“CĂLUŞARII DIN BÂRLA”, DOCUMENTARUL PRODUS DE DIGI WORLD, A FOST SELECTAT ÎN COMPETIŢIA DOCUART FEST 2015

„Căluşarii din Bârla”, documentarul produs de Digi World în colaborare cu Muzeul Ţăranului Român, obţine recunoaştere şi în cadrul festivalurilor naţionale de profil. Producţia a fost selectată în competiţia Docuart Fest, ediţia a 4 a, la secțiunea Documentar de televiziune. Difuzat de Digi World documentarul prezină faţa nevăzută a unui dans tradiţional vechi de mii de ani.
Toată lumea a auzit despre călușari, însă puțini știu că nu este vorba doar despre un dans, ci despre un ritual complex, ezoteric, păgân ale cărui mistere și faţete necunoscute Digi World şi-a propus să le dezvăluie. Prin intermediul producţiei “Călușarii”, canalul de documentare din portofoliul RCS & RDS şi-a dorit să le arate celor de acasă povestea fascinantă a călușarilor, aceşti veritabili super-eroi, dar și istoria şi viitorul unui dans misterios și magic.


Filmările au avut loc în mai multe zone din România, pe parcursul câtorva luni. “Secretul la vârsta mea de 74 de ani? Mi-e drag căluşul. Eu când mă îmbrac în straiele astea căluşăreşti nu mă doare niciun os. Mâine, când m-oi duce acasă,  mă îmbrac aşa, mă doare oasele. Acu’ nu mă doare! Am jucat azi toată ziua, am jucat în Piteşti, în oraă, toată ziua, până la ora actuală...'', spune vătaful Petre Masala în documentarul realizat de Digi World.

Selecţia în cadrul celui mai important festival de film documentar din România vine ca o recunoaştere a efortului susţinut al unei echipe de profesionişti.
“Din totalul zecilor de filme primite pe adresa noastră, comisia de jurizare numită pentru preselecție a selectat 12 producții pentru secțiunea principală, 8 pentru cea studențească și 6 pentru categoria dedicată televiziunilor, o nouă componentă introdusă pentru ediția 2015 a festivalului”, se arată în comunicatul DocuArt Fest.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod