Trucuri pentru a ne mentine in forma

Suntem in septembrie si ritmul se acclereaza dupa venirea din vacanta....Iti este frica de stres, oboseala si de kilogramele in plus?
Daca te organizezi corect, respectand principiile de baza dietetice, si aloci putin timp sportului te poti mentine in forma.

Inainte de a trece la rutina descopera sfaturile si ideile noastre pentru a slabi si punele in practica chiar de acum.

Tendinta de a manca prea mult este un factor care poate provoca cresterea in greutate. Cand suntem stresate mancam alimente care contin multe grasimi si dulciuri, iar organismul are tendinta de a depozita.

Morala
: Poti mentine controlul greutatii cu ajutorul unei bune igiene de viata, in general.

Iti propunem o serie de sfaturi pentru a te relaxa si pentru a te mentine in forma.

Ai impresia constant ca ti s-a pus un nod in stomac? Trebuie sa te relaxezi!

Ar trebui sa te dedici activitatii tale preferate (lectura, pictura, teatru, cantat...etc), facand totodata exercitii fizice usoare care sa te ajute sa-ti mentii mintea si corpul sanatos...


Ai de unde alege:

-stretching:
ideal pentru cand aveti un corp foarte incordat.
Exercitiile au ca efect relaxarea tuturor muschilor. Se lucreaza usor fiecare grup muscular, astfel incat sa rezulte un corp mai agil.

- yoga:
este mai mult decat gimnastica. Yoga este o disciplina originara din India si ajuta la tonificarea corpului si la relexarea mintii. Exista diferite forme de practicare a exercitiilor de yoga, dar toate ajuta omul sa se dezvolte personal si sa se cunoasca pe sine, sa-si cunoasca linistea sufleteasca.

-el qi-gong:
"cultiva energia", este gimnastica energetica. Provine din China si este o autentica arta a atitudinii care se obtine intr-un timp scurt, multumita miscarilor vaste si dezinvolte.
Ajuta la relaxarea mentala, a flexibilitatii corporale si a placerii de a face sport in aer liber.

- tai-chi-chuan:
sunt artele martiale care pun baza pe controlul respiratiei si a gesturilor. Artele martiale constau in invingerea unui adversar imaginar. Iti dezvolta flexibilitatea si forta interioara.


Respira aer curat si stai la soare:


Trebuie sa-ti acorzi mai mult timp tie, ai nevoie din cand in cand sa te bucuri de aerul liber.

- mergi pe jos:
Data viitoare cand te duci la munca sau la cumparaturi, uita de masina. Te vei simti mult mai bine luand aer si pierzand calorii.


- ocupa-te de gradinarit:
Daca ai norocul de a avea o gradina, te poti ocupa de ea pe cat posibil. Te vei simti mai relaxat si vei deveni constient de transformarea naturala care te inconjoara.

- un picnic improvizat:
Intr-o zi este perfect sa mananci afara, intr-un parc spre exemplu. Sa te bucuri de soare. Asa vei evita ambiantele incarcate din restaurante si te vei intoarce la munca cu multa energie.

- plimbari in aer liber:
Ploua? Este frig? Nu conteaza...Orice moment este bun pentru a te bucura de aerul liber. La sfarsit de saptamana profita si iesi cu familia sa te plimbi pe camp sau la malul marii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • crys pe 2 Oct 2007, 13:41

    asa este cand iesi la aer liber te simti alt om

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod