7 secrete pentru un corp tonifiat

Ai incepe un program de exercitii pe care sa le executi zilnic, insa nu stii cum sa te aduni si sa te motivezi. Primul pas este sa-l incepi si apoi vei gasi si vointa de a-l continua zilnic. Tine cont si de aceste cateva sfaturi si nu uita ca 16-18 minute de sport in fiecare zi sunt sanatate curata pentru organismul tau.
1.Miscarea fizica nu este o optiune, ci o necesitate

Inceteaza sa mai negociezi cu tine pe seama exercitiilor fizice pe care ti-ai propus sa le executi in fiecare zi! Sportul nu este un lux, ci o necesitate. Te speli pe dinti si faci dus in fiecare zi, nu-i asa? Ei bine, trebuie sa accepti purul adevar ca miscarea fizica este imperiala pentru sanatatea ta, inainte de toate. Solutia este sa-ti faci o "programare" cu tine insati/insuti, chiar si pentru 20 de minute in care sa te dedici antrenamentului.


2.Antrenamentul acasa = economie de bani si timp

A-ti face un abonament la o sala de fitness este “floare la ureche”, insa greul apare abia atunci cand vezi ca timpul nu-ti permite nicicum sa ajungi acolo. Asadar, poti sa consideri ca ai dat banii degeaba, ba mai mult te si enervezi, incapatanandu-te sa nu mai faci nicio miscare. Evita aceasta capcana! Acum ti-ai dat seama ca nu ai cum sa ajungi la sala, insa nu este totul pierdut. Pune-te si antreneaza-te acasa!


3.Ai rabdare si nu te da batut/a!

"Nu vad niciun rezultat! Am inceput de doua saptamani sa ma antrenez, nu ar trebui sa se vada si rezultatele?" Nici nu vei vedea cum slabesti vazand cu ochii, daca la asta te astepti. Si nici nu inseamna ca daca tu nu vezi rezultate imediate, muschii tai "lenevesc". Pana la urma unde este graba? Cand iti neglijai corpul, nu cred ca ti-ai pus intrebari de genul: "oare de ce nu m-am ingrasat mai mult saptamana asta?". Relaxeaza-te si continua programul mai departe!


4.Intotdeauna trebuie sa ai un plan de rezerva

Daca il ai, nimic nu te mai poate opri. Nu te-ai putut trezi dimineata cand a sunat alarma si acum esti in intarziere si nu poti sa-ti faci exercitiile… nicio problema daca ai un plan de rezerva. Daca intr-adevar esti motivata sa iti respecti programul de exercitii fiind constienta de beneficiile pe care le aduce asupra sanatatii tale, vei gasi si timpul necesar executarii.


5.Nu lasa dispozitia sa-ti strice programul de exercitii

Nut e mai gandi ca nu ai chef de sport, la cateva minute dupa inceperea antrenamentului creste nivelul de energie si starea ta se va imbunatati. Dupa alte exercitii vei uita complet de probleme si te vei concentra asupra exercitiilor.


6.Nu fii prea dur/a cu tine

Sa zicem ca intr-o zi ai “sarit” peste antrenament. In loc de a te ataca singur/a, considerandu-te lenes/a mai bine gandeste-te ca se mai intampla si ca nu este un capa de lume. Cu conditia ca maine sa revii la programul normal! Iar de cate ori apare tentatia, aminteste-ti starea de bine pe care o ai dupa efectuarea exercitiilor fizice.


7.Cateva minute sunt suficiente

Daca te angajezi ca faci zilnic cateva exercitii fizice pentru intretinerea corpului, iti va fi mult mai usor sa te si tii de program. Pe de alta parte, daca ti-ai propus sa te antrenezi ore in sir in fiecare zi, s-ar putea sa nu ai timp si dispozitia necesara in fiecare zi si vei claca la un moment dat.

Iti poti tonifia intreg corpul in 16-18 minute de antrenament zilnic. Secretul este sa reduci din timpul de leneveala si vei arde mai multe calorii.
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ina pe 19 Iun 2009, 10:00
    bcdo

    mi-a placut articolul, se vede ca l-a scris o persoana optimista si increyuta in sine.

    0
    0

  • netoiu marius pe 31 Mai 2009, 04:33
    abdomene

    Eu fac cate 5 seri de abdomene pe fie ce seara si in 3 saptamani mi-am facut un abdomen foarte frumos.

    1
    0

  • oana pe 9 Mar 2007, 23:00
    merita incerkt

    sa vedem.....d cand eram mik....unchiul meu imi zicea sa incerk sa fac 5 minute d sport p zi....am incerkt...am renuntat dar cand imi aminteam o luam d la capat...mi se parea prea banal...prea putin....eu pot mai mult....doar 5 min...neah....shi am mai adaugat putin...d vreo 2 ani....am incerkt....sa zicem sa fac abdomene zilnik..nu am facut zilnik..faceam cand imi aminteam...km d vreo 3-4 ori p saptamana...alteori 7 zile din7.....depindea d stare...am observat k rezistenta mea a crescut...mi se pareau prea putine cele 50 d abdomene...astfel am ajuns azi sa facvreo 600 de abdomene....adevarul e k am varsta propice sportului...dar ce conteaza....16 ani...26...56.....miscare sa fie...

    1
    0

  • ionela pe 7 Feb 2007, 11:05
    sport

    Eu am facut sport si m-am lasat de aceaste practica de cca 7 ani.Timpul,munca si alte lucruri nu mi-au permis sa mai pot face miscare la fel ca la inceput.Rezultatele au inceput sa se vada (regresia),de aceea mi-am cumparat un aparat multifunctional de fitness la care exersez de 4-5 ori pe saptamana fara a mai fi nevoita sa alerg prin parc cu frica in san ca cineva se poate lua de mine,fara a mai merge la sala(timpul piedut pana acolo,abonamentul...etc).Eu va sfatuiesc sincer sa va cumparati un astfel de aparat care face toti banii.

    0
    0

  • anghelescu elena pe 6 Feb 2007, 22:31
    sport

    eu am facut sport de performanta,si m-am lasat acum 2 ani.Dar la miscare nu am renuntat.Mai alerg in parc sau fac in casa exercitii.

    0
    0

  • alex pe 6 Feb 2007, 10:13
    sportul

    prin sport de vi voi vioi,mai fericit.sportul nu-l practica toti,deci nu toti pot fi fericiti.

    0
    0

  • andra pe 4 Feb 2007, 09:08
    echilibru prin sport

    se stie ca ,doar prin sport si dieta iti poti dobandi echilibrul. atunci cand simti ca l-ai pierdut , si nu ai un sprijin, o motivatie, incearca sa te foosesti de mintea ta, chiar si atunci cand iti executi tacticos exercitiile zilnice. puterea mintii tale are o influenta primordiala in tot ceea ce faci, in tot ceea ce ti se intampla in viata cotidiana;adasadar nu o lasa sa lincezeasca,ci foloseste=o ca pe=un scut, emanand atitudini si comportament favorabil producerii schimbarii,,,,numai bine

    0
    0

  • ruxi pe 3 Feb 2007, 10:03
    corect

    sunt multumita fiindca am reusit sa-mi fac un program zilnic de sport(25 minute) acasa in fata televizorului. pentru aceasta ma trezesc in fiecare dimineata ceva mai devreme. nu costa nimic si nu necesita deplasare la sala. abia astept sa vad rezultatele.

    0
    0

  • Malina pe 1 Feb 2007, 12:03
    Un alt mic secret ... stiut de toti/toate

    Cred ca cel mai usor mod pentru a avea un cop tonifiat si pentru a slabi mai usor este sa alegam...

    0
    0

  • angi pe 30 Ian 2007, 23:18
    7secrete pentru un corp toifiat

    un articol real si util

    0
    0

  • lia19 pe 30 Ian 2007, 10:48

    este suficient ca macar 20de minute pe zi,in fata tv,pe muzica..data cat poti de tare!...si imbracata cat mai gros!asta pe langa consum de ceai,cat mai mult...cam doi litri

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod