Corpul tău îți va fi recunoscător dacă adaugi aceste alimente în dieta zilnică

Dacă te gândești să faci niște schimbări pozitive în stilul tău de viață, cel mai bun mod în care o poți face este prin alimentele pe care le mănânci. Iată câteva alimente pe care ar trebui să le adaugi imediat în dieta zilnică dacă vrei să îți ajuți corpul să fie sănătos!

Ce alimente să incluzi în dieta zilnică dacă vrei să menții starea de sănătate a corpului tău?


1. Avocado


Fructul de avocado este un aliment minune. Nu numai că vine la pachet cu vitamina A, C și E, un avocado conține și fibre, acizi grași omega-3 și potasiu. Conținutul ridicat de vitamine B combate stresul și ajută la producția de celule roșii în sânge. Poți mânca avocado pe pâine prăjită sau poți face guacamole.

2. Banane


Bananele sunt perfecte. Vin în propriul ambalaj, care este ușor de scos, ceea ce le transformă în soluția ideală pentru o gustare la orice oră din zi. Bananele au un conținut bogat de magneziu și potasiu, două minerale care joacă un rol semnificativ în reglarea funcțiilor esențiale ale corpului, cum ar fi tensiunea arterială.
Poți include bananele în piureuri sau le poți mânca împreună cu cereale.

3. Afine


Afinele sunt niște fructe mici, dar puternice. Au un conținut bogat de antioxidanți și sunt ideale pentru uciderea celulelor radicalilor liberi și întărirea sistemului imunitar. O cană din aceste fructe de pădure delicioase conține 14% din doza zilnică recomandată de fibre și aproape 25% din doza recomandată de vitamina C. Le poți mânca atât crude, cât și în rețete de clătite și smoothie-uri.

4. Morcovi


Morcovii conțin o multitudine de vitamine și substanțe nutritive, care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Consumul de morcovi combate cancerul și diabetul, susține sănătatea inimii, promovează sănătatea ochilor, îmbunătățește funcțiile cognitive și cerebrale, îmbunătățește digestia și accelerează procesul de vindecare.
Îi poți mânca la aburi alături de un alt preparat sau chiar și goi.

5. Nuci


Cât timp nu ești alergic, consumul regulat de nuci reprezintă un obicei sănătos pe care ar trebui să îl incluzi și tu în viața ta. Nucile sunt o sursă sănătoasă de grăsimi. Consumul de nuci te poate ajuta să gestionezi nivelul colesterolului, să stimulezi sănătatea inimii, să reduci tensiunea arterială și să energizezi sistemul imunitar. În plus, nucile te pot ajuta să slăbești, să îmbunătățești digestia și să optimizezi metabolismul. 

6. Ardei grași


Ardeii grași vin în diferite culori și reprezintă o sursă puternică de vitamina A, C și E. Aceste vitamine joacă un rol important în menținerea sănătății sistemului imunitar, promovează scăderea în greutate, sporesc sănătatea digestivă și combat inflamația.
Ardeii grași sunt cunoscuți și pentru faptul că au proprietăți de combatere a cancerului, încetinind procesul de îmbătrânire și îmbunătățind sănătatea respiratorie și circulatorie. Îi poți consuma cruzi sau fierți. 

7. Ouă


Ouăle conțin 12 vitamine esențiale, printre care se numără și A, B, D, E, H și K. Gălbenușul de ou are un conținut bogat de vitamina D și aminoacizi. În plus, ouăle sunt o sursă importantă de proteine, ceea ce le face și o sursă ideală și accesibilă de proteine. Ouăle sunt versatile și pot fi preparate într-o varietate de moduri.

8. Smochine


Când te gândești la smochine, probabil că îți dai seama ce gustare bună sunt. Acestea conțin multe substanțe nutritive benefice, inclusiv vitaminele A, C, B1 și B12.
Alte proprietăți includ acizi organici, glucoză, fructoză, celuloză și pectine. Smochinele pot promova sănătatea tractului digestiv, reduce riscul apariției osteoporozei și menține un nivel sănătos de calciu pentru o densitate osoasă mare. Le poți consuma împreună cu brânză ca o gustare. 

Decizia de a-ți schimba dieta poate fi o provocare, dar nu una imposibilă. Încearcă să adaugi câte un aliment sănătos dietei în fiecare zi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod