Visine si suc de visine

Alimente pe care le poţi consuma înainte de somn. Vei dormi mai bine!


Tartine cu somon afumat

3. Ceaiul de levănţică


Consumată sub formă de ceai, levănțica poate acționa ca un calmant al sistemului nervos central. Specialiștii spun că levănţica reduce starea de agitaţie şi de anxietate și poate combate insomnia. Ceaiul se obține sub formă de infuzie din două lingurițe de flori uscate sau pulbere infuzate 10 minute în 250 mililitri de apă clocotită.


4. Somonul


Somonul, halibutul şi tonul constituie o opţiune bună pentru o masă de seară mai târzie. Aceşti peşti conţin vitamina B6 necesară pentru producţia de melatonină, hormonul care ne ajută să dormim mai bine, potrivit unei cercetări publicate în Annals of the New York Academy of Sciences.



5. Berea în cantităţi mici


Un pahar de bere consumat seara are un efect relaxant şi te poate ajuta să dormi mai bine. "Consumată cu moderație, berea poate fi de ajutor în combaterea acestei afecțiuni, datorită conținutului redus de alcool și hameiului, sursă pentru acizii lupulonic si humulonic care au acţiune soporifică. Un pahar de bere înainte de culcare poate ajuta la relaxarea vaselor de sânge, ceea ce induce somnul. Prin relaxarea vaselor de sânge presiunea arterială scade, ritmul cardiac devine mai lent, iar starea generală a organismului se îmbunătățește”, a explicat dr.
Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.


6. Lintea


Conţine triptofan, o substanţă care este necesară pentru un somn de calitate. În absenţa acestei substanţe se poate instala insomnia, susţin nutriţioniştii.


7. Seminţele de susan


Pe lângă faptul că semințele de susan au un gust foarte bun, sunt și o importantă sursă de fibre, calciu și alte minerale esențiale organismului, printre care și triptofan.


8. Orezul cu bob lung Jasmine


Potrtivit unui studiu apărut în publicaţia American Journal of Clinical Nutrition, persoanele care au consumat orez cu bob lung Jasmine au constatat că adorm mult mai uşor în comparaţie cu un alt grup care a consumat orez obişnuit. Prin urmare, poţi consumi la masa de seară o porţie de orez Jasmine alături de tocăniţă de legume sau un curry de legume.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod