De ce nu slăbești uneori?

Faza de platou într-un program de antrenament apare atunci când, deși respecți o dietă echilibrată și participi regulat la orele de sport, rezultatele nu mai apar și progresele se opresc.

Faza de platou într-un program de antrenament apare atunci când, deși respecți o dietă echilibrată și participi regulat la orele de sport, rezultatele nu mai apar și progresele se opresc. Chiar dacă în trecut ai fost foarte mulțumită de rezultatele tale, organismul nostru se obișnuieste relativ repede cu exercițiile și devine mult mai eficient în conservarea energiei.

Astfel, cliente care urmează mereu același program de exerciții observă că, după circa 8 săptămâni, corpul lor nu mai răspunde la fel de bine la dietă și sport. Pentru a evita această situație stresantă, cel mai indicat este să îți adaptezi permanent programul de exerciții și dietă.

O începătoare poate obține rezultate foarte bune doar eliminând dulciurile, pâinea și băuturile dulci și participând de 2 ori pe săptămână la exerciții pentru începători.

Aceste rezultate se observă de cele mai multe ori după primele 3 săptămâni de program, iar rezultatele continuă să se îmbunătățească timp de 6-8 săptămâni. Dupa acest moment, putem spune că organismul a învățat să nu mai consume energie, pentru că, din pacate, corpul uman este programat să stocheze energie și nu să o consume.

În această situație este recomandat să alegi fie un antrenament mai intens în cele două zile în care faci sport sau să mai introduci o a treia sedință de exerciții. Depinde foarte mult de programul personal și adevărul e că nu există reguli în acest sens.

Și dieta ta ar trebui să fie ajustată – elimină alimentele procesate și încearcă să te axezi pe ingrediente naturale: legume, carne, lactate, fructe de sezon.

Hidratarea joacă și ea un rol foarte important, pentru că te ajută să elimini toxinele și să îți reechilibrezi organismul. În felul acesta îți vei îmbunătăți nu doar starea de sănătate, dar și aspectul pielii, căci după această perioadă de regulă se reduce atât stratul adipos cât și gradul de profunzime al celulitei. În funcție de stilul tău de viață anterior, dacă menții o dietă echilibrată și naturală și participi regulat la orele de sport, poți să obții rezultate motivante timp de câteva luni, de regulă, 3-4.

Pentru majoritatea persoanelor, această etapă este și cea în care decid că beneficiile sunt mulțumitoare și intră în așa-zisa fază de menținere.

Antrenamentele devin plăcute și relaxante pentru că a crescut semnificativ nivelul de rezistență fizică, iar dieta echilibrată atrage și un stil de viață în general mai sănătos.  În acest moment, programul se adaptează mai rar, în funcție de situațiile particulare .

Cel mai indicat este să se diversifice cât mai mult programul de exerciții, prin participarea la ore cât mai diferite: UltimatePilates, DanceAerobic, Zumba, TaeBo, StepAerobic dar și tipuri speciale de antrenamente: BodyWorship, BodyChange sau KettleBelle.

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod