Dr. Oz: Cura de detoxifiere în 5 zile care te ajută să slăbești

Nu ai nevoie de ingrediente sofisticate ca să reușești să scapi de senzația neplăcută de balonare și să dai kilogramele jos. Încearcă această cură de detoxifiere propusă de celebrul Dr. Oz!
O cură de detoxifiere este mai mult decât binevenită după mesele copioase cu care ne-am răsfățat în zilele de sărbătoare. Este foarte important să excluzi anumite alimente și băuturi, având grijă să consumi mai multe ceaiuri din plante medicinale. O cură de detoxifiere cu ceaiurile potrivite în combinație cu trei mese echilibrate și sănătoase poate să te scape de senzația neplăcută de balonare, să curețe corpul de toxine și să stimuleze procesul de slăbire. 

Printre alimentele pe care celebrul Dr. Oz ne recomandă să le evităm în aceste cinci zile se numără: lactatele, dulciurile, alcoolul și glutenul (toate produsele făinoase care au grâu și secară).

”Peste 75% din sistemul imunitar este în tractul digestiv. Când consumăm alimente nepotrivite pentru corp sau pe care nu reușește să le metabolizeze vor apărea inflamațiile, lucru care favorizează creșterea în greutate. Astfel că, atunci când eliminăm aceste alimente chiar și pentru cinci zile, reacțiile inflamatorii sunt reduse și corpul reușește să funcționeze corect”, explică unul dintre nutriționiștii invitați de Dr.
Oz.

Un alt lucru care ajută la eliminarea toxinelor din corp este consumul de ceai, însă trebuie să știi ce plante te ajută cel mai mult.


5 ceaiuri pe care trebuie să le bei


Ceaiurile medicinale sunt folosite de secole pentru rolul lor benefic asupra corpului. Trei nutriționiste care au fost invitate în cadrul emisiunii ”The Dr. Oz Show” au vorbit despre principalele ceaiuri pe care trebuie să le consumăm și care au un puternic efect detoxifiant asupra corpului:

1. Ceaiul de lemn dulce
Este un ceai foarte bun, cu gust dulceag pe care-l poți consuma pe parcursul zilei pentru a rezista tentațiilor culinare de tot felul. Potrivit specialiștilor, acesta nu trebuie consumat după orele 15:00 în cazul în care întâmpini probleme cu somnul. Un alt avertisment este legat faptul că acest ceai poate să ridice tensiunea arterială, astfel că persoanele care suferă de hipertensiune arterială nu trebuie să consume mai mult de un pahar de ceai pe zi. 


2. Ceaiul de păpădie
Este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru detoxifiere, deoarece protejează ficatul și îl ajută să funcționeze corect.
Este recomandat să înlocuiești cafeaua cu acest ceai pe care să-l consumi dimineața, deoarece ajută la detoxifierea ficatului. De asemenea, ceaiul de păpădie consumat dimineața pe stomacul gol are efect diuretic, ajută la digestie și stabilizează nivelul tensiunii arteriale. 


3. Ceai de fenicul și ghimbir
Este un ceai perfect pentru a fi consumat după masa de prânz, deoarece previne balonarea și formarea gazelor intestinate și stimulează digestia. Ca să-l prepari trebuie să fierbi o cană cu apă împreună cu 1/2 linguriță cu semințe de fenicul zdrobite și 1 linguriță cu ghimbir răzuit. Se lasă la infuzat 3-5 minute, după care se consumă ca atare sau îndulcit puțin cu sirop de arțar care are indice glicemic mai mic decât mierea de albine. Se poate consuma câte o cană de două ori pe zi.


4. Ceaiul de armurariu
Este recomandat să consumi o ceașcă seara, după cină, deoarece are efect hepatoprotector și stimulează foarte bine digestia. 

5.
Ceaiul verde
Este recunoscut pentru beneficiile pe care le aduce pentru sănătate și siluetă, de aceea este recomandat să consumi zilnic ceai verde cu puțină lămâie. 



Ce să mănânci în timpul zilei


Micul dejun
O combinație recomandată de unul dintre nutriționiștii invitați în emisiune este ceaiul de păpădie și un mic dejun bogat în proteine. Începe ziua cu un ceai de păpădie, după care optează la micul dejun compus din ouă jumări cu roșii, alături de câteva felii de banană și portocală peste care se presară semințe de in măcinate (aduc un plus de grăsimi bune omega-3 care ajută la slăbit și previn inflamațiile în corp) și scorțișoară (stimulează arderea grăsimilor). 


Prânz
La prânz poți să optezi pentru o tocană simplă de legume sau curry de legume alături de orez integral. După masa de prânz este recomandat să bei un ceai de fenicul și ghimbir, deoarece stimulează digestia și arderea grăsimilor. 


Cină
La masa de seară poți să optezi pentru o salată de crudități care să conțină legume crucifere.
De asemenea, legumele preparate la abur (broccoli, morcovi, mazăre, conopidă) pot să constituie o masă simplă și delicioasă. După cină este recomandat să bei o ceașcă cu ceai de armurariu care efect hepatoprotector, ajutând la regenerarea celulei hepatice.


Gustare
La gustare poți să optezi pentru un smoothie care conține 1/4 avocado, 1 banană, un pumn de spanac proaspăt, 1 linguriță de miere de albine, 1/2 ceașcă cu lapte de migdale (sau alt lapte vegetal), 1/2 ceașcă cu ceai verde. Consumă acest smoothie o dată pe zi, ca gustare de amiază.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod