Vreau sa ma ingras!

Va scriu pentru ca am o problema pe care incerc sa o rezolv de multi ani. Am 30 de ani, 1,60 m si 46 kg si am incercat toata viata sa mai iau cateva kilograme in plus. Se poate spune ca am inghitit aproape toate vitaminele recomandate si chiar si cele nerecomandate.

Am luat cateva luni si Vitamax fara nici un rezultat. De o luna iau Supradyn si nici cel mai mic efect. Va rog frumos daca se poate sa imi recomandati ceva. Multumesc, Cristina Neculae.


Lygia Alexandrescu, Lector univ. Drd. - Facultatea de Educatie Fizica si Sport, USH, consultant nutritie - centrul de slabire si consultanta nutritionala "Natural Silhouette" (021.650.46.50; 0721.091.762), raspunde:

Luarea in greutate poate fi uneori la fel de complicata ca si scaderea in greutate. Exista foarte multa informatie care se adreseaza persoanelor care vor sa piarda greutatea excesiva insa pentru persoanele care vor sa creasca ponderal informatia e destul de limitata cantitativ.

Mai intai, discutia cu medicul de familie si apoi cu medicul specialist endocrinolog este esentiala. In unele cazuri, medicul poate prescrie o medicatie ajutatoare cresterii ponderale sau poate efectua o serie de teste care sa puna in evidenta anumite probleme. Odata ce se stabileste ca nu este vorba de o anumita patologie se pot aplica o serie de masuri care ar putea duce la cresterea in greutate.

1. Stabilirea si respectarea unui program alimentar regulat. Trei mese principale si 3 sau 4 gustari intre acestea sunt recomandate. Gustarile trebuie sa fie bine incarcate caloric dar si nutritiv deoarece ele reprezinta suplimente alimentare la o dieta sanatoasa. Daca intoleranta la lactoza nu reprezinta o problema, se pot include in dieta produse lactate cum ar fi untul si inghetata. Totusi foarte mult zahar si grasime nu trebuie consumate.

2. Alimentele care nu trebuie sa lipseasca din dieta sunt: painea integrala, cartofii, fasolea uscata, branza, ouale, carnea si pestele. La intocmitea unui meniu trebuie alese alimentele cu valori calorice superioare iar la prepararea mancarurilor trebuie folosite alimente suplimentare care sa creasca valoarea energetica a meselor. De exemplu: cand se prepara snitele, in aluatul stratului pane se poate adauga si lapte praf sau germeni de grau. La prepararea tartinelor se poate adauga branza in exces, iar in laptele cu cereale se pot adauga fructe.

3. Exista de asemenea in comert o serie de suplimente nutritive sub forma de creme, batoane sau bomboane, care sunt convenabile si eficiente.

4. Activitatea fizica la sala de fitness trebuie sa se reduca la un program de ridicare de greutati usoare, pentru a dezvolta masa musculara.

5. Stresul mental si emotional trebuie redus cat mai mult cu putinta. Exercitiile de relaxare sunt de asemenea recomandate.

Cantarirea trebuie sa se faca doar o data pe saptamana intrucat fluctuatiile de greutate pot crea o falsa impresie asupra eficientei acetor masuri si implicit frustrare si stres emotional.
 

Comentariile 201-250 din 918

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • medeea pe 13 Feb 2011, 17:07
    bai inteligentilor!

    iar vad ca apare cate un destept din asta pe site sa comenteze aiurea, am mai vazut din astia limitati si pe alte site-uri. nu va mai faceti de ras etalandu-va prostia. pentru oamenii de pe site care discuta serios, pt ingrasat ar trebui intai sa consultati un endocrinolog si sa faceti dozarile hormonale si eventual niste analize generale sa nu fie din cauza unei pb de sanatate. f important sa nu va stresati prea tare ca e mai rau.daca disperati nu reusiti sa va ingrasati ci poate chiar sa slabiti. bafta!

    1
    4

  • Ramona pe 13 Feb 2011, 15:26
    Nu ma ingras

    Am 15 ani si 40 de kg:( nu pot sa ma ingras deloc cateodata am vointa sa mananc o gramada sa ma ingras dar stomacu meu nu accepta orice mancare eu vreau dar stomacu e foarte pretentios . am crezut ca daca imi vine menstruatia o sa ma ingras dar niciun rezultat:( sunt foarte dezamagita de corpul meu:( vreau sa-mi da-ti niste sfaturi:(

    4
    2

  • enigma pe 9 Feb 2011, 02:47
    exista o solutie simpla

    si ieftina...trebuie doar un pic de vointa si consecventa: autosugestia. Eu 10 ani m-am chinuit sa pun pe mine acele 5 kg care imi lipseau pt a avea un corp perfect. Am reusit prin autosugestie, iar metabolismul s-a reglat singur deoarece subconstientul este regulatorul functiilor vitale. Este o metoda simpla, eficienta, dovedita stiintific. Incercati! Formula este: Sunt perfect sanatos(sanatoasa) si ma ingras continuu pana la greutatea de ...kg. Repetati formula timp de o luna, in fiecare zi dimineata si seara de cate cel putin 30 de ori de repetari pe sesiune. Dupa o luna schimbati formula in: Organismul meu s-a stabilizat la greutatea de ...kg si ma simt excelent.

    5
    2

  • vointa pe 7 Feb 2011, 17:02
    vreau sa ma ingras

    am 16 ani jumate si imi doresc f mult sa ma ingras.anul trecut am avut foarte mare pofta de mancare si chir mam ingras de 45 la 50 si cv...dar dupa o vnt stresu si am slabit f mult.acuma am 43-44 kg si nush cum sa ma ingras nu prea am pofta de mancare...numi place mancarea grea numai cea de dim seara si dintre mese si nush ce sa fac ca sa ma ingras nu ami vreau sa arat asa si nu se poate si prin cv sport numi prin mancare...si sunt si navetista merg la liceu in oras.mananc da nu in asa fel in cat sa ma ingras si sa manc in exces nu pot...dativa cv sfat va rog asta imi doresc cel mau mult sa ma ingras va rog sami raspundeti

    5
    5

  • Alex pe 7 Feb 2011, 09:03
    Problema cu ingrasatul....

    Am o problema cu ingrasatul,deoarece atunci cand ma ingras un pic,salbesc imediat. De ce?oare care sa fie problema?

    3
    4

  • anca pe 5 Feb 2011, 14:07
    vreau sa ma angras

    am 20 ani 1,66m si 45 kg am luat toate vitaminele si nici un semn sa ma angras,momentan alaptez este posibil sa ma angras knd no sa mai alaptez copilul?ce vitamine ar trebui sa iau si ce ar trebui sa manac mai exact ka sa pun macar vreo 5 kg an plus.

    6
    4

  • Dana pe 4 Feb 2011, 15:24
    nu ma ingras oricat as manca

    am 18 ani si mai mult de 48 de kg nu am avut niciodata am 1,59 si nu st e sa fac sa mai pun macar 3kg pe mine :( imi dati un sfat?

    1
    4

  • patricia pe 3 Feb 2011, 23:44
    vreau sa ma ingras

    buna!am aproape 18 ani:Dsi nu stiu cum sa fac sa ma ingras am 1.60inalime si 37kg....inainte cu cateva luni aveam 45 de kg....bn k am avut perioade cand am avut si 35kg dar in cateva sapt ma ingraseam la loc ...iar akm incerc sa mananc mai mult dar nu pot mananc defiecare data cand imi este foame dar manac foarte putin si ma satur foarte repede,iar dak incerc sa mananc mai mult decat pot imi vine sa vomit si ma simt umflat ce sa fac?

    3
    2

  • felix radu pe 25 Ian 2011, 20:54
    o reteta pt a lua in greutate si a scapa de stres

    Buna, am 24 de ani si am o greutate de 62 de kg, parerea mea e ca trebuie sa am cel putin 75 de kg la o asemenea varsta mai ales pentru un barbat, in plus sunt un genul de persoana stresata. am luat k drept "antistres" tigarile si sunt constient k nu e un lucru recomandat. Ce e de facut in acest caz? Astept un raspuns si pentru mine. Va multumesc

    1
    3

  • lyly pe 25 Ian 2011, 17:50
    sunt prea slaba la a doua sarcina

    buna. ma numesc lylyana si am 21 ani. am o fetita de 2 ani si acum sunt insarcianata a doua oara va rog ajutati-ma . vreau sa ma ingras. am 1.65m si doar 43 de kg mananc orice nu sunt mofturoasa dar orice vitamine as lua nu ma ingras. ce as putea face. am zis ca dupa prima sarcina ma voi ingrasa dar nu a fost asa. acum la a doua sarcina de 16 sapt nu am luat decat 1 kg in greutate. ce pot face? va multumesc

    1
    3

  • florina pe 23 Ian 2011, 12:50
    Ajutoorr! vreau sa ma ingras

    buna! va rog frumoss daca aveti vreo reteta de ingrasat :| , (vreau sa ma ingraj cam 10-15 kg) :| in 4 luni bune ajutatimaaa am aprope 14 ani! Daca ma puteti ajuta : add: sence.florina va rog mult sunteti ulima mea sansa.

    5
    2

  • nicoleta pe 22 Ian 2011, 18:12
    as dori sa ma ingras

    buna sunt si eu o fata ca orcare am varsta de 13 ani si toti colegi imi spun ca sunt slaba am 1 metru 60 si am 42 de kg cum pot face sa ma ingras mananc aproape orce dar nu prea ma omor dupa carne .Ce as putea sa mananc va rog spunetimi ce vitamine ar trebui sa consum .Va multumesc anticipat.

    0
    2

  • silviu iasi pe 19 Ian 2011, 20:19
    vreau sa ma angras

    salut dati add la nechitasilviu15@ayhoo.com

    0
    4

  • oanna pe 17 Ian 2011, 22:04
    ca sa te ingrasi

    ca sa te ingrasi treb sa manaci 3 mese pe zi cum ar fi 1 dimineata pana in 12 cel tarziu 2 la ora1 sa manaci o ciorba 5=6 sa manaci o mancare de cartofi ceva priept de pui la gratar etc....in fiecare zi e recomandat fructe si legume sunt cele mai bune am incercat

    0
    3

  • nicoleta pe 15 Ian 2011, 22:42
    ajutor

    buna ...va rog sa ma ajutati am 14 ani si 49 kg ...sunt prea slaba ...as vrea sa ma ingras la picioare mai mult deoarece mie teama cand merg sa nu imi apara paranteze ...va rog ajutati-ma ...recomandati-mi ceva !!!

    1
    4

  • georgiana pe 14 Ian 2011, 12:03
    vreau sa ma ingras

    am 24 ani si 40 kg vreau sa ma ingras macar cu 10 kg. am ajuns sa imi fie rusine sa ies p strada toti se uita la mine ciudat . va rog sa ma ajutati

    1
    4

  • Silvia pe 10 Ian 2011, 12:57
    pt cine vrea sa se ingrase

    si eu am fost foarte slaba,dar nu am avut un complex di ntreaba asta.am reusit sa ajung la greutatea normala varstei mele si nu am tinut niciodata vreo dieta,am facut doar mici modificari sanatoase.am incercat sa mananc la ore fixe,cu 2-3 gustari intre mese,am incercat sa mananc sanatos si atat cat imi cere organismul fara sa il incarc prea tare(in nici un caz sa nu va apucati de mancare tip fast-food,va puteti ingrasa,dar va distrugeti complet sanatatea si asta e mai greu de reparat).ceea ce am mai facut e in plan psihic:nu mi-am facut complexe,am incercat sa nu ma stresez foarte tare(nu intotdeauna am reusit),chiar daca am avut si perioade de munca multa in care incepeam iar sa slabesc,mi-am dat seama unde greseam(cand muncesti uiti sa mananci toate mesele necesare,uiti ca ai un corp de ingrijit,mananci pe fuga,nu dai atentie la ce mananci.eventual mai puteti incerca retete di nbucataria italiana pentru ca majoritatea sunt hranitoare si iti aducsi mentin silueta la valori normale.Si inca ceva,caloriile necesare organismului sunt in corelatie cu efortul fizic depus,deci efort mai mare necesar de calorii mai mare.orice ati face nu mancati alimente care va vor ingrasa,dar va vor distruge sanatatea.

    2
    3

  • sfat pt ingrasat pe 9 Ian 2011, 04:43
    sfat pt ingrasat

    buna!vrei sa pui cateva kg in plus?foarte simplu! tot ce trebuie sa faci este sa mananci alune sarate 3-4 pachete pe zi.. chipsuri,snacksuri,mancaruri fastfood(pitzza,chizzburger,hotdog,cartofi prajiti,etc) in fiecare zi macar cate 1 din fiecare ,recomandat ar fi 2! in 2 luni te faci obez=)) asa ca grija mare,dupa 2-3 saptamani reduceti treptat din cele de mai sus totul o sa fie ok! daca ai pus prea multe kg deja,tot la fel de usor se dau si jos.. facand sport,alergand.. etc.. lasata si reducand pana la 99% cele de mai sus! Bafta la ingrasat! sau ar mai fi o idee sa va ingrasati.. ramaneti gravide:)))

    2
    4

  • andra pe 8 Ian 2011, 16:30
    sunt prea slaba

    sunt chear prea slaba..am 19 ani si am inaltimea 1,61 si 46 kg.as dori sa ma ingras si nu pot.am luat vitamine, injectii...etc.ce pot sa fac???

    1
    3

  • Dinut Costel pe 8 Ian 2011, 11:15
    Vreau sa ma ingras!

    Am 36 de ani am 1,65 si 50 de kg, si sunt disperat si vreau sa ma ingras. Dati-mi un sfat. Ca am luat toate vitaminele posibile!

    1
    3

  • daniela pe 7 Ian 2011, 14:23
    sunt disperata si in limita de timp

    buna .. am 20 de ani , 1.60 inaltime si 45 de kg. pana anu asta ( sarbatori 2010 -2011) eram mai plinutza... din cauza unui stres destul de mare .. am slabit 10 kg in14 zile si de la 55 kg am ajuns la 45 kg,.... in vara am nunta si nsh cum sa fac sa ma ingras la loc:)..fara sa imi dau organismu peste cap.. ma putetzi ajuta cu un sfat plzzzzzzzzzzzzzz..

    2
    2

  • Anca pe 2 Ian 2011, 21:12
    oare are cineva o solutie reala pentru aceasta problema?!

    Buna!..Am 28 de ani si incerc sa ma ingras de 10 ani:)....pur si simplu nu reusesc sa depasesc 40 kg...mananc f mult..mese regulate..multe calorii...mi am facut toate analizele posibile..si nu am pur si simplu nici o problema...am incercat toate vitaminele din farmacii si din plafar....in prezent testes un complex de multivitamine de la amway....dar...dupa o luna..nu am vazut nici un rezultat...poate o sa si faca efectul mai tarziu...inca mai sper sa reusesc sa am si eu o greutate normala...daca cineva are intradevar o solutie...sa lase un mesaj...

    0
    2

  • daniela pe 30 Dec 2010, 15:51
    oare o sa ma ingras ?

    Buna .am 18 ani , 1.64 inaltime si 48 de kg ! Ma chinui de cativa ani sa ma ingras si nu reusesc ! Mananc mult ,3 mese pe zi ,mancare cu multeee calorii si tot degeaba ,de 48 de kg nu trec ! Chiar nu stiu ce se intampla ?! Acum putin timp am fost la ginecolog si i-am spus sa imi dea anticonceptionale chiar nu am nevoie de ele dar din disperare ca nu ma ingras si am zis sa o incerc si pe asta !Le iau de 3 zile .Oare o sa ma ingras de la ele ,ca am auzit ce te ingrasa ? Deci chiar nu stiu ce sa mai fac ,ce sa mai mananc si ce sa mai iau ....?

    0
    1

  • Diana pe 28 Dec 2010, 22:35
    HELP!!!

    Ce ziceti de mine? Am 21 de ani,1.72 si 40 de kg. Si ziceti ca voi sunteti slabe.... VREAU SA MA INGRAS SI NU STIU CUM!!! HELP!

    0
    2

  • Daniel Alin pe 28 Dec 2010, 21:41
    vreau sa ma ingras

    buna am 19 ani si as vrea sa ma ingras cum as putea sa procedez? am 63 kg,si 1,83. va rog ajutatima.multumesc....

    3
    2

  • diana pe 28 Dec 2010, 21:02
    vreau sa ma ingras!!

    am 12 ani si 1.40 sau 1.45 dar greutatea mea este de 35 kg.doresc sa ma ingras , am luat o multime de vitamine dar nici un rezultat puteti sa imi dati o dieta? va rog,urgent

    1
    2

  • ISPAS EUGEN pe 26 Dec 2010, 21:21
    ingrasare

    http://www.nutritiecelulara.ro/products/program-ingrasare-plus sau da-mi email la eugen.ispas@gmail.com

    1
    3

  • Bogdan pe 25 Dec 2010, 20:12
    hhjo

    De a dracului ce sunteti nu va ingrasati, si nu vorbesc aiurea vo spun din experienta.

    3
    2

  • Andreea 96 pe 22 Dec 2010, 15:29
    vreau sa ma ingras

    Buna...sunt andreea, 15 ani si am 1.60 m si 43 kg...vreau sa cresc , vreau sa ma ingras....un mic ajutor va rog...

    0
    2

  • costel pe 20 Dec 2010, 18:40
    cum ma ingras

    buna!am 19 ani si 1.75 inaltime si doar 65 de kg ce sa fac ca sa ma ingras??ce mi recomandati???

    0
    2

  • Irina pe 19 Dec 2010, 23:15
    Vreau sa ma ingras!

    Buna!Sunt Irina,18 ani,inaltimea 1,7...,am in jur de 50 kg.Vreau sa ma ingras cat de repede posobil!Ajutati-ma,va rog!!! O seara placuta tuturor!Multumesc pa

    0
    2

  • Cristi pe 13 Dec 2010, 22:09
    Vreau Sa Ma Ingras

    Buna am 19 ani am 1,89m si 67kg nu prea am pofta de mancare abia daca mananc pe zi 1-2 mese

    0
    2

  • Alexandra pe 12 Dec 2010, 22:36
    Ingrasarea nu depinde doar de mancare

    Slaba la 45kg si 1.60... hmmm... as vrea sa fiu si eu slaba in felul acela. Eu am din pacate 1.67 si 40kg... subponderala, exagerat de slaba... Asta este, am reusit sa ma complac cu ideea ca asa sunt. Am incercat foarte multe metode ca sa ma ingras, am fost la medici etc. etc. etc. Dar se pare ca nu sunt facuta pentru asa ceva. Oricum, ca sa te ingras iti trebuie intai psihologia necesara, increderea, apoi un regim de viata sanatos (nu ca al meu, munca+facultate, adica 12 ore pe zi activitate continua), mese la un anumit program si sanatoase, nu prostii (timpul nu-mi permite), execrcitii fizice si altele... Eu am invatat sa ma apreciez pentru cine sunt si sa nu ma mai deranjeze psihologic lipsa kg, dar sper sa nu ajunga sa ma deranjeze la fizic (sanatatea)... caci stilul meu de viata nu e prea bun... Va doresc sa fiti multumiti de voi, sanatosi si nu in ultimul rand fericiti! O seara buna!

    0
    3

  • natalia pe 11 Dec 2010, 18:56
    ingrasare va rog

    va rogggggg sa imi dati ceva sa ma ingras va roooooogg

    1
    3

  • herbi pe 11 Dec 2010, 16:13
    pt.ingrasare

    Eu am luat in greutate acum 2 ani, si de atunci ma mentin la aceeasi greutate.Am folosit un program special conceput de medici de nutritie americani,sub forma de shake-uri si tablete din plante bogate in vitamine,proteine,aminoacizi,fibre,minerale,dar in acelasi timp am adoptat un stil de viata sanatos.Pt.mai multe informatii ne putem auzi pe mess,ID:tocaciumariana

    2
    2

  • antonella pe 10 Dec 2010, 20:36
    cum sa ma ingras

    am39ani,1,65si49kg ,ma chinui de ani intregi fara nici un rezultat...sint casatorita dar nu am copiii...nu am ramas nici o data in 17 ani de casatorie..in schimb am arderile de cal foarte rapide am facut sport perf.desi am masura (84-62-85)dar vreau sa ma ingras in zona fesiera si fata...multumesc

    0
    1

  • Mihaela Maria pe 10 Dec 2010, 20:00
    Am o problema cu greutatea,vreau sa ma ingras

    Am 15 ani si am doar 43 de kg,este normal???Nu stiu ce sa mai fac,am luat vitamine si tot felul de medicamente dar fara rezultat.Va rog trimiteti-mi un raspuns.Va multumesc

    0
    1

  • Oniga pe 10 Dec 2010, 00:09
    Greutatea

    salut sunt claudyu si am incercat tot mfelul de cure pentru a ma putea ingrasa eu fac sport si cred ca arderile la mine sunt mai ridicate am 17 ani si 60 kg e normal??

    1
    1

  • dima pe 9 Dec 2010, 01:04
    vreau sa ma ingras cu vreo 6 kg

    ma ajuta cineva(ce reteta pot lua)

    0
    1

  • petronela pe 6 Dec 2010, 23:39
    vreau sa ma ingras

    am 1,60 m,,,,24 ani si 45 kg si as vrea sa mai pun cel puti 6-7kg in scurt timp cum as putea?va rog sa ma ajutati...

    1
    1

  • ana pe 6 Dec 2010, 09:17
    vreau sa ma ingras moolt

    buna ma numesc Ana am 13 ani , la inaltime am 1.57 si am 32kg si mi se vad coastele si cred ca e un semn de ingrijorare va ros f. frumos sa ma ajutati! :((

    0
    1

  • cristina pe 29 Nov 2010, 04:35
    ingrasare

    am 14 ani 1.60 ji 43 de kg vreau sa mai iau 7 kilograme in plus cum fac:((:((

    0
    1

  • 1klas pe 26 Nov 2010, 18:39
    kg

    buna,am 171 si 53kg.as vrea sa ma ingras cu7 kg in 4luni.ajutatima va rog

    1
    1

  • daniela pe 25 Nov 2010, 21:12
    pt cele ce vor sa se ingrase

    Dragelor nu dati atentie articolelor care va indeamna sa mancati mult seara chiar si noaptea ca o sa va ingrasati f mult si o sa va dati organismul peste cap si o sa mai faceti si o depresie de nu va mai poate ajuta nimeni. Doamnelor !!! nu mai dati retete gratuite fetelor astea tinere . Doar un medic are acest drept.

    4
    1

  • Laura pe 22 Nov 2010, 17:06
    Vreau sa ma ingras!

    am 15 ani ... 1,68 si am 47kg...si vreau sa ma ingras... va rog ajutati-ma!!!

    1
    1

  • Raul pe 21 Nov 2010, 00:37
    bafta

    oua fara (galbenus!!!) fructe portocale ciocolata seara si mese consistente in timpul zilei! o diete perfecta pt ingrasat merge si da rezultate bune la 25 ani 500g zi o luna cu aproximativ 4 mese pe zi aproape 20 kg intro luna dimineata si seara maca consistent si vei vedea

    1
    1

  • maria pe 18 Nov 2010, 18:37
    ajutor

    am 12 ani si 29 kg ce sa fak ajutatima plizzzzzz!!

    0
    2

  • ADINA pe 16 Nov 2010, 21:20
    vreau sa ma ingras!

    buna am 21 de ani 162 si 45 de kg+un copil,si as vrea sa ma mai ingras putin dar nu stiu cm multumesc

    0
    2

  • amalia pe 13 Nov 2010, 01:44
    vreau sa ma ingras!!!!!

    buna ma numesc amalia si am 22 de ani si 43 de kg. am o fetita de un anisor si am alaptat-o pana acum. inainte de a ramane gravida aveam 55 de kl,dupa ce am ramas am ajuns pana la 60 de kg iar acum am doar 43v de kg. nu mai suport sa fiu asa slaba va rog frumos spuneti-mi niste vitamine, ce sa iau? vreau neaparat sa ma ingras nu ma mai suport asa slaba. am luat si vitamax dar fara rezultat. va multumesc

    0
    1

  • Heris Delia Adina pe 10 Nov 2010, 21:15
    vreau sa ma ingras!

    Am 21 de ani,inaltimea 1,62 si am 45kg,as vrea sa mai put ceva kg pe mine k sunt prea slaba.Am luat toate felurile de vitamine si toate nebuniele dar degiaba,se vede k nu isi fac efectul.ati putea sa ma ajutati?

    0
    1
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod