Beneficiile uleiului de cocos

Acest ulei devine fluid la temperatură mai mare de 24 grade. Ulei nehidrogenat. Este foarte bun pentru inimă. Conține aproximativ 50% acid lauric (un procent mare de acid lauric se mai găsește

Acest ulei devine fluid la temperatură mai mare de 24 grade. Ulei nehidrogenat. Este foarte bun pentru inimă. Conține aproximativ 50% acid lauric (un procent mare de acid lauric se mai găsește doar în laptele de mamă), care ajuta la prevenirea diferitelor probleme cardiace, inclusiv nivelul de colesterol ridicat și hipertensiune arterială. Grăsimile saturate din uleiul de cocos nu duc la creșterea colesterolului rău și ajută la prevenirea ateroscrelozei.

Este util pentru cei care luptă cu kilogramele în plus. Ajută la creșterea metabolismului prin eliminarea stresului pe care-l are pancreasul. Este ușor de digerat și ajută la funcționarea sănătoasă a glandei tiroide și a sistemelor de enzime; este util în tratarea pancreatitei;uleiul de cocos ajută la funcționarea mai bună a sistemului digestiv, împiedicând apariția diverselor probleme de digestie, inclusiv sindromul de intestin iritabil.

Grăsimile saturate prezente în uleiul de cocos au proprietăți anti microbiene și ajută în relațiile cu diferite bacterii, ciuperci, paraziți etc, care provoacă indigestie; conține un nivel foarte ridicat de antioxidanți, care ajută la protejarea organismului de radicali liberi și de prevenire de boli degenerative și îmbatranirea prematura.

Întărește sistemul imunitar deoarece conține lipide antimicrobiene, acid lauric, acid capric și acid caprilic, care au proprietăți antifungice, antibacteriene și antivirale; ajută la prevenirea bolilor de ficat, datorită prezenței de trigliceride cu lanț mediu care sunt ușor convertite în energie atunci când ajung în ficat, reducând astfel sarcina de lucru asupra ficatului (se previne acumularea de grăsime); atunci când sunt aplicate pe infecții, se formează un strat chimic care protejează partea infectată a corpului de praf, ciuperci, bacterii.

Uleiul de cocos este cel mai eficient pentru vânătăi, deoarece accelerează procesul de vindecare prin repararea țesuturilor deteriorate; este preferat de sportivi datorită faptului că transformă conținutul de grăsimi în energie, crește nivelul de energie și îmbunătățeste performanțele sportive; este un excelent ulei de masaj pentru piele.

Acționează ca un hidratant eficient pentru toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscată; împiedică formarea ridurilor, dar ajută și în tratarea diferitelor probleme ale pielii inclusiv psoriazis, dermatite, eczeme și alte infecții cutanate;este o hrană foarte bună pentru păr ajutând la creșterea lui sănătoasă. Dacă se fac masaje regulate cu ulei de cocos asupra scalpului, nu vor exista probleme cu mătreața. Este un balsam excelent și ajută la revigorarea părului deteriorat.

Datorită conținutului ridicat în săruri minerale, oligoelemente, aminoacizi și substanțe vitale secundare, untul de cocos favorizează sănătatea și starea de bine, având efect depurativ și alcalinizant al întregului corp.

Este recomandat și în terapia ayurvedică pentru proprietățile sale antiinflamatorii, calmante ale febrei, ale tulburărilor renale și circulatorii, precum și în ameliorarea bolilor urinare și intestinale.

Mai multe informații despre uleiul de cocos găsiți la http://en.wikipedia.org/wiki/Coconut_oil și pe http://www.coconutresearchcenter.org/. Costă 13 lei o sticlă ( adăugând și TVA la prețul de pe site ). Prețul afișat este pentru cantitatea de 900 g.

Doctor Andrei Laslău

http://www.andreilaslau.ro/
https://www.facebook.com/drlaslauandrei

andrei-laslau
andrei-laslau
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod