De ce îți trebuie voință atunci când ții o dietă?

Voința înseamnă să te oprești la cele două tablete de ciocolată și să nu mănânci toată ciocolata. Voință înseamnă să mănânci acele doua felii de pâine pe care ți le-ai permis, nu

Voința înseamnă să te oprești la cele două tablete de ciocolată și să nu mănânci toată ciocolata. Voință înseamnă să mănânci acele doua felii de pâine pe care ți le-ai permis, nu să mănânci o pâine întreagă.

Voință înseamnă să mănânci un măr, nu 5 mere. Voință înseamnă să nu mergi pe principiul, atât de ușor de utilizat - DACA TOT AM INCEPUT. Da ai greșit, ai mâncat două felii de pizza - oprește-te, dacă mănânci încă 5 felii îți va fi cu mult mai greu să repari daunele.

Dacă ai mâncat un croisant, nu mai mânca încă 4 ( ăsta eram eu - de aia ajunsesem la 115 kg !!!). Voință înseamnă să ai pe masă 5 tipuri de ciocolată și să nu te repezi în ele. Voință înseamnă ca prietenul / prietena / iubitul / iubita / soțul / soția mănâncă prăjituri în fața ta și tu să continui să mănânci ce ai voie, pentru că știi că REZULTATELE obținute cu greu nu merită să îți bați joc de ele.

Multe lucruri înseamnă voință, dar cred că cel mai important este să te oprești să îți mai cauți scuze și să începi odată.

Adică, eu le știu perfect - nu pot să țin dietă că sunt la spital, plec târziu, îmi iau un sandviș acolo cu multă pâine, mai mănânc la prânz o prostie, e mereu ziua cuiva, în gardă târziu ' simt nevoia să mănânc ceva dulce' - unde acest ceva dulce reprezintă un baton cu ciocolată la 3 noaptea - uneori două, se comandă pizza sau altă mâncare nesănătoasă, etc.

De fapt voință înseamnă că ÎNLOCUIEșTI UN OBICEI PROST cu un OBICEI BUN. De exemplu - îți iei migdale, semințe, alune de pădure etc cu tine, într-o caserolă.

Îți cumperi o brânzică de casă și o ai cu tine pentru gustare sau în loc de un prânz cu cartofi mulți sau paste multe. Din alimentele existente mănânci doar ce ai voie. Mănânci prânzul în oraș, dar comanzi ceva de tipul 'carne cu legume'. De fapt voința înseamnă foarte puțin, dacă o desfaci în pași mici. Și da, voința înseamnă să vezi poza și să nu te duci să îți iei cicolată, sau dacă o faci, să te oprești la cele două pătrățele.

Doctor Andrei Laslău

http://www.andreilaslau.ro/

https://www.facebook.com/drlaslauandrei

andrei-laslau
andrei-laslau
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod