Fitness cu Luiza - sanatate prin miscare

Ne adresam acelor persoane care, din diferite motive, nu au timp sa ajunga la sala, si care isi doresc sa slabeasca sau sa isi tonifice musculatura. Pentru aceasta, vom prezenta un program de exercitii complex, structurat pe un interval de sapte saptamani, iar gradul de dificultate al acestora va creste tot mai mult pe parcurs.

In fiecare episod vom prezenta un set de patru exercitii, care sa antreneze diferite grupe musculare. Ne dorim ca la sfarsitul programului miscarea sa intre in rutina zinica a fiecarei femei si sa se obtina tonifierea intregului corp, precum si imbunatatirea tuturor calitatilor fizice.

Pentru inceput programul va fi executat de trei ori pe saptamana, urmand a fi completat de seturile din saptamanile viitoare. Dupa cum am specificat, programul va fi gradat, astfel incat sa fie cu usurinta urmat chiar si de persoanele care nu sunt familiarizate cu sportul.

Exercitii pentru umeri

Stand in pozitie verticala, cu picioarele departate, roteste lent si amplu umerii inapoi. Schimba apoi directia.


Exercitii pentru talie

Stand departat, mainile pe solduri. Indoaie trunchiul lateral ducand bratul coroana sus si mentinand bazinul fixat. Ulterior, revino in pozitia initiala si schimba apoi partea.


Exercitii pentru coapse (muschii adductori)

Stand aplecat (cu spatele drept!), picioarele larg departate si mainile pe genunchi, indoaie piciorul drept, coborand greutatea spre acesta, revino in pozitia initiala si schimba apoi partea.


Exercitii pentru coapse (biceps femural)

Stand cu mainile pe solduri, paseste inainte cu piciorul drept, mentinand spatele drept, revino in pozitia initiala si schimba apoi piciorul.

Se recomanda efectuarea a cate trei-patru serii pentru fiecare exercitiu. In ceea ce priveste numarul de repetari, este bine sa executi cate 12-20 pentru tonifiere, respectiv cate 20-30 pentru slabit.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • violeta pe 18 Mar 2008, 09:09
    pt Ioana

    buna, Ioana. dvd si cd cu exercitii care se pot face acasa gasesti pe www.florentina.ro, la preturi acceptabile. succes

    0
    0

  • Ioana pe 14 Mar 2008, 12:14
    Aerobic

    Buna, as avea o intrebare. Cum pot si de unde sa imi fac rost de un dvd cu exercitii de aerobic, si care ar fi cel mai indicat? Multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod