6 motive noi pentru care trebuie să mănânci usturoi în fiecare zi

Nu, nu este vorba despre protecția împotriva vampirilor. Chiar dacă te poate obliga să folosești mai multă pastă de dinți și apă de gură, nu renunța la usturoi pentru că îți poate transforma organismul. Descoperă puterea de vindecare a usturoiului.
Devenit un ingredient aproape banal în cadrul rețetelor, usturoiul îți poate da puteri nebănuite, protejându-te eficient împotriva riscului de îmbolnăvire.

 
Iată care sunt motivele pentru care trebuie să consumi usturoi în fiecare zi:

 
1. Piramidele s-au construit cu usturoi

În Antichitate egiptenii, romanii și grecii au integrat usturoiul în dieta lucrătorilor, a atleților, a soldaților și a marinarilor. Se considera că le va crește performanțele fizice, iar durata orelor de lucru a fost extinsă ca urmare a acestei alimentații. Cercetătorii din era modernă au analizat această ipoteză, iar studiile realizate relevă că un consum frecvent de usturoi ameliorează rezistența fizică. Studiile la care au participat atleți au arătat că usturoiul este esențial și pentru a reduce oboseala după un antrenament prelungit sau la finalul competițiilor.
Cel mai important efect pozitiv a fost înregistrat în rândul persoanelor care suferă de boli cardiace.
În cadrul unui experiment care a durat 6 săptămâni s-a demonstrat că un consum zilnic de usturoi reduce ritmul bătăilor inimii și îmbunătățește abilitățile fizice ale persoanelor diagnosticate cu afecțiuni cardiovasculare.

 
2. Usturoiul luptă pentru tine

Încă din Antichitate usturoiul a fost utilizat pentru eliminarea paraziților intestinali și ameliorarea afecțiunilor pulmonare pentru că este bogat în compuși care stimulează sistemul imunitar. Bacteriile, microbii, virușii și paraziții intestinali nu suportă usturoiul. Dacă îl consumi des vei avea un risc de gripă și răceală cu 65% mai redus, iar dacă deja ai răcit usturoiul poate scurta durata unui episod de gripă de la 7 zile la numai o zi și jumătate.

 
3. Usturoiul neutralizează metalele grele

Plumbul sau mercurul pot cauza leziuni neurologice sau ale diferitelor organe, precum și decesul prematur. Dacă lucrezi într-un mediu în care se află metale grele sau dacă locuiești într-o casă foarte veche este recomandat să integrezi usturoiul în alimentația ta.
Fii atent, însă, la meniul bebelușilor și discută cu medicul pediatru înainte de a le da usturoi.
Potrivit specialiștilor, usturoiul reduce nivelul de plumb din organism cu 20% și elimină efectele adverse cum sunt durerile de cap. Acționează la fel de rapid ca și medicamentele prescrise, așa că nu ezita să te tratezi pe cale naturală în timp ce savurezi preparate delicioase.

 
4. Usturoiul topește grăsimile 

În medicina tradițională usturoiul era utilizat pentru curățarea arterelor înainte de a se ști clar ce sunt, dar efectele benefice persistă și astăzi. Studiile de specialitate au relevat că usturoiul reduce nivelul de grăsimi din sânge. Dacă ai probleme cu nivelul ridicat de colesterol este momentul să dai o șansă usturoiului. Un consum zilnic de usturoi reduce nivelul total de colesterol și pe cel de tip LDL cu 15%. Din păcate nu va crește nivelul colesterolului „bun” de tip HDL și nici nu poate scădea trigliceridele. 

 
5. Usturoiul te calmează când te superi

Dacă te îngrijorează bolile cardiace, atacul de cord sau accidentul vascular cerebral, tot usturoiul trebuie să devină cel mai bun prieten al tău. Poate reduce tensiunea arterială la fel de rapid ca și medicamentele, dar vei avea nevoie de 4 căței de usturoi pe zi, o doză considerabilă.
Este indicat să crești treptat consumul de usturoi pentru a evita problemele digestive. Avantajele sunt identice indiferent dacă folosești usturoi crud sau suplimente, diferența fiind că nu vei avea respirația problematică în cazul suplimentelor.

 
6. Usturoiul previne demența

Toate formele de demență, inclusiv boala Alzheimer, sunt cauzate de acumularea radicalilor liberi și acțiunea oxidativă asupra organismului. Usturoiul este o sursă excelentă de antioxidanți care neutralizează radicalii liberi, previn înfundarea arterelor și reduc riscul de afecțiuni neurologice. Se va limita deteriorarea celulelor, iar funcțiile cognitive vor rămâne neschimbate până la vârste înaintate.

 
Precauții

Usturoiul reduce nivelul glicemiei, iar acest lucru poate deveni periculos dacă suferi de diabet. De asemenea, usturoiul va scădea tensiunea, dar dacă ești deja hipotensiv trebuie să fii prudent când îl consumi. 
Dacă te-ai obișnuit să consumi zilnic usturoi trebuie să faci o pauză cu 2 săptămâni înainte de o operație.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod