Turmeric latte

Ai auzit de turmeric latte? Cum să prepari băutura care te fereşte de boli

Nu este deloc complicat de făcut acasă şi nu ai nevoie de ingrediente scumpe. Turmeric latte este o băutură cu puternic efect antiinflamator care poate să înlocuiască cafeaua!

Laptele de aur, cum mai este denumit turmeric latte, este o băutură foarte simplă care are la bază laptele şi pulberea de turmeric pe care o găseşti în toate magazinele. Turmericul a fost numit cea mai importantă plantă din lume, deoarece se foloseşte de mai bine de 4000 de ani în alimentaţie şi în tratarea numeroaselor probleme medicale.

 A ajuns să fie extrem de apreciată în întreaga lume, datorită faptului că ea conţine pulberea de turmeric, despre care se ştie că aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate.

De ce să nu înlocuieşti cafeaua de dimineaţă cu un turmeric latte care-ţi înveseleşte toată ziua atunci când este mohorât afară şi, în plus, are o mulţime de beneficii pentru sănătate.

Cu siguranţă că recunoşti pulberea de turmeric, deoarece ea conferă acea culoare galbenă orezului.

Pulberea de turmeric este folosită pentru a prepara curry-uri, lapte cu turmeric, orez, dar şi în supe/ciorbe sau smoothie-uri.


De ce să bei turmeric latte?


  • Turmericul este folosit de peste 4000 de ani
  • Turmericul are un puternic efect antiinflamator, ameliorând diverse tipuri de dureri.
  • Datorită substanţei active, numită curcumină, turmericul împiedică formarea, proliferarea şi invazia cancerului. Un studiu din 1987 a investigat efectele curcuminei asupra capacităţii toxinelor de a altera ADN-ul şi au descoperit că curcumina este antimutagen eficient împotriva mai multor substanţe ce cauzează cancer, dar acest lucru a fost un studiu in vitro, adică în eprubetă.
  • Turmericul are grijă de sănătatea inimii, a creierului şi creşte imunitatea.
  • Turmericul s-a dovedit a fi extrem de util în cazul fumătorilor, împiedicând apariţia mutaţiilor genetice cauzate de fumul de ţigară.
  • Turmericul poate contribui la reducerea inflamaţiei asociate cu astm.

Turmeric latte

Cum să prepari acasă un turmeric latte

În combinaţie cu piperul negru şi cu grăsimile, beneficiile curcuminei cresc considerabil. Astfel că pentru a prepara această băutură poţi să foloseşti laptele integral de vacă sau un lapte vegetal. Specialiştii înclină către laptele vegetal, deoarece numeroase cercetpri realizate de dr. T. Colin Campbell şi publicate în cartea "Studiul China" vorbesc despre efectul inflamator şi cancerigen pe care îl are laptele de vacă asupra corpului nostru.

Ai nevoie de:

  • 1 cană cu lapte vegetal (soia, migdale, orez, cânepă, cocos, caju)
  • 1 linguriţă cu pulbere de turmeric
  • 1/4 linguriţă cu scorţişoară
  • 1/4 linguriţă cu nuşcoară.

Se pun ingredientele într-un blender şi se mixează dacă vrei să obţii o băutură rece.
Dacă preferi o băutură caldă trebuie să pui toate ingredientele într-un ibric, amestecând din când în când până ajung la temperatura de fierbere.
În funcţie de preferinţe se adaugă puţin piper negru măcinat şi 1/2 linguriţă cu ulei de cocos presat la rece, deoarece aceste ingrediente s-au dovedit a potenţa puterea miraculoasă a turmericului.


La final când s-a răcit puţin se poate adăuga puţină miere de albine, dacă preferi o băutură dulce.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod