60 si 65 de kg, mereu, doctorii sunt dusi cu pluta, toti spuneau : Nu-i nimic, stai linistit si ma trimiteau acasa, vreau si eu sa stiu ce se intampla!

    0
    0

  • tddy pe 27 Iul 2011, 13:10
    hmm

    Eu am 19 ani ..1.76 si 55 de kg ..nici macar de 2 ori /zi nu mananc ,si asta nu ca nu am ce ,insa nu am pofta :d

    0
    0

  • corina pe 28 Sep 2009, 14:55
    ingrasare

    sunt f slaba , am 1,76cm si 42 Kg, mi-am facut toate analizele posibile si nu am nimic. Toti medicii mi-au spus ca poate fi si pe stres. Totusi, mai vreau niste kg in plus. Ce sa fac?

    1
    0

  • silviu pe 1 Sep 2009, 23:41
    ingrasare

    vreau niste kg in plus am 172m si 57 kg ce pot face a mai cstig niste kg in plus

    0
    0

  • Praf pe 29 Iul 2009, 14:19
    Ne incumetam la un maraton?

    Eu unul zic sa ne incumetam la un maraton, sa incercam mai multi solutiile astea, sa incercam s ne cream un regim si sa vedem daca intradevar merge... Am un metabolism rapid si mi-e foarte geru sa adaug ceva kg pe mine. Ma straduiesc de cativa ani cu diferite suplimente si fac exercitii (pentru brate in special- gantere, flotari, tractiuni, inot etc.) Da ' pana acum nu se afiseaza nimic... acum am luat MyoMax gain...daca merge va anunt. diferentele_unei_lumi_dorite -> pentru cei ce vor sa incerce, si nu sunt siguri, le spun eu daca a mers sau nu...

    0
    0

  • Alina pe 24 Iul 2009, 15:18
    Parerea mea

    PAREREA MEA ESTE CA TOT CE AM CITIT IMI VA FI DE FOLOS

    0
    0

  • DELLA pe 20 Iul 2009, 21:54
    PAREREA

    ESTE INTERESANT EU SUNT GRASUTA PT VARSTA MEA DAR VREAU MAI MULTE SFATURI DAR LE-AM GASIT.

    0
    0

  • Popescu Ramona pe 14 Iul 2009, 20:45
    intrebare

    Spuneti-mi va rog cam cat ma ingas dupa aceasta dieta?...astept raspuns pe e-mailul meu:ramonik_love_96@yahoo.com

    0
    0

  • diana pe 9 Iul 2009, 14:37
    super dieta

    vreau sa ma mai ingras un pic,k nu imi plac cum satu hainele pe mn

    0
    0

  • diana pe 9 Iul 2009, 14:35
    vreau sa ma mai ingras macar 4 kg

    vreu sa ma ingras un pic mai mult,voi manca tot ce srie aici numai sa ma mai ingras un pic

    0
    0

  • pussycat_dolls_elleny@yahoo.co pe 1 Iul 2009, 05:06
    ajutati maaaaaaaaaaa sa ma ingras si eu macar 2 kg..:(((

    ahutatima s a ma ingras ..va rooog va roooooood:(( sunt f trista ca nu arat asa cum mi as dorii

    0
    0

  • ana maria pe 30 Iun 2009, 18:09
    vreau sa ma ingras

    am 18 ani an 1,68cm si am 44 de kg as dori sa ajung pana la 55 de kg ma vad foarte slaba as dori sa putem vb si sami dai sfaturi id mess anca_nucu_amor@yahoo.com

    0
    0

  • Alecu Filip pe 25 Mai 2009, 16:01
    pentru ingrasat

    daca poti lasa o adresa de mess, mail, etc. ar fi bine, ca sa-ti pot da mai multe detalii cu ce trebuie facut.

    0
    0

  • Adrian pe 25 Mai 2009, 11:50
    vreau sa iau in greutate

    Nu stiu cum sa fac sa ma ingrasi. Problema e ca eu sunt si fumator am 21 de ani am 1m75 si am 52 de kg poate si mai putin. sunt foarte stresat pentru ca sunt foarte slab simt ca nimeni nu imi mai e aproape chiar si iubita cu care am stat 6 ani ma simt foarte prost si sunt foarte indvidios pe cei care arata bine. pe mine nici hainele nu stau vreau un ajutor din partea Dumnevoastra va rog ...:(

    0
    0

  • Alecu Filip pe 21 Mai 2009, 23:44
    sfat pentru ingrasat

    pentru a te ingrasa trebuie luate 4-5 mese pe zi la ore destul de regulate, micul dejun este obligatoriu si trebuie sa fie destul de consistent. alimentatia trebuie sa cuprinda toate categoriile de alimente: cereale, lactate, carne (de preferat slaba), oua, legume, fructe, seminte. Chiar daca scopul este acela de a te ingrasa trebuie evitate anumite lucruri si anume:prajelile, carnea grasa, dulciuri in exces, cafea, si mai ales tutunul. Si inca un aspect important: dormiti 7-8 ore pe noapte. Odihna este si ea foarte importanta pentru refacerea organismului.Pentru cine este interesat pentru mai multe detalii ii pot sta la dispozitie. Pana de curand am avut si eu probleme cu greutatea, dar pe care am reusit sa le trec, doar cu ajutorul alimentatiei, ore destul de regulate (cu mici exceptii)pentru servirea mesei, odihna, ambitie, putina rabdare, si fara vitamine si alte minunatii, Am luat in greutate circa 12 kg in aproximativ 3 luni, deci se poate.

    0
    0

  • alice pe 12 Mai 2009, 21:01
    poate cineva sa ma ajute?

    poate cineva sa ma ajute va rog?:| am 52 de kg si 1,75...si am luat de vreo doi ani si vitamax si centrum,si produse de la forever si supradyn,si un sirop naturist pt pofta de mancare..am fost si la sala un timp..nu am pus cine stie ce..eu mi-as dori 3,4 kg...de azi am inceput sa iau biomed 6 ..ceva pe baza de polen pt ingrasat..sper sa functioneze...daca stie cineva ceva care sa functioneze fara sa imi distruga mai tare ficatul as aprecia...multumesc anticipat

    2
    0

  • ani pe 24 Mar 2009, 15:19
    aveti dreptate

    am 14 ani,si sunt slabuta.familia mea ma crede o mofturoasa,deoarece mie numi plac iaurturile,prea multe grasimi,si sunt de fire foarte siloasa.as dori ca pe sit ul dvs sa puneti un meniu pentru cai care vor sa se ingrase.si sal respecte.va rog

    0
    0

  • radu pe 18 Mar 2009, 22:32
    vreau sa ma ingras

    eu am 16 ani si 1.83 inlatime si doar 63 de kg am luat vitamne si manc foarte muult mai ales seara ce sa fac sa mai iau in greutate plis spunetimi

    0
    0

  • Catyy! pe 7 Mar 2009, 02:11
    Vreau sa ma ingrash

    |Buna!Dci...am 14 ani si am doar 33 d kg si 1,50..Orikt asi manka nu ma ingrash. Am luat tot felul de vitamine dar degeaba. Cum asi putea sa ma ingrash?Va rog contactatima: barbiedoll_zone23.Ink cv:) Peritolul este \bun de cv? Ms frm;)La revedere

    0
    0

  • radulescu monica pe 7 Mar 2009, 00:09
    vreau sa ma ingras

    vreau sa ma ingras dar nu pot:(

    0
    0

  • gaby pe 5 Mar 2009, 19:23
    vreau sa ma ingras

    cum as putea sa ma ingras?oricat de mult as manca tot nu ma ingras,se mai intampla sa mananc si noaptea dar nu se intampla nimik...va rog ajutati-ma sa ma ingras!!!Am 16 ani 56 kg si 1,78 m.Mersi mult!!!

    0
    0

  • kinga pe 1 Mar 2009, 21:34
    vreau cateva kg in plus

    buna !sunt kinga si am 17 ani si 45 kg as vrea sa ma ingras.ma puteti ajuta va rog???

    0
    0

  • gabriela pe 23 Feb 2009, 18:50
    vreau cateva kg in plus

    buna!sunt gabriela ,am 18 ani si 50 de kg.Mi-as dori sa ma mai ingras putin.Sper sa ma ajutati.Multumesc

    0
    0

  • anca pe 5 Feb 2009, 00:59
    vreau sa ma ingras,sunt disperata

    Buna!Sunt Anca ,am 19 ani si 47kg.Nu stiu ce sa mai fac ca sa ma ingras,toti din familie imi spun ca sunt slaba chiar uneori si prietenii.Eu mananc dar nu ma ingras,am luat si vitamine si inca iau si degeaba.Va rog frumos ajutati-ma,nu stiu poate cu o reteta ceva sau cu un program mai strict sau special.PLZZZZZZ ,AJUTATI-MA.MULTUMESC

    0
    0

  • claudia pe 28 Ian 2009, 18:37
    sunt slaba

    am 17 ani si 30 kg

    0
    0

  • LUCI pe 10 Ian 2009, 17:16
    SUNT SLAB

    VAI DE GREUTATE MEA. AM 20ANI 40KG

    0
    0

  • ana pe 3 Ian 2009, 15:48
    cum sa ma ingras usor si repede?

    Buna, ma numesc Ana am 19 ani si am 43 kg. Va rog dati-mi un sfat ca sa ma ingras repde va rog sunt disperata. La varsta mea nu e o greuttate normala. Va multumesc

    0
    0

  • llyly pe 6 Nov 2008, 15:13
    Am nevoie de cateva kg

    Buna. In zilele de azi nu putem fi calmi. Ar trebui sa se gaseasca vitamine sau un remediu sigur de ingrasat. Nu poti tine orele fixse pentru mese. Te trezesti dimineata, bei cafea mai fumezi si 3-4 tigari mananci la 10-11.

    0
    0

  • loli pe 24 Oct 2008, 16:37
    Sa fii calma!!!!

    Draga mea, nici eu nu sunt prea grasa, pentru ca datorita unei problema de sanatate am slabit destul si acum nu mai pot recupera kg, am consultat un medic homeopat si mi-a spus ca nu ma ingras datorita alterarii sistemului nervos, dar ca odata ce fac tratament si imi linistesc sistemul nervos, o sa ma ingras de la sine. Am incercat si eu cu tot felul de vitamine dar nu-si fac niciun efect. Important e sa descoperi din ce cauza esti asa de slaba si din ce cauza nu reusesti sa te ingrasi, pentru ca mereu exista o cauza, si dupa aceea cu mancare sanatoasa si multa liniste psihica, fara stres si anxietate, o sa te ingrasi.

    0
    0

  • dana pe 23 Oct 2008, 17:51
    Vreau neaparat sa ma ingras

    Va rog mult sa-mi spuneti cum as putea sa mai iau in greutate. Am 1,64 si 47 de kg. Incerc de foarte mult timp sa gasesc ceva care intr-adevar sa-mi mearga. O reteta sau pastile daca ati putea sa-mi recomandati.

    0
    0

  • iuliana pe 19 Oct 2008, 17:52
    Nu stiu ce sa mai fac!!!

    Am 16 ani si 45 kg... nu stiu ce sa mai fac pana si iubitul si fratele meu mi-au spus sa manac mai mult pentru ca sunt foarte slaba. Eu mananc dar nu ma ingras... nu stiu ce sa mai fac. Am luat vitamine... pls ajutati-ma!

    0
    0

  • MANDA NICOLETA pe 3 Oct 2008, 21:14
    DIETA DE INGRASARE!!!!

    DA, SI PE MINE MA INTERESEAZA SUBIECTUL, DAR M-AR AJUTA MULT MAI MULT EXEMPLE CONCRETE, COMBINATII DE ALIMENTE INTR-UN MENIU PENTRU MIC DEJUN-PRANZ-CINA. INFORMATIILE SUNT UTILE SI SUNT INCANTATA CA LE-ATI OFERIT!

    0
    0

  • andreea pe 11 Sep 2008, 00:28
    Vreau sa ma ingras

    Articolul este interesant... dar ceva mai concret adica o reteta ar fi mai potrivita.

    0
    0

  • andreea pe 11 Sep 2008, 00:24

    Interesant articol... dar o reteta concreta ar fi mai potrivita.

    0
    0

  • anonim pe 22 Iun 2008, 17:11
    aaa

    Cum sa fac un shake?

    0
    0

  • dragos pe 2 Iun 2008, 23:09

    Am 1.90 si 72 kg este f putin. Ce sa fac?

    0
    0

  • Gabi pe 30 Mai 2008, 11:03

    Nu conteaza varsta, conteaza inaltimea... dar da, e foarte putin. Asculta sfaturile, si fi mai relaxata

    0
    0

  • eniko pe 1 Mai 2008, 13:16
    Vreau -5-8 kg

    As vrea si eu 5-8kg. Din pacate am un servici unde nu am cum sa maninc de 5 ori pe zi si mai ales mancare consistenta, iar acest servici mai e si stresant sau mai degraba sefii, nici nu munca pe care o fac. Am 35 de ani si 45 kg ce este enorm de putin. Dde multe ori ma si streseaza cand ma intalnesc cu cineva si ma ia la intrebari. Ce e cu tine de esti asa slaba? Esti bolnava? poate .nu stiu.desi am facut analize si erau rez bune.dar ce am?stresu???????????

    0
    0

  • yo pe 23 Apr 2008, 22:03
    As vrea sa ma mai ingras

    Si eu am 49 de kg si 1.70 si nu reusesc sa ma ingras... ce sa mananc... ce idei a-ti avea?

    0
    0

  • roxana pe 20 Apr 2008, 13:03
    Vreau sa ma ingras

    Va rog spuneti-mi si mie cum sa ma ingras... am 48 de kilograme si am 15 ani am 1.70 inaltime... am incercat sa ma ingras de mult timp dar nu reusesc ce sugestii mi-ati da?

    0
    0

  • dew pe 13 Apr 2008, 17:02
    Dew

    Nu ma ingras deloc deloc... si mananc ca vaca:))... am 16 ani 1.75 si 55 de kg... mananc cat ina\cape si nu se pune nimic pe mine... ce as putea sa fac?

    0
    0

  • larisa1985 pe 31 Mar 2008, 12:44

    60 de kg... si nu ai de ce sa fii stresata la varsta ta slabesti foarte usor cu putin sport... tot secretul este sa nu iti inveti organismul sedentar, daca resesti aceasta performanta nu mai slabesti usor nici cu diete si nici cu sport.

    0
    0

  • bia pe 29 Mar 2008, 13:42
    Cate k trebuie sa am?

    Am 16 ani 1,70 cate kg ar trebui sa am ? Va rog rasp la intrebare sunt f. stresata de acest lucru...:(

    0
    0

  • moraru Ioana pe 19 Mar 2008, 21:18
    M-am ingrasat 19 kg

    Sper sa ma mai ingras.

    0
    0

  • laura pe 16 Mar 2008, 16:23
    Nu reusesc sa ma ingras

    Am 20 ani 1,71 si 53 kg... sper sa ma ajute articolul acesta.

    0
    0

  • vlad pe 11 Mar 2008, 19:00
    Nu reusesc sa ma ingras

    Am 17 ani si 1,90 si 71 kg nu reusesc sa ma ingras, mananc mult dar degeaba nu se vede nimik ce sa fac?

    0
    0

  • lauraroz pe 16 Feb 2008, 21:40
    Nu reusesc sa ma ingras

    Buna, e prima data cand intru pe acest site si am nevoie de ajutorul vostru. Am 26 de ani si ma confrunt cu o mare problema nu stiu ce sa mai fac pentru a ma ingrasa (fumez beau cafea, nu exagerez) mananc la orice ora. As dori retete cat mai consistente in calori sa pot reusi sa ma ingras cat mai repede. Mersykk

    0
    0

  • Andreea pe 28 Ian 2008, 15:13
    Concret

    Da cred si eu ca o reteta mai exacta ar fi mult mai bine.

    0
    0

  • andreea pe 25 Ian 2008, 12:26
    mmmmm....

    as vrea ceva mai concret adica o reteta anume pe care sa o urmez

    0
    0

  • dia pe 13 Ian 2008, 14:00
    Foarte interesant !!!

    In sfarsit o speranta... de cand caut o reteta de ingrasare. Bafta tuturor.

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod