Exercitii pentru îmbunătățirea posturii

După o zi petrecută pe scaun, în fața computerului (unde ești și acum, de altfel), nu știi cum să te mai întinzi și cum să-ți mai îndrepți spatele și picioarele. UltimatePilates

După o zi petrecută pe scaun, în fața computerului (unde ești și acum, de altfel), nu știi cum să te mai întinzi și cum să-ți mai îndrepți spatele și picioarele.

UltimatePilates îți vine și de această dată în ajutor, cu câteva exerciții de relaxare, care în același timp, îți tonifiază musculatura.

Întinde-ți picioarele! ( poza 1 si 2)

Întinde-te pe spate, cu picioarele flexate la 90 de grade și coloana lipită de sol. Palmele susțin partea laterală a coapselor cu fermitate, blocând genunchii în poziția de lucru.

Menține aliniamentul neutru al umerilor și coloanei, apoi expiră și întinde picioarele spre tavan complet. Inspiră și revino în poziția inițială. Execută 2 serii a câte 8 repetări.

Exercițiul “Leg Taco” (poza 3,4)

Întinde-te pe spate, cu coapsele ridicate spre tavan și genunchii întinși. Mâinile sunt întinse peste cap, fără să se piardă stabilitatea scapulară. Menține aliniamentul neutru al umerilor, activând în mod egal pectoralul și mușchii din partea superioară a spatelui.

Inspiră să te pregătești, apoi expiră și ridică umerii și ceafa de pe sol, atingând cu mâinile degetele picioarelor. Inspiră și revino în poziția inițială. Execută 8 repetări.

Cu picioarele pe sus ( poza 5 si 6)

Întinde-te pe spate, cu picioarele întinse spre tavan și tălpile flexate. Umerii pe sol și palmele se sprijină pe saltea. Tălpile sunt flexate. Coloana este lipită de sol și abdomenul este încordat. Menține aliniamentul neutru al umerilor . Departează și apropie rapid picioarele, menținând genunchii întinși și tălpile flexate.

Aria de mișcare nu depășește suprafața bazinului. Expiră la fiecare apropiere a picioarelor. Execută 4 serii a câte 8 repetări.

Relaxează-ți coloana! ( poza  7, 8, 9)

Întinde-te pe spate, cu coapsele ridicate spre tavan și genunchii flexați la 90 de grade. Mâinile sunt depărtate în laterală, cu palmele în jos, pentru a asigura o bună susținere a coloanei pe durata exercițiului. Coloana este în poziție neutră. Menține aliniamentul neutru al umerilor, activând în mod egal pectoralul și mușchii din partea superioară a spatelui.

Inspiră să te pregătești, apoi expiră și coboară lent ambii genunchi spre laterală. Inspiră și revino în poziția inițială, apoi schimbă partea. Repetă exercitiul de 8 ori pe fiecare parte.

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod