9 combinații bizare de alimente care sunt de fapt delicioase

Simplul gând de a combina anumite alimente ți se poate părea ciudat, dar vei rata niște delicii culinare. Află ce variante îți propun bucătarii pentru a te răsfăța cu noi opțiuni gustoase.
Chiar dacă ideea de a mixa anumite alimente te face să simți că nu te poți apropia de rezultatul final, să știi că exisă multe situații în care te-ai putea înșela. În ultima perioadă bucătarii și specialiștii de la școlile gastronomice au început să testeze variante neobișnuite, dar care ar putea să te facă să revii mereu la gustul senzațional.

 
Iată ce alimente pot fi combinate pentru o aromă aparte, chiar dacă inițial te fac sceptic:

 
1. Cola și carne de pui

Data viitoare când gătești carne de pui adaugă și puțină cola. Aciditatea din acest suc va frăgezi carnea și va păstra intactă aroma specială. Unii bucătari prepară un sos pe bază de cola pentru carnea de pui, dar efectul va fi mult mai intens dacă marinezi carnea de pui dezosată în această băutură.

 
2. Paste și cremă de brânză

Precis ai auzit de paste cu maioneză, dar nu-ți vine să folosești brânza cremă pentru covrigii proaspeți la paste? Stai liniștit, combinația nu va fi deloc respingătoare, ci va crea un sos cremos dacă brânza este adăugată la pastele calde, iar după câteva ore la frigider vei avea o consistență asemănătoare cu a salatelor care conțin paste, fără să fie nevoie să mai prepari un dressing separat.

 
3. Căpșuni și salată Caprese

Gustul dulce al căpșunilor pare în opoziție cu aroma intensă a salatei Caprese? Din contră, este ideal să amesteci căpșunile cu oțet balsamic și busuioc pentru a obține un gust special. Nu uita acest truc pentru momentele în care nu poți face rost de roșii.

 
4. Ouă și sirop de arțar

Este posibil să găsești ouă și sirop de arțar pe masă la micul dejun, dar probabil nu gătite împreună. De acum încolo poți încerca și tu această variantă plină de savoare.
Combină gălbenușul de ou cu sirop de arțar pentru a obține un topping delicios pentru clătite sau plăcinte. Dacă preferi omletele la micul dejun, toarnă sirop de arțar în amestecul preparat și vei obține un plus de consistență și energie.

 
5. Unt de arahide și burger

Nu se combină doar cu felii de fructe și gem, ci poate deveni cel mai nou ingredient al burgerului tău. Numeroase restaurante din SUA au început să servească această combinație, iar adăugarea untului de arahide evidențiază savoarea tip bacon. Încearcă și tu și nu vei regreta.

 
6. Afine și friptură

Cum completezi gustul fripturii de obicei? Probabil cu o bucată de unt aromat sau cu un sos, ketchup ori brânză. Data viitoare ar fi bine să încerci și afinele. Se potrivesc de minune la carnea de porc și de vită și pot fi servite sub formă de piure sau amestecate cu oțet balsamic.

 
7. Murături și înghețată

Aceast mix neobișnuit creează un echilibru perfect între dulce și acru, având și beneficii pentru organism. Sodiul din murături este important pentru circulația sângelui și reglarea metabolismului, iar zahărul și grăsimile din înghețată îți vor da un plus de energie.
Pune-le în două boluri separate și gustă din fiecare sau amestecă-le direct și savurează noua variantă de gustare-desert.

 
8. Sare și pepene verde

Poate că prima idee când vezi pepenele verde nu este să folosești solnița, dar să știi că sarea va evidenția aroma deosebită a pepenelui. Dacă adaugi și suc de lămâie gustul va fi atât de bun încât vei consuma din ce în ce mai des această variantă. Sodiul reface echilibrul de electroliți, o astfel de gustare fiind ideală după antrenamentele de la sală.

 
9. Cafea și suc de portocale

Precis le poți avea pe masă în cești separate dar cum sunt împreună? Potrivit specialiștilor, 1-2 lingurițe de suc de portocale elimină gustul amărui al cafelei și au mult mai puține calorii decât frișca sau laptele condensat.
 
Ce mai e de spus? Opusurile se atrag chiar și la masă!
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod