Zece sfaturi pentru a te simti bine in propria piele

In eventualitatea in care iti dai intalnire cu o prietena si aceasta te intreaba, firesc, "ce mai faci?", nu este exclus ca raspunsul tau sa sune aproximativ astfel: "Nu ma intreba! Sunt obosita, la serviciu am o multime de proiecte si termenele limita se apropie, acasa familia imi solicita sa-i acord atentie, iar cei mici nu pot intelege ca sunt pur si simplu epuizata... Nu mai am timp de nimic, nici macar de mine, nu mai rezist in ritmul acesta!". Ce zici, iti suna cunoscut? Daca da, afla ce ai putea face pentru a te simti mai bine... iar daca nu, ce sa faci pentru a nu ajunge in aceasta situatie!

Nu-ti refuza cate un mic rasfat

Cel putin o data pe saptamana, permite-ti cate o mica extravaganta. Indiferent ca aceasta consta in achizitionarea unui articol de imbracaminte, o vizita la salonul de cosmetica sau coafura, sau o prajitura savuroasa, acest lucru te va ajuta sa te relaxezi si te vei concentra mult mai bine in timpul saptamanii - stiind ca te vei rasplati singura in curand. Important este sa nu te gandesti ca nu respecti planificarea bugetului sau regulile dietei pe care o urmezi.
In definitiv, scopul este acela de a te simti bine cu tine insati, si nu de a te deprima numarand caloriile!

Bea apa

Nu degeaba se spune despre apa ca ar fi elixirul tineretii... Bea minimum un litru de apa plata zilnic sau, in perioada calduroasa, cate doi litri. Procedand astfel, vei ajuta organismul sa elimine mai eficient toxinele acumulate. Asta ca sa nu mai spunem ca, datorita senzatiei de satietate inerente, vei manca mai putin si silueta ta nu va avea decat de castigat!

Fa exercitii fizice

Daca, din motive independente de vointa ta, nu ai timp in fiecare zi, este recomandabil ca o data la doua zile, cel putin, sa-ti faci timp fie pentru a merge la sala de fitness, fie pentru a te plimba aproximativ 30-45 de minute prin parc. Nu-ti vei da seama pe moment, insa, practicata cu regularitate, aceasta activitate iti va aduce schimbari benefice in ceea ce priveste infatisarea si stilul de viata.

Programeaza-ti antrenamentele de fitness in scris

In afara de numeroasele intalniri de afaceri, termene limita de predare a proiectelor si notitele luate in timpul sedintelor, in agenda ta ar trebui sa-si faca loc, saptamanal, si antrenamentul de fitness.
In felul acesta nu vei mai uita - asa cum, probabil, s-a mai intamplat - si nici nu vei mai folosi scuza "Reuniunea de afaceri s-a suprapus peste ora de gimnastica". Cu alte cuvinte, trateaza exercitiile fizice ca pe orice alta sarcina de ordin profesional pe care nu-ti poti permite sa o neglijezi.

Nu manca in fata televizorului

Din moment ce mancarea constituie una dintre bucuriile vietii - fara ca acest lucru sa te plaseze catusi de putin in categoria gurmanzilor - este important sa-i acorzi atentia cuvenita. Daca in timp ce iei masa te uiti la televizor sau citesti, procesul de digestie va fi perturbat si, foarte probabil, vei manca mai mult decat de obicei.

Alege-ti un model care sa constituie o motivatie suplimentara

Vrei sa ai o silueta subtire? Pune-ti undeva la indemana, acasa ori la birou, o fotografie a unui fotomodel si priveste-o ori de cate ori simti nevoia sa te abati de la regimul alimentar in favoarea unei ciocolate sau prajituri. Principala ta ambitie este ca intr-o buna zi sa devii realizatoare de televiziune? O fotografie a lui Oprah Winfrey sau a Barbarei Walters te va impulsiona cu siguranta.
Procedeul poate fi aplicat indiferent de scopul pe care ti l-ai propus - in orice domeniu exista persoane care si-au facut un renume si de la care poti lua exemplu!

Zilnic, fa exercitii de respiratie timp de cel putin cinci minute

Indiferent ca te afli acasa ori la birou, gaseste-ti un loc retras, aseaza-te confortabil, inchide ochii si respira adanc macar cinci minute. In acest interval, incearca sa-ti eliberezi mintea de orice gand negativ ori presiune - practic, incearca sa nu te gandesti la nimic! Aceasta este una dintre cele mai simple si eficiente procedee de a te relaxa si a combate stresul. Cu siguranta, vei fi mai linistita ulterior.

30 de minute pe zi sunt numai ale tale!

In acest interval, esti libera sa faci absolut tot ceea ce iti doresti. Dar nu mai implica pe nimeni, fii doar "tu cu tine" si respecta acest mic ritual in fiecare zi.

Tine un jurnal

Poate ca ti se pare pueril sau inutil, insa niciodata nu stii pana nu incerci, nu-i asa? Asterne pe hartie cele mai ascunse ganduri sau sentimente, povesteste un vis care ti-a tulburat somnul in luna respectiva sau care te-a impresionat...
pe scurt, descarca-te emotional si elibereaza-te de energiile negative acumulate. Ma intrebi de ce sa-ti impartasesti toate acestea tie insati? Pai ceea ce ai mentionat acolo nu poate fi citit decat de cea mai importanta persoana din viata ta... iar aceasta esti chiar tu!

Mentine-ti spatele drept

Acesta este un vechi secret... Tine spatele drept, trage umerii inapoi si priveste inainte nu cu infatuare, ci emanand siguranta de sine. Cu timpul, aceasta postura nu numai ca va deveni un gest reflex, pe care nu mai este deci necesar sa-l faci in mod constient... dar vei simti cum capeti mai multa incredere in tine.

Si in final, un ultim sfat: listeaza acest articol si reciteste sfaturile ori de cate ori te simti obosita sau descurajata. Rezultatele nu se vor lasa asteptate pentru mult timp...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod