Arderea caloriilor: diferenta dintre mers si alergat

Majoritatea persoanelor sustin ca mergand sau alergand aceeasi distanta sunt arse acelasi numar de calorii, insa realitatea este putin diferita.
De exemplu, daca alergi 5.000 m distrugi 340 calorii, insa daca aceeasi distanta este parcursa la pas la final vei distruge cu 255 pana la 85 mai putine calorii decat atunci cand alergi. Se ajunge la aceasta situatie deoarece cand alergi corpul depune mai mult efort si ii va lua mai mult timp sa isi revina.

Chiar daca ai ars un numar mic de calorii nu lasa acest lucru sa te descurajeze. Mai mult, nu renunta la plimbarile cu prietenii... numai exersand vei persevera. Plimbatul este recomandat pentru articulatii, in consecinta este indicat sa mergi in fiecare zi pentru a diminua riscul leziunilor.



Intre timp, iata cum poti elimina caloriile fara sa te zgarcesti de la mancare:

1. Mergi mai mult de 2.000 m pe zi, poti face acest lucru oricand deoarece nu iti ia mai mult de 15 minute.

2. Pas alergator: acorda plimbarilor un anumit timp, insa fa in asa fel incat jumatate din distanta sa o parcurgi normal,  iar cealalta jumatate sa mergi in pas alergator.

3. Plimbatul cu prietenii trebuie sa se imparta intre 2 alergari, tocmai pentru ca musculatura sa se relaxeze si apoi iar sa se contracte.

 
Crosul Petrom va avea loc duminica, 27 Septembrie. Inscrierile se fac intre orele 8.30-10.30, iar startul se va da la ora 11.00 in Piata Chaerles de Gaulle.
Traseul este de 3,7 km si cuprinde Bd-ul Prezan – Arcul de triumf – Bd-ul Kiseleff – Piata Victoriei si Bd-ul Aviatorilor. Pe langa beneficiile pentru sanatatea nostra, Crosul Petrom vine cu numeroase premii: 4800 de litri de combustibil pentru alergătorii de la categoriile Seniori şi Veterani (locul I: 300 de litri, locul II: 200 de litri, locul III: 100 de litri) si premii speciale pentru Juniori (locul I: un dvd player portabil, locul II: un Ipod Shuffle si locul III: o rama foto digitala).
Petrom mai ofera alergatorilor si 100 de premii surpriza in cadrul unei tombole.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anca pe 15 Mai 2009, 20:18
    calorii

    am o parere destul de rea

    0
    0

  • angi pe 15 Ian 2008, 14:48
    Calorii pe ora

    Eu imi calculez caloriile la 300 kcal/ora de mers la pas relativ grabit, nu ca la plimbare. Plimbarea o calculez 200 kcal pe ora. Am grija sa merg 2 ore pe zi, indiferent de ritm, si in felul asta reusesc sa imi mentin greutatea. Iarna se consuma si mai mult, ca este si frig, dar se merge si mai greu prin zapada.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod