Suc de mere

Alimentele care curăţă colonul de toxine. Te feresc de cancer

Detoxifierea are un rol esenţial pentru sănătatea colonului. Descoperă câteva remedii naturale care curăţă colonul şi-l protejează de cancer!
Anumite alimente au un efect benefic asupra colonului, favorizând eliminarea eficientă a toxinelor. Astfel, riscul de inflamaţii este mai mic, prevenind formarea polipilor intestinali care sunt un factor de risc pentru apariţia cancerului la colon. "Această formă de cancer porneşte de la nivelul mucoaselor intestinului gros şi poate să fie prevenită, deoarece iniţial îşi face simţită prezenţa sub forma unor leziuni precanceroase - polipii adenomatoşi, care determină cele mai multe cazuri de cancer", explică Dr.
Dana Stănculeanu, medic primar oncologie la Institutul Oncologic „Prof. dr. Alexandru Trestioreanu“ din Bucureşti.

Alţi factori de risc care favorizează dezvoltarea cancerului la colon sunt:

1. Dieta bogată în grăsimi saturate, în special carnea roşie
2. Fumatul şi consumul de alcool
3. Consumul excesiv de cafea, în special asociată cu ţigările, dimineaţa pe stomacul gol
4. Consumul frecvent de alimente acre sau picante
5. Constipaţia cronică
6. Consumul redus de apă
7. Consumul redus de fibre din alimentaţie
8.
Excesele alimentare şi mesele neregulate
9. Servirea mesei în grabă, obosit sau nervos
10. Stresul.


Remedii naturale care curăţă colonul de toxine


Cel mai important lucru pe care poţi să-l faci pentru sănătatea colonului este de a consuma 10-12 pahare cu apă plată în fiecare zi. Acest obicei are un efect benefic pentru sănătatea ta!

Sucul proaspăt de mere


Este o soluţie excelentă pentru curăţarea colonului. Merele stimulează peristaltismul intestinal, elimină toxinele şi au un efect benefic asupra ficatului.
Consumă zilnic suc de mere proaspăt stors pentru a-ţi îmbunătăţi funcţionarea sistemului digestiv! Prepară-l fie în blender cu apă pentru a obţine un suc cremos şi plin de fibre, fie folosind un storcător prin presare la rece.


Aloe vera


Este recunoscută pentru efectul său detoxifiant, precum şi pentru proprietatea de a acţiona ca un laxativ natural. Acest lucru va îmbunătăţi considerabil sănătatea colonului, deoarece favorizează eliminarea toxinelor. De asemenea, te ajută să scapi de constipaţie, un factor de risc pentru dezvoltarea cancerului la colon.
Consumă gelul de aloe vera pur cu puţină zeamă de lămîie, de mai multe ori pe zi şi pe parcursul unei săptămâni.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod