Fitness Gourmet – spice up your diet!

Cine a zis că la dietă nu putem să mâncăm ceva gustos și rafinat?  Îți propun un meniu all inclusive: mic-dejun, prânz și cină. Aceste rețete sunt ușor de gătit, nu le lipsește

Cine a zis că la dietă nu putem să mâncăm ceva gustos și rafinat?  Îți propun un meniu all inclusive: mic-dejun, prânz și cină. Aceste rețete sunt ușor de gătit, nu le lipsește savoarea și, cel mai important, nu îngrașă și sunt foarte sănătoase! Spor la gătit și poftă bună!

Micul dejun

Oeufs cocotte cu brânză de capră - într-o cocotte de ceramică se pune un strat de circa 5 mm de brânză proaspătă de capră, apoi se presară oregano proaspăt sau congelat și puțin piper. Se bat cu furculița 2 ouă de găină, apoi se toarnă peste brânzică.

Ultimul strat este format tot din brânză de capră rasă, peste care se adaugă 1-2 roșii uscate, scurse de ulei și tamponate cu șervețel de hârtie. Se acoperă și se dă la cuptorul încins la 200 de grade,  timp de 10 minute. Se scot din cuptor și se servesc cu 2 panite de amaranth  și cu câteva picături de sos pesto.

Prânz

Supă cremă de legume rapidă – se pun la tocat în robotul de bucătărie 3 morcovi, o rădăcină de țelină, 2 cepe, o rădăcină de păstârnac, una de pătrunjel, un cartof . Se pun la fiert cu un litru de apă și se lasă să fiarbă circa 15 minute.

Se potrivesc de gust – sare, piper – și se mixează fierbinte în blenderul TERMOREZISTENT. Cât timp se mixează amestecul, se adaugă în blender și 2 gălbenușuri de ou crude, o lingură de ulei de trufe și se mixează până la omogenizare. Supa se servește fierbinte, presărată cu fulgi de usturoi și câteva frunze de pătrunjel proaspăt.

Baby octopus special – într-o tigaie adâncă se pun câteva linguri de ulei de măsline și se prăjesc la foc mediu caracatițele curățate. Împreună cu 4-5 căței de usturoi pisat.

Se scurge uleiul într-o sită și se adaugă zeama de la o lămâie și o lime și două legături de pătrunjel verde tocat mărunt. Se lasă într-un castron acoperit câteva minute, apoi se sărează după gust și se servește cu salată verde iceberg.

Cină

Salată cu vită picantă - se face un amestec de salată iceberg,  ruccola, romaine, lollo rossa cu ceapă verde, mărar, pătrunjel, țelină apio. Se adaugă păstăi subțiri de fasole verde, mazăre mange-tout, fasole galbenă. Se mai presară roșii uscate, usturoi murat și anghinare murată.

Se face vinegreta cu ulei de măsline, oțet balsamic și zeamă de lămâie și se presară peste salată și se amestecă bine. Într-o tigaie de ceramică se taie julien vita, se presară cu praf de chilli, fulgi de usturoi și puțin sos worchestershire și se prăjește puțin. Se adaugă peste salata verde mixată și se servește cu 2 panite de amaranth.

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod