Sănătatea ta: 5 trucuri ca să-ţi recapeţi energia după vacanţa de Paşte

Te simţi fără energie după vacanţa de Paşte? Descoperă câteva trucuri eficiente ca să te pui pe picioare şi să te concentrezi mai uşor la serviciu!

Te simţi fără energie după vacanţa de Paşte? Descoperă câteva trucuri eficiente ca să te pui pe picioare şi să te concentrezi mai uşor la serviciu!

 

Lipsa de energie este o problemă frecvent întâlnită în această perioadă. Însă, există soluţii simple care te pot ajuta să fii energică. Schimbarea alimentaţiei, respectarea unui program riguros de somn şi multă mişcare în aer liber sunt câteva dintre cele mai eficiente soluţii care te ajută să fii odihnită şi relaxată.

Ca să-ţi revii după cele câteva zile libere de Paşte şi după mesele copioase, iată ce trebuie să faci:


1.

Începe dimineaţa cu exerciţii uşoare

Dacă nu ai timpul necesar să-ţi aloci o jumătate de oră pentru alergat dimineaţa la prima oră, încearcă să faci cu regularitate un set de exerciţii fizice acasă. Imediat după ce te-ai ridicat din pat pune în aplicare planul şi te vei simţi mult mai revigorată. Un alt lucru care te va ajuta să alungi oboseala este jogging-ul efectuat seara. Douăzeci de minute de alergare uşoară te pot umple de energie. Este de preferat să practici acest sport dimineaţa, însă în lipsă de timp este binevenit şi seara, după serviciu.



2. Trezeşte-te la ora programată. Nu mai lenevi în pat!

De îndată ce a sunat alarma la telefon ridică-te din pat. Nu te obişnui să amâni alarma din 10 în 10 minute şi să mai măţai, deoarece nu vei reuşi decât să te trezeşti mai obosită şi mai morocănoasă. Pur şi simplu trage de tine, ridică-te din pat şi începe setul de exerciţii fizice, după care te poţi răsfăţa cu un duş călduţ.


3. Nu sări niciodată peste micul dejun


Nu uita niciodată de micul dejun pentru că stimulează metabolismul, măreşte capacitatea de concentrare, creşte nivelul de energie şi îmbunătăţeşte starea psihică.
Dacă nu obişnuieşti să mănânci dimineaţa, riscul de a avea un metabolism lent şi de a te îngrăşa este unul mult mai ridicat.


4. Urmează o cură de detoxifiere cu sucuri din legume/fructe şi ceaiuri medicinale

Aceasta ajută organismul să elimine toxinele şi să-şi recapete energia. Iată care este smoothie-ul preferat de celebrul Dr. Oz pentru zilele în care ţine o cură de detoxifiere. Amestecă în blender 1 cană cu apă, 1 lingură de seminţe de in măcinate, 1 cană cu zmeură, 1 banană, 1 cană cu frunze de spanac, 1 lingură cu unt de migdale şi 2 linguri cu zeamă de lămâie.


5.
Bea ceai verde în loc de cafea


Ceaiul verde îndulcit puţin cu miere de albine şi cu o felie de lămâie are un efect revigorant asupra organismului. În plus, efectul generat va fi unul de durată, spre deosebire de cel constatat în urma consumul exagerat de cafea.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod