„Trebuie să Slăbesc!“ vs. „Vreau să Slăbesc!“

Ţi-ai pus vreodată întrebarea de ce vrei să slăbeşti? Acum serios discutând, ţi-ai pus vreodată cu seriozitate această întrebare? Oare de ce vrei TU să slăbeşti? De ce îţi doreşti cu

Ţi-ai pus vreodată întrebarea de ce vrei să slăbeşti? Acum serios discutând, ţi-ai pus vreodată cu seriozitate această întrebare? Oare de ce vrei TU să slăbeşti? De ce îţi doreşti cu atâta ardoare să arăţi bine?

Majoritatea covârşitoare a oamenilor sunt foarte preocupaţi să arate bine, la acest lucru excelând în mod natural femeile. Astfel după standardele actuale, este foarte clar pentru toată lumea, că a avea cât mai puţină grăsime, reprezintă un deziderat obligatoriu de atins pentru cei care doresc să aibă un corp apreciat.

Cu alte cuvinte toată lumea doreşte să aibă un corp frumos, armonios şi lipsit de grăsime, un corp a cărui musculatură să fie foarte bine definită, sau măcar să se întrezărească.

Din fericire, acest lucru pe care ni-l dorim cu toţii ne este la îndemână. Ba chiar mai mult decât atât, spre deosebire de obiectele din materiale de mare valoare, cum ar fi aurul sau diamantul, care sunt scumpe şi foarte căutate tocmai pentru că sunt rare şi nu are toată lumea acces la ele, lucratul propriului nostru corp, pentru a-l face frumos, proporţional şi armonios, depinde doar de noi înşine şi avem cu toţii acces la el.

Cu toate acestea, majoritatea dintre cei care se confruntă cu problema kilogramelor în plus, spre deosebire de cei care au fost înzestraţi genetic cu un corp care stochează puţină grăsime, constată, uneori chiar cu frustrare, că lor le este rezervată calea unei munci asidue, ce trebuie să aibă la bază multă voinţă, hotărâre şi perseverenţă pentru a scăpa de aceste kilograme în plus.

Cât de greu este pentru unii sau pentru alţii să-şi atingă obiectivul, consider că nu are rost să discutăm acum.

Cert este însă faptul că unii dintre cei care se confruntă cu problema kilogramelor în plus, reuşesc să scape de acestea, iar marea majoritate nu.

De ce majoritatea dintre cei care vor să slăbească eşuează în a avea un corp frumos?

Eu am descoperit din propria mea experienţă, că majoritatea acestor persoane eşuează din cauza propriei lor atitudini şi din cauza părerii pe care aceştia o au faţă de acestă problemă.

Cu alte cuvinte, vreau să spun că este suficient să îţi schimbi propria ta atitudine şi propria ta părere despre această problemă şi vei reuşi negreşit să o rezolvi.

Deci, dacă te afli printre cei care nu reuşesc să slăbească, îţi spun cu toată responsabilitatea: Da! Soluţia este chiar atât de simplă! Ea nu este atât de rapidă pe cât îşi doresc toţi, dar este singura soluţie viabilă şi fiabilă.

Ca să îţi explic mai bine de ce sunt eu aşa de sigur că aceasta este soluţia, o să îţi spun ce am descoperit eu prin propria mea experienţă.

Prin intermediul tuturor căilor mediatice suntem asaltaţi, chiar îndoctrinaţi cu faptul că a avea un corp cu cât mai puţină grăsime, este una dintre caracteristicile cele mai apreciate ale unui corp frumos.

Acest lucru ne conduce către o falsă stare de concurenţă unii faţă de ceilalţi, în care toţi ajungem să ne dorim să arătăm bine, numai şi pentru simplul fapt că asta îşi doreşte toată lumea. Acest lucru la rândul său trezeşte în noi dorinţa de a dobândi ceea ce îşi doreşte toată lumea, fără ca această dorinţă să o mai trecem prin mecanismul propriei noastre gândiri.

Şi pentru că nu o mai trecem prin mecanismul gândirii proprii, această dorinţă se transformă într-o obişnuinţă mentală şi ca urmare apare necesitatea de a avea un corp frumos, necesitate ce are la bază numai aspecte instinctive. Astfel ajungem să ne dorim un corp frumos, lipsit de grăsime, pentru că aşa TREBUIE şi nu pentru că aşa VREM noi.

Faptul că ne dorim să arătăm bine, este normal şi natural, numai motivul pentru care ne dorim acest lucru este greşit. Este greşit pentru că în momentul în care gândeşti „Trebuie să Slăbesc“ te afli la concurenţă cu ceilalţi, iar problema reală este că în acest caz tu te afli la concurenţă doar cu tine însuţi.

Adică ceea ce urmează să faci este să-ţi depăşeşti condiţia actuală şi să devii mai bun decat erai înainte.

Ca urmare, schimbarea atitudinii mentale de la „Trebuie să Slăbesc“ la „Vreau să Slăbesc“ este baza, este fundamentul care te va ajuta enorm să îţi controlezi aspectele instinctive, obişnuinţele alimentare defectuoase, resursele moral-volitive şi de timp, lucruri de care vei avea nevoie ca să te autodepăşeşti.

Pentru a începe să înveţi cum să-ţi schimbi atitudinea mentală şi părerea pe care o ai faţă de problema kilogramelor în plus îţi stau la dispoziţie cele 7 Capitole scrise şi publicate de mine anterior. Ai aici link-ul către Capitolul 1.

Facebook:
http://www.facebook.com/andreicatalin.stefanescu.5

andrei-catalin
andrei-catalin
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod