Ti-e groaza de sport pe frigul asta?

Este prea frig pentru jogging. Se intuneca mult prea repede. Te enerveaza hainele groase in care te simti "incorsetata". Antrenamentele la sala s-au mai rarit. Mananci mai mult si nu prea mai iesi afara. Incepi sa adaugi kilograme pentru ca ti-e groaza de antrenamente pe frigul acesta si nu gasesti inlocuitori pentru paleta larga de preocupari sportive pe care ti le ofera vara.
Cateva strategii, dovedite a fi eficiente te pot ajuta sa-ti invingi groaza de a te antrena iarna. Nu trebuie sa le aplici pe toate, alege cateva care ti se par cele mai potrivite.

1. Planuieste o "evadare" intr-o zona mai calda unde sa poti face jogging, sa te dai cu bicicleta, cu rolele, sa inoti. Stabileste cu exactitate toate detaliile calatoriei si lipeste o hartie cu acest date pe frigider. De asemenea, gandeste-te cu cate kilograme vrei sa ai la plecare. Aceste cateva strategii te vor ajuta sa fii mai motivat/a.

 2. Gaseste-ti un partener/a de antrenament – daca niciunul dintre prietenii tai nu vrea sa vina la sala cu tine, va trebui sa-ti gasesti acolo pe cineva care sa aiba aceleasi obiective bine propuse ca si tine.
Gandul ca trebuie sa te duci la sala si  sa te intalnesti cu cineva la ora stabilita te va lega oarecum de programul tau de exercitii. Aceasta strategie este chiar binevenita in zilele mohorate si friguroase de iarna, cand esti tentat/a sa pleci de la serviciu direct acasa sis a te rasfeti cu o mancare buna si ceva dulce.

3. Sa fim seriosi, nu este un capat de lume daca mai pui 2-3 kilograme – nu este nicio problema daca mai “aduci la bord” cateva kilograme, insa ai grija sa nu fie mai multe de 2-3. Cand vremea este mai rece, raspunsul fiziologic natural al corpului tau este acela de a se “izola”. Acesta nu este un lucru rau, ci doar modalitatea organismului de a se pregati si adapta la iarna.
Asadar, nu te panica daca observi o mica crestere in greutate, simte-te bine in pielea ta si fii realist/a.

4. Redu programul de exercitii – daca in zilele calduroase antrenamentul tau se intindea pana la 1 ora de 3-4 ori pe saptamana, acum poti sa il reduci la o jumatate de ora pentru a-l face mai placut si usor de realizat. Nut e ingrijora ca nu vei mai fi in forma! Aceasta tehnica simpla te va motive sa frecventezi cu mai multa placere sala sau sa te tii mult mai usor de programul de execrcitii zilnice efectuate acasa.

5. Daca iti permiti, cumpara niste aparate sportive acasa – nu trebuia sa iti faci sala de fitness acasa. O banda de alergat si o coarda sunt suficiente pentru serile in care te intorci tarziu de la serviciu si nu apuci sa ajungi la sala.
Gandeste-te ca trebuie sa profiti de orice oportunitate pentru a te intretine.

6. Antreneaza-te dimineata, inainte de a pleca la munca – normal ca iti este si groaza sa te dai jos din pat, cand vezi vremea mohorata de afara. Si daca mai adaugam frigul si necesitatea de a te trezi putin mai devreme pentru a-ti efectua exercitiile iti vine sa te renunti imediat la idee numai ca sa mai prinzi 20 de minute in patul caldut. Dar daca reusesti ca macar in trei dimineti pe saptamana sa te mobilizezi, considera ca este o mare realizare: iti vei stimula metabolismul pentru intreaga zi si scade pofta de mancare. Asadar, solutia este sa-ti ignori atitudinea de "nu am chef de sport azi" si sa te apuci de treaba.


7. 10-20 minute pe zi – cateva exercitii efectuate continuu timp de 10 minute sunt mai mult decat necesare. Daca luni iti lucrezi abdomenul, marti ocupa-te de fund, miercuri poti sa sari coarda, joi sa repeti programul de luni si vineri sa faci o combinatie intre toate exercitiile efectuate in celelalte zile. Nu uita de exercitiile de incalzire!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod