De ce scriu despre Slăbire?

De ce scriu despre slăbire? Înainte să vă răspund la aceasta legitimă întrebare, simt nevoia şi cred că vă este de mare folos să clarific un alt lucru. Şi anume: CINE SUNT EU? Adică

De ce scriu despre slăbire?

Înainte să vă răspund la aceasta legitimă întrebare, simt nevoia şi cred că vă este de mare folos să clarific un alt lucru. Şi anume: CINE SUNT EU?

Adică cine este Andrei Cătălin Ştefănescu şi de ce ar trebui să-l ascult eu dacă sunt interesat să slăbesc?

Nu prea m-am gândit în trecut să mă pozitionez faţă de ceilalţi pe aceasta problemă cu slăbitul, dar acum, de când am reuşit să slăbesc, mi se pare esenţial să mă poziţionez faţă de ceilalţi, mai ales faţă de voi cei care-mi citiţi articolele şi îmi sunteţi Prieteni sau Urmăritori pe Facebook şi mai ales să vă comunic tuturor ceea ce am aflat în urma acestei poziţionări.

Sunt un om normal, cu preocupări normale, care până în anul 2010 m-am confruntat cu obezitatea, la care am ajuns dupa vreo zece ani în care m-am alimentat incorect şi am avut o viaţă sedentară, dar în acelaşi timp am fost tot timpul preocupat de recuperarea siluetei avută înainte de perioada în care m-am îngrăşat peste măsură.

Ani la rând am pendulat între diferite mase corporale, adică între regim şi excese culinare de tot felul şi în timp m-am îngrăşat din ce în ce mai mult, până am ajuns la 110 kilograme.

Începând cu anul 2010, mai precis începând cu luna aprilie a acelui an, am demarat efectiv un proces de slăbire şi am rezolvat astfel problema obezităţii, ceea ce a constituit un lucru salutar pentru sănătatea mea şi pentru starea mea de bine, dar în momentul de faţă încă mai am de eliminat o anumită cantitate de grăsime pentru a ajunge să am silueta pe care mi-o doresc.

Deci, ca o concluzie a acestei prime parţi a articolului, la întrebarea „Cine Sunt Eu?“, răspunsul este: „Sunt Unul Dintre Voi!“, sau şi mai bine spus şi dacă-mi permiteţi următoarea licenţă literară, „Sunt Unul Dintre Noi!“, cei care ne-am confruntat sau ne confruntăm cu problema kilogramelor în plus şi am trăit şi trăiesc experienţa de a mă confrunta, aşa cum sunt sigur că se întamplă şi cu mulţi dintre voi, cu tentaţiile exceselor alimentare, cu preocuparea uneori exagerată de a slăbi, cu stări de îngrijorare, delăsare, ignoranţă, enervare, supărare şi chiar resemnare, în ceea ce priveşte condiţia şi starea mea.

Nu sunt nici specialist în nutriţie, nici antrenor de fitness şi nici nu-mi doresc să devin vreodată aşa ceva!

Acum este momentul să vă fac o mărturisire.

Când eram gras peste măsură şi aveam aproximativ 35 kilograme peste masa mea corporală normală, nu mă gândeam, nu doream, nu speram să am o silueta de manechin, ci singura mea preocupare era să reuşesc să revin la o siluetă normală, care să nu-mi pună sănătatea în pericol, să permită hainelor să stea pe mine decent şi să nu mai obosesc la orice efort fizic oricât de mic ar fi acesta.

Acum nu numai că am reuşit acest lucru, dar lucrurile pe care le-am descoperit în timpul procesului meu de slăbire mi-au schimbat radical părerea despre ceea ce sunt eu capabil să fac şi mai mult decât atât, au făcut să încolţească şi să rodească în mine ideea că trebuie neapărat să comunic tuturor experienţa mea, astfel încât cei care se pot afla la ananghie în ceea ce priveşte propriile lor capacităţi, să aibă acces la informaţii care să-i ajute să se autodepăşească.

DE CE SCRIU DESPRE SLĂBIRE?

Scriu, nu pentru că doresc să vând ceva şi nici pentru că aş avea aspiraţii la statutul de guru al unui anumit sistem de slăbire, ci pentru că mă simt ca un „coechipier“ cu voi toţi cei care sunteţi interesaţi să slăbiţi mai multe sau mai puţine kilograme şi consider că un coechipier veritabil face tot ce-i stă în putinţă să-i ajute pe cei din echipa sa, să vadă şi să urmeze calea către reuşită.

Scriu pentru că doresc să vă arăt uşa prin care se poate ieşi din această „cameră“ a neputinţei de a acţiona, în care avem uneori senzaţia că suntem prizonieri, dar în care nu ne ţine nimeni cu forţa, uşa fiind larg deschisă, iar ieşirea nu numai că este perfect posibilă, dar ne este şi la îndemâna!

Scriu pentru motivul că descoperirea mea legată de importanţa covârşitoare a Pregătirii Psihologice am conştientizat-o ca pe o revelaţie, care a apărut numai după ce am reuşit să mă dedic problemei, lucru care poate vouă nu vă este la îndemână din cauza programului vostru zilnic prea încărcat.

Scriu pentru că am realizat faptul că lucrul cel mai important pentru ca tu să dobândeşti silueta mult visată este Pregătirea Psihologică, care te ajută să-ţi câştigi respectul şi încrederea faţă de tine însuţi ca fiind cea mai importantă persoană din viaţa ta.

Scriu pentru că am realizat faptul că diversele regimuri, diete sau suite de exercitii fizice sunt doar mijloace, unelte care ne stau la dispoziţie pentru ca noi, odată ce am realizat ce vrem cu adevărat de la viaţa noastră, să le alegem pe cele care ni se potrivesc cel mai bine, ne oferă rezultatele pe care le aşteptăm şi mai presus de orice ne asigura echilibrul psiho-fizic care este baza fundamentală a unei stări de bine către care aspirăm cu toţii în mod natural şi firesc.

În concluzie vă invit să citiţi sau să recitiţi cele 7 Capitole scrise şi publicate deja de mine, care vă vor ajuta să începeţi să vă redescoperiţi pe voi înşivă, să vă cultivaţi calităţi pe care poate nu aţi crezut vreodată că le aveţi, pentru că eu ştiu sigur că fiecare dintre voi sunteţi muuult mai buni decât credeţi voi acum că sunteţi.

Facebook:
http://www.facebook.com/andreicatalin.stefanescu.5

andrei-catalin
andrei-catalin
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod