Cori te ajuta sa slabesti!

Primii pasi catre sala de sport Daca esti incepatoare in ale sportului sau fie ca ai facut o pauza de minimum o luna de miscare, trebuie sat ii cont de anumiti factori atunci cand te reapuci de

Primii pasi catre sala de sport

Daca esti incepatoare in ale sportului sau fie ca ai facut o pauza de minimum o luna de miscare, trebuie sat ii cont de anumiti factori atunci cand te reapuci de miscare. Respecta urmatorii pasi pentru a avea rezultate cat mai rapide si cat mai eficiente!

- Mănâncă înainte de antrenament! Nu este o soluție să stai nemâncată și, în plus, ca să poți arde calorii, trebuie să îți și iei energia de undeva. Lasă să treacă minimum o oră, o oră și jumătate între masă și antrenament.

- Consumă fructe în ziua în care mergi la sală.

Într-o dietă, singura sursă de “dulce” ar trebui să o consituie fructele. Bineînțeles, nu în exces, ci maximum 250g pe zi.

- Fă-ți o listă cu alimente sănătoase înainte să mergi la cumpărături și respect-o la literă! Fă cumpărăturile o dată pe săptămână, ca să nu te chinuie prea mult întâlnirea cu rafturile pline de chipsuri și napolitane.

- Nu începe cu antrenamente grele. Nu vei reuși să duci până la capăt toată ora și nu vei putea executa corect toate exercițiile.

Mai bine mergi la ore pentru începătoare, unde exercițiile sunt mai simple și le poți executa corect.

- Hidratează-te corespunzator! Sunt necesari minimum 2 litri de lichide pe zi. Bea apă plată, ceaiuri neîndulcite și limonadă.

- Îmbracă-te în haine comode, dar care să nu atârne pe tine.  Un tricou și o pereche de colanți este costumația ideală pentru sport. Adidași pentru sală, un prosopel, o sticlă cu apa și esti gata de mișcare.

- Este bine să te studiezi în oglindă în timp ce lucrezi, pentru a-ți controla mișcările.

Totodată, te ajută să-ți menții motivația pentru că vezi cât de bine ți se modelează corpul de la un antrenament la altul.

- Nu lucra cu greutăți mai mari de 1 kilogram. Mușchii tăi nu au încă tonus și nu pot susține o greutate mai mare în timpul exercițiilor. Riști să execuți greșit exercițiile sau, mai rău, să-ți scapi gantera pe picior. Învață întâi să faci exercițiile corect și pe urmă trecem și la “grupa mare”.

- Alternează programele de cardio cu cele de tonifiere.

Dacă mergi de 2 ori pe săptămână la sală, alege un antrenament de cardio (StepUp!, Kangoo, EssentialFitness) și unul de tonifiere (UltimatePilates,  BeamFit, ReShape). Când crește numărul antrenamentelor, ideea de bază este să nu mergi două zile la rând la aceeași oră. Încearcă mereu ceva nou!

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod