Perseverenţa – Primul pas în procesul de slăbire.

Întrebare: Cum să începi corect procesul de slăbire? Răspuns: Cultivându-ţi Perseverenţa! Dar ce înseamnă să fii perseverent? Dacă efectuaţi o căutare a definiţiei cuvântului

Întrebare: Cum să începi corect procesul de slăbire?
Răspuns: Cultivându-ţi Perseverenţa!

Dar ce înseamnă să fii perseverent? Dacă efectuaţi o căutare a definiţiei cuvântului perseverent pe dexonline.ro, veţi găsi printre altele următoarea explicaţie:

PERSEVERÉNT, -Ă, perseverenți, -te, adj. (Despre oameni) Care perseverează; stăruitor, tenace.

Deci perseverent înseamnă stăruitor, tenace. :-)

Aşa cum v-am mărturisit în articolul intitulat „Capitolul 1 - Cum am fost şi cum sunt acum!“ masa mea corporală normală, de dinainte de perioada în care m-am îngrăşat peste măsură, se afla în jurul a 78 de kilograme. În timp însă, din cauza unei alimentaţii defectuoase şi a sedentarismului, am început să mă îngraş.

Din momentul în care am depăşit 85 de kilograme am început să fiu din ce în ce mai preocupat de ideea că trebuie neapărat să revin la silueta mea anterioară, care nu era chiar ca a lui Brad Pitt, dar se încadra în limitele normalului din punct de vedere estetic şi mai ales din punct de vedere al sănătăţii mele.

Da, am devenit din ce în ce mai preocupat să slăbesc, dar nu slăbeam.

Adica, gândurile, dorinţele, planurile mele legate de începerea unui proces de slăbire creşteau ca amploare, dar din păcate nu le puneam în aplicare. Nu reuşeam să le pun în aplicare pentru că în mintea mea schimbările pe care trebuia să le adopt erau multe şi necesitau timp, răbdare şi sacrificii şi consideram că nu am suficientă voinţă să le aplic.

Când am început să mă îngraş, gândeam „ce mare lucru două-trei kilograme în plus“. Mă consolam cu ideea că este o diferenţă mică care va fi uşor de dat jos şi că nu mă aflam încă la un nivel de alertă. După un timp însă, diferenţa s-a mărit de la două-trei kilograme la şase-şapte, iar mai apoi la nouă-zece kilograme.

Astfel am început să caut tot felul de informaţii despre slăbit şi în timp am realizat faptul că mie îmi lipsea voinţa de a trece la acţiune şi nu o dietă sau sistem magic care să mă slăbească. Pe măsură ce realizam tot mai clar faptul că problema mea ţinea de mine, de atitudinea pe care o aveam şi mai ales de părerea pe care o aveam despre mine, încetul cu încetul am fost atras de materialele cu caracter motivaţional.

Aşa l-am descoperit pe Robert Collier şi una dintre ideile lui:
„Succesul este suma unor eforturi mici, repetate zi de zi.“

La primul contact cu această idee a lui Robert Collier nu prea am fost dat pe spate.

Gândeam că dacă voi face eforturi mici, implicit voi avea şi rezultate mici, lucru care nu convine nimănui, mai ales dacă este vorba de slăbire, unde toată lumea vrea repede.

Dar era ceva care mă intriga la această idee şi astfel mi-a rămas în memorie. Am stăruit asupra ei, iar la scut timp am realizat genialitatea pe care o cuprindea.

Astfel am înţeles foarte clar că miza îndemului care reiese din ideea lui Collier, nu o constituie rezultatul pe care-l aştepti, ci construirea, dezvoltarea şi perfecţionarea UNELTEI care te va ajuta ulterior să-ţi atingi obiectivul. UNEALTA la care fac referire este Perseverenţa.

Acum ştiu clar unde greşeam eu în trecut, în ceea ce priveşte demararea unui proces de slăbire şi unde cred eu că greşesc în general foarte multe persoane care sunt preocupate să slăbească.

Multe persoane, ca şi mine în trecut, consideră că nu dispun de timp şi voinţă suficiente pentru a adopta un nou stil de viaţă şi amână la nesfarşit momentul demarării procesului de slăbire.

Vestea bună, care reiese şi din ideea lui Collier, este că nici nu-i obligatoriu să fie îndeplinite aceste două condiţii de la început, adică să ai timp şi voinţă, ci ai posibilitatea să ţi le construieşti singur printr-o modalitate foarte accesibilă.

Această modalitate foarte accesibilă rezultă din adoptarea treptată a unor schimbări mici, pe care însă trebuie să le pui în aplicare în mod stăruitor, cu tenacitate, cu insistenţă.

Această modalitate înseamnă de fapt Pregătirea Mentalului tău pentru ceea ce urmează, lucru care se va desfăşura similar cu sădirea unui bob de grâu, de care dacă ai grijă corespunzător, va încolţi, se va dezvolta şi va ajunge să-ţi ofere roadele pe care le aştepţi.

Ca să înteţelegeţi şi mai bine ce vreau să spun, vă rog să citiţi, sau după caz să recitiţi Principiul 1 – Începe încet din cadrul articolului intitulat „Capitolul 7 – Sportul şi Principii legate de sport, prima parte.“, unde explic cu detalii experienţa prin care am trecut eu cu integrarea sportului în viaţa mea.

Facebook:
http://www.facebook.com/andreicatalin.stefanescu.5

andrei-catalin
andrei-catalin
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod