3 surse de antioxidanţi mereu la îndemână

Antioxidanții sunt substanțe nutritive naturale extrem de importante pentru sănătatea și frumusețea organismului. Acești nutrienți se găsesc în diferite alimente și băuturi precum fructele, legumele și ceaiurile. Însă, există și alte surse de antioxidanți, poate mai puțin cunoscute, dar cu siguranță la-ndemână.
Usturoiul, unul dintre cei mai puternici antioxidanți

Deși beneficiile usturoiului pentru sistemul imunitar sunt familiare încă din timpuri străvechi, anumite proprietăți ale sale încă ne surprind. Astfel, fitonutrienţii, nutrienții esențiali pentru sănătate, (seleniul, zincul, manganul germaniul), dar și vitaminele A şi C, fac ca usturoiul să fie un antioxidant puternic, ajutând la eliminarea radicalilor liberi.

Berea este o sursă importantă de antioxidanţi


Cunoscută și sub denumirea de băutură-aliment, berea are, datorită hameiului, un conținut semnificativ de antioxidanți.
Astfel, prin intermediul hameiului, berea capătă valențe nebănuite, putând să contribuie, dacă este consumată cu moderație, la menținerea stării de bine a organismului.

”Hameiul, un ingredient cheie al rețetei de fabricare a berii, este o plantă absolut specială. Mai puțin cunoscut este faptul că, datorită calităților sale antioxidante excelente, pe lângă industria fabricării berii, hameiul mai este folosit doar în industria farmaceutică.Tot puțin cunoscut este și faptul că antioxidanții din hamei, care poartă denumirea de flavonoide, sunt mai puternici decât antioxidanții pe care îi putem găsi, de pildă, în citrice.
Mai mult, flavonoidele rezistă mai bine în organism decât alte substanțe similare, fiind mai eficienți și sporind și mai mult efectele benefice pentru sănătatea organismului uman”
, declară Dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Nucile

Pe lângă faptul că previn bolile de inimă sau apariția diabetului, nucile au și un conținut de două ori mai ridicat de antioxidanți în comparație cu alte fructe înrudite. În plus, dacă acestea sunt consumate zilnic, în stare crudă, beneficiile lor pentru organism vor fi și mai vizibile, iar un consum de aproximativ patru nuci pe zi reprezintă doza ideală anti-imbătrânire.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • GO2-Romania.com pe 30 Aug 2015, 21:40
    E bine

    ca ni le-ati reamintit. Un articol scurt dar foarte bun! Este parerea mea.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod