4 metode pentru a elimina gândirea în ceață asociată cu afecțiunile glandei tiroide

Te simți tot timpul obosit și ai mintea în ceață? În loc să-ți închipui că este vorba doar despre stres sau epuizare, mai bine adoptă o strategie utilă pentru a-ți reveni.
Eliminarea gândirii în ceață necesită multă răbdare, modificarea dietei și a stilului de viață. Ameliorarea stării generale nu va avea loc imediat, ci va trebui să fii perseverent pentru a vedea schimbările benefice.

 
Iată cum trebuie să procedezi pentru a neutraliza gândirea în ceață asociată cu afecțiunile glandei tiroide:

 
1. Vindecă tractul intestinal cu zeamă de oase și probiotice

Inflamațiile se manifestă mai întâi la nivelul tractului intestinal, iar stoparea reacției negative a sistemului imunitar și eliminarea kilogramelor în plus contează foarte mult când vrei să ții sub control simptomele specifice afecțiunilor glandei tiroide. Încearcă să consumi cât mai des zeamă de oase pentru a obține o doză utilă de vitamine și minerale.
Calciul, magneziul, fosforul, siliconul, sulful, colagenul, glicina și prolina sunt substanțele cheie din zeama de oase care te vor ajuta să te simți mai bine.
Zeama de oase previne inflamațiile, reface echilibrul alimentar și reduce sau stopează alergiile sau sensibilitatea la anumite alimente. Vei avea nevoie și de probiotice pentru a restabili proporția de bacterii benefice. Poți consuma kefir și varză murată.

 
2. Renunță la gluten

Moleculele de gluten arată foarte similar cu țesutul glandei tiroide și au un puternic efect inflamator la nivelul corpului și creierului. Majoritatea persoanelor care suferă de afecțiuni ale glandei tiroide au o sensibilitate crescută la gluten, iar organismul lor va ataca în mod eronat glanda tiroidă pentru că țesutul este confundat cu moleculele de gluten.
Potrivit specialiștilor, trebuie să elimini glutenul din meniul zilnic pentru a stopa deteriorarea glandei tiroide.
Numai în acest mod vei putea evita fenomenul de gândire în ceață și celelalte simptome care te deranjează.  
Te gândești cu îngrijorare că nu te vei putea descurca fără pizza sau paste? Să știi că există ingrediente alternative pentru orice rețetă, iar această schimbare va fi importantă pentru organismul tău. Chiar dacă ești gurmand, cu puțină creativitate vei regăsi gustul bun, în timp ce permiți organismului să se refacă într-un ritm accelerat.

 
3. Prioritizează somnul

Multe persoane care au probleme cu gândirea în ceață nu pot dormi bine și cred că trebuie să accepte acest inconvenient. Problema este că oboseala și somnul agitat nu favorizează vindecarea sistemului endocrin. 
 
Trebuie să încerci să găsești un remediu eficient pentru a avea un somn profund pentru că:
- oboseala favorizează îngrășarea;
- lipsa somnului poate determina manifestarea depresiei;
- somnul insuficient favorizează bolile cardiace, atacul de cord, insuficiența cardiacă, bătăile neregulate ale inimii, hipertensiunea arterială, accidentul vascular cerebral și diabetul;
- vei avea un risc crescut de accidente în trafic;
- nu te vei putea concentra;
- vei avea mai multe riduri;
- somnul insuficient îți afectează memoria.
 
Iată ce măsuri poți lua pentru a favoriza un somn liniștit:
- mergi la culcare la aceeași oră în fiecare zi;
- evită alcoolul, cafeina și țigările;
- transformă dormitorul într-un spațiu răcoros și confortabil;
- mergi la culcare când te simți obosit;
- redu intensitatea luminilor seara;
- creează-ți o rutină relaxantă înainte de ora de culcare.

 
4. Fă exerciții fizice

Mișcarea asigură oxigenarea sângelui și este esențială pentru stoparea gândirii în ceață. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că exercițiile aerobice cresc volumul creierului și îmbunătățesc memoria, puterea de concentrare și capacitatea de planificare și luare a deciziilor.
Sedentarismul deteriorează rețeaua vasculară cerebrală, motiv pentru care boala Alzheimer este deja numită „diabet de tip 3”.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod