Mai multa energie cu mai putine kilograme

Se stie ca in timpul iernii energia te paraseste. Sfarsitul zilelor deprimante si friguroase de iarna te gaseste cu un surplus de grasime, foarte stresat/a sau doar satul/a de gerul de afara. Care este solutia? Scurte doze de activitate pot sa iti puna circulatia sangelui in miscare si, in mod automant, te si binedispun.

"Exercitiile ajuta creierul sa produca endorfina care ne face sa ne simtim mai fericiti si sa avem o atitudine pozitiva", considera Elson M. Haas, director al Centrului de Medicina Preventiva din Marin, California de Nord. Primul pas pentru a te simti mai bine si a-ti recastiga increderea in tine este sa scapi de kilogramele in plus acumulate in timpul vacantei de iarna. Daca nu te dai in vant prea mult dupa exercitii fizice dar vrei sa scapi de o greutate in plus, atunci, pentru tine, cel mai bun mod de a reveni iar in forma este mersul intr-un ritm vioi.

Nu numai ca vei arde calorii, dar mersul vioi permite oxigenului si sangelui sa circule in tot corpul.


Mergi cu pasi mari si intinde-te

Pentru a scapa de starea de trandaveala, incearca acest program de mers de 15 minute dezvoltat pentru medicina naturista de catre Sue Parks, fondator al companiei WalkStyles.

1. Incepe cu 3 minute de mers relaxat ca sa iti incalzesti treptat muschii.

2. Incordeaza-ti cvadricepsii stand pe piciorul stang si tine-ti echilibrul cu mana dreapta. Tine-ti glezna dreapta cu mana stanga si trage-ti incet glezna spre spatele coapsei.

Mentine pozitia pentru 30 de secunde si repeta pe partea stanga.

3. Mergi timp de 2 minute, dar pasind mai rapid fata de momentul incalzirii. Tine capul drept si umerii jos.

4. Mareste viteza si mergi in acest ritm timp de 5 minute. Ridica-ti bratele cu fiecare pas. Ritmul cardiac nu ar trebui sa iti creasca. Trebuie sa fii capabil/a sa porti o conversatie, dar numai cu un efort minim.

5. Redu ritmul cardiac prin incetinirea treptata timp de 3 minute. Concentreaza-te asupra respiratiei si nu uita sa inspiri si sa expiri profund de cateva ori pe nas.

6. Asaza-ti piciorul drept in fata celui stang la o distanta de cativa centimetri, avand varfurile indreptate in fata si cu laba piciorului drept pe pamant. Indoaie-ti piciorul drept, lasandu-l pe stangul neindoit, astfel incat sa simti cum se intinde gamba stanga. Timp de 30 de secunde nu te misca, apoi schimba piciorul si repeta.


Sfaturi

Parks recomanda sa faci pana la 10 000 de astfel de pasi pe zi. Daca iti numeri pasii vei vedea ca iti atingi mai repede obiectivul propus la inceperea exercitiului.

Vei simti cum arzi din ce in ce mai multe calorii.

Poarta incaltaminte speciala pentru sport, precum si sosete care sa ii permita piciorului sa respire.

Bea apa inainte si dupa exercitii.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristynutza pe 10 Mar 2006, 18:15
    Merita sa faci miscare!

    Este foarte sanatos sa faci aerobica in fiecare zi!Asa vei putea sa ai un corp pe care ti lai dorit din totdeauna!!!!

    0
    0

  • anghelinacarmen pe 6 Feb 2006, 18:50
    miscarea

    este foarte sanatos sa faci miscare,mai ales pt. cine poate.

    0
    0

  • tanculetzboo pe 28 Ian 2006, 14:33
    miscrea e buna la sedentari!

    E un articol interesant ,te mobilizeaza sa te misti,mai ales daca ai un servici sedantar. Multi tineri care lucreaza in domeniul IT ar trebui sa-si revizuiasca atitudinea asupra sportului sau a miscarii la modul general.Desi sunt sigura ca citesc despre nevoia de miscare totusi nu o aplica.Cum sa-i motivam?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod