Micul dejun: 3 combinaţii echilibrate care-ţi conferă energie

Proteine, grăsimi sănătoase şi carbohidraţi complecşi - aceasta este combinaţia pe care trebuie să o urmăreşti de fiecare dată.
Produsele de patiserie, covrigii, chiflele, cerealele dulci din supermarket nu au ce să caute la micul dejun, deoarece au numai carbohidraţi rafinaţi, zahăr şi calorii goale. Dacă optezi pentru aceste variante la micul dejun nu vei face decât să generezi o creştere bruscă a glicemiei în sânge, iar acest lucru te lasă fără energie şi cu o poftă nebună de alimente nesănătoase. În plus, tocmai acestea sunt cele care favorizează creşterea în greutate.

În schimb, trebuie să reţii că masă completă trebuie să conţină proteine, carbohidraţi şi grăsimi sănătoase.
Iată trei idei pentru un mic dejun complet:

1. Pâine din făină integrală cu avocado şi ou

Este o combinaţie potrivită pentru micul dejun şi îţi oferă toţi nutrienţii de care are nevoie corpul.

2. Fulgi de ovăz înmuiaţi peste noapte


Amestecă de seara într-un borcan 3-4 linguri cu fulgi de ovăz cu lapte, iaurt, banană, o linguriţă cu seminţe de chia, scorţişoară şi puţină sare de mare. În funcţie de consistenţa dorită poţi să adaugi mai mult lapte. Închide borcanul şi lasă-l peste noapte în frigider, iar dimineaţa ai deja micul dejun preparat.
Mai poţi să-l ornezi cu fructe proaspete sau o linguriţă cu unt de arahide.

3. Omleta cu ciuperci şi alte legume / verdeţuri


Alături de o felie de pâine integrală, omleta cu legume poate să fie o opţiune numai bună pentru micul dejun. Foloseşte spanac, ciuperci, ardei roşu sau orice alte legume/verdeţuri ai la îndemână!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod