Dieta cu supa de varza

Este dieta in care cu cat mananci mai mult, cu atat slabesti mai mult. Totnu-ti vine sa crezi? E, stai sa afli mai multe. Nu poti manca chiar orice,iar mancarea ta de baza timp de 1 saptamana (atat cat dureaza dieta)va fi supa de varza.

Cum prepari supa de varza?
Alegi cateva cepe potrivite, 2 ardei grasi, 1 varza medie sau 2 mai mici,2 cutii de rosii in bulion, sare si piper dupa gust, 1 cub de knorr,frunza de telina, ardei iute (daca iti place mancarea condimentata)si patrunjel.
Se aseaza toate acestea curatate si taiate intr-o oala cu apa incat sale acopere.
Se fierb 10 minute la foc mare dupa care timp de 2 ore lafoc mic. Se consuma apoi cat mai multa. Tine de foame si este destul degustoasa.

Cum se tine dieta?
Dieta este recomandata a se tine timp de 7 zile, la sfarsitul carora,daca nu ai trisat, poti slabi intre 5 si 7 kilograme.
In prima zi, pe langa supa de varza, mai ai voie sa mananci fructe catde multe doresti si sa bei foarte multa apa plata.
A doua zi combini supa de varza cu legume si apa plata, dar ai grija saeviti legumele precum fasolea, mazarea, cartoful si porumbul.
A treia zi ai voie atat fructe cat si legume.
Si bineintels multa supasi apa.
A patra zi mananci 3 banane si supa. Nu uita de apa.
A cincea zi poti servi 800 de grame de carne de vita sau pui cu supa simulta, multa apa.
In cea de sasea zi poti manca orez fiert pe langa supa cu care te-aiobisnuit deja.
In ce-a de-a saptea zi si ultima de altfel poti manca peste pe gratarsi multa supa.

Daca simti ca pierzi prea mult din greutate in primele zile, intrerupedieta pentru 2 zile si apoi ia-o de la capat.
Este bine sa nu tii aceasta dieta mai mult de o saptamana.
Daca vreitotusi sa pierzi mai mult de 7 kilograme, poti face o pauza de o saptamanadupa care sa o iei de la capat.

Nu mai ramane decat sa-ti uram mult succes.
 

Comentariile 151-200 din 1049

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Kira pe 9 Iun 2012, 16:12
    dieta

    Buna fetelor ! De maine voi incepe si eu cura cu supa de varza ! Sper sa am vointa si sa nu trisez ! E prima mea cura de slabire si chiar sunt curioasa cum va reactiona organismul meu; am 1,65 si 54 de kg, vreau sa ajung la 48 ... sper sa reusesc, ca de, a venit vara, mergem la mare, bla, bla ... va voi tine la curent cu evolutia kg ; supa mi-am preparat-o deja, dar incep de maine; nu e rea la gust, dupa cateva linguri ... va voi spune dupa 3 - 4 zile cat de delicioasa e :) Numai bine fetelor si multa, multa vointa !

    1
    2

  • Eva pe 7 Iun 2012, 12:42
    asa daaa!

    La mine e a 4-a zi, am 1.66 si am inceput la 61 kg. Astazi am 58.8 :D. Sugestie: la o cratita de 3 litri NU PUNETI O VARZA SAU DOUA, ca nu faceti mancare de varza...o jumatate de varza este arhisuficient si ce ma mira pe mine este ca nimeni nu zice ca ACEASTA CIORBA SE ACRESTEEEE!!!! Iar ciorba de varza merge cu MARAR. De aceea tot zice lumea ca este ciorba rea. Normal, daca nu este acrita si condimentata asa cum trebuie! Si nu mai spuneti ca se moare din ciorba de varza. Din contra, organismul cere sa scape de atata carne si prostii pe care le tot ingeram mereu. Eu am trisat in a 3-a zi, am mancat 2 table de ciocolata amara, 85% cacao. Am baut cafea CU LAPTE, fara zahar mereu si tot asa voi continua. Va pup si bafta!

    11
    4

  • emilia pe 5 Iun 2012, 12:55
    supa de varza

    Multumesc, de azi incep ;)) sper sa aiba efect :D

    4
    1

  • Ruxandra pe 5 Iun 2012, 12:48
    supa minunata

    Am inceput ieri cura, am mancat trei portii , plus salata de varza cu castraveti, salata de vinete pusa pe felii de ardei si multa apa. Dupa o zi am cu un kg mai putin. Azi voi continua cu trei portii de supa dar mi-am luat si dovlecei sa-i pun pe gratar cu mujdei, voi manca si salata de varza si sper sa trec si peste ziua de azi iar maine sa am cu un kg in minus. Mie nu-mi place ziua cand trebuie sa mananc banane, sa beau lapte degresat pe langa ciorba de varza.Pana la urma si regimul acesta este tot unul de tip disociat. Dupa ce voi termina aceasta saptamana, cand voi fi mai slaba cu 4-5 kg, am sa evit painea, dulciurile si prajelile ,voi bea multa apa si asa sper sa ma mentin. Parerea mea este ca aceasta supa iti cam taie pofta de mancare.

    3
    3

  • emilia pe 5 Iun 2012, 12:46
    supa de varza

    cata supa de varza ar trebui consumata intr-o zi ?

    0
    0

  • deeaa pe 4 Iun 2012, 22:08
    ambitie multa

    fetelor eu am 1.67 si 71.5kg multe pt inaltimea mea dar eu am ambitie si vreau sa ajung la 57 de kg nu va lasati si va mai spun ceva curele disociate sunt cele mai rele pt organism mai bn urmati o dieta asociata adica umpic din fiecare bafta si voi intra peste 2 sapt si 5 zile sa va spun rezultatul si depinde de metabolismul fiecaruia eu poate slabesc 10 kg si prietena mea dor 3 depinde de organism va pup dulce

    0
    2

  • deeaa pe 4 Iun 2012, 22:03
    supa de varza

    si eu am so incerc de maine sper sa mearga ca in 2 sapt si 5 zile tre sa slabesc 10 kg ca ma duc la control la cluj si nush ce face doctoru cu mn:(

    1
    3

  • irisuk pe 4 Iun 2012, 10:44
    dieta supa de varza

    buna fetelor si buna evaarad, eu am 107 kg ( acum m-am cantarit), cred ca sunt obeza daca imi fac indicele de masa corporala dar am si glanda si de azi voi incepe sa tin aceasta dieta, nu am mai tinut-o dar maj comentariilor sunt de bine . Eu cred evaarad ca persoanele care au un surplus de kg mare ca al nostru slabesc putin mai repede decat cele care au 85 jk, dar repet cred si normal consta si in functie de organismul fiecaruia. O sa ma cantaresc joi si revin sa va spun rezultatul, va pup fetelor si va doresc o zi placuta si cat mai multa vointa .

    1
    2

  • maria pe 4 Iun 2012, 10:37
    completare

    am uitat sa va mai spun ceva: pe langa faptul ca supa este scarboasa dupa doar 2 zile de cura am inceput sa am ameteli si sa ma simt foarte slabita . Cand am ajuns la a 7 zi nu mai aveam putere nici sa ma imbrac. iar cel mai rau aspect, dupa 2-3 luni de la cura m-am ingrasat la loc.

    1
    6

  • maria pe 4 Iun 2012, 10:28
    o laudati prea mult

    am tinut si eu aceasta dieta si nu este chiar atat de eficienta precum ziceti toate. Am slabit ce-i drept dar nu atat de mult, doar 2 kg ;si am respectat cu strictete ce scrie in dieta fara nici un fel de abatere. Si .... sincer mi se pare imposibil sa slabesti 5-7 kg doar in 7 zile.

    3
    5

  • DiDy pe 3 Iun 2012, 15:55
    Este foarte buna!!

    Vara trecuta am tinut-o si eu..Am slabit 5 kg si nu le-am pus inapoi.Si eu nu m-am tinut conplet de regim,mai mancam si ce nu trebuia,dar pentru asta alergam cam 30 de minute si faceam fitness.Sper sa functioneze si la voi.De azi o mai tin o data.Bafta fetelor

    7
    1

  • catalina pe 3 Iun 2012, 14:26
    va rog un raspuns cat mai repede

    am baut ceai indulcit astazi in timpul dietei.... mai are efect dieta ???

    0
    2

  • catalina pe 3 Iun 2012, 13:49
    dieta cu supa de varza

    am si eu i intrebare. am voie sa beau ceai in timpul dietei???

    3
    1

  • deby pe 1 Iun 2012, 11:04
    ciao

    azi sunt la cea de a cincea zi,waw e pt prima oara cind reusesc sa tin o dieta,mereu incepeam lunea si martia terminam.am dat jos 3,6 kg. curaj la toate cele care credeti ca nu o sa reusiti mai mult de o zi,care nu sunteti obisnuite cu diete,ca si mine.la fel gandeam si eu pana am inceput si a doua zi cand m.am cantarit si am vazut -1,2kg,mia dat curaj sa continui.

    5
    0

  • Alex pe 30 Mai 2012, 15:44
    Rezultate optime,sacrificii minime!

    Salutare,incep prin a spune ca am mai tinut aceasta cura de detoxifiere/slabire si ea ,intradevar da rezultate,secretul ei constand in vointa de a nu scapa pe langa ea!Am slabit cu ea acum vreo 5 ani de zile vreo 18 kg in decursul a 2 luni si jumatate cu o saptamana tinuta,o saptamana pauza,dar in acelasi timp mergeam si la sala!Ce pot recomanda celor care vor sa slabeasca este ca ,dupa prima luna,deci practic 2 saptamanii de tinut regim,in a 3-a saptamana e bine sa luati niste vitamine...un complex ceva pt ca altfel o sa va simtiti cam apatici!Vitaminele nu trebuie sa fie ceva special,sunt bune si cele care le gasiti la DM,multivitamine si minerale la tub,comprimate efeverscente!Un pahar,poate maxim 2 pe zi!Eu le luam pt ca mergeam si la sala si aveam nevoie de un pic de energie :P.In saptamanile de pauza am mancat cam orice in afara de paine dar moderat si cu cap ,nu faceam abuz!Secretul unei vietii sanatoase,acesta este ,sa nu facem abuz,iar daca acesta se intampla din varii motive,va trebui sa muncim si sa scapam de surplusul de calorii prin foarte multa miscare!Celor care programul nu le permite sa mearga la sala pot face acasa,abdomene,flotari,genoflexiuni..orice fel de miscare dar,retineti,sustinut pt ca miscarea va ajuta corpul sa treaca mai usor prin aceasta tranzitie pt ca in timpul efortului se elimina endorfine si adrenalina!Hormoni care cum bine stiti sunt hormoni de ''bunastare'' !In speranta ca nu v-am plictisit,va doresc un stil de viata sanatos si supli la corp!

    6
    2

  • Domnita pe 28 Mai 2012, 11:44
    la mine a functionat!

    ~eu am tinut aceasta cura, insa numai patru zile, si am slabit cat am avut nevoie ( 3-4 kg, nu mai stiu exact). asta se intampla acum 5 ani. nu am mai avut probleme dupa aceea, insa acum, din cauza programului incarcat, am facut abuz de fast-food si pe la sala nu am mai trecut. de maine incep cura din nou! secretul ei consta in faptul ca este o cura de detoxifiere mai mult, deci scapi exact de ce e urat pe burtica, fund si coapse. un pic de miscare, 10-15 minute pe zi si suntem gata de plaja! bafta fetelor!

    7
    0

  • Gabi pe 28 Mai 2012, 00:05
    supa de varza

    ...buna...interesanta dieta cu aceasta supa...de maine o tin si eu...am sa va tin la curent...am 57 de kg si sper sa ajung la 47...sper sa dea rezultatea

    0
    0

  • Otilia pe 27 Mai 2012, 10:56
    diete...

    Fetelor, cea mai buna cura de slabire este programul ordonat al meselor si consumul de lichide. Bineinteles si cateva "interziceri" . Ce pot sa va recomand este "Programul de la Natur House". Cred ca au centre cam in toate orasele mari. Eu am slabit 10 kg in 3 luni fara sa pierd din masa musculara fiindca esti monitorizat in fiecare saptamana. Dar trebuie sa respecti programul facut de nutritionist. Fara sa fac reclama, cautati "Natur House" si o vedeti detalii...

    0
    3

  • andreea pe 27 Mai 2012, 10:48
    supa de varza

    buna fetelor:)va sfatuies sa centrifugati varza si sa stoarceti 2 3 lamai in sucul de varza si sa beti in fiecare zi cam un litru si far fructe doar cu cafeaua de dimineata si pranzul care trebuie alles cu multa grija ..eu am slabit de la 68kg la 55kg ...13 kg in 5 saptamani ..seara daca ai foame va sugerez salata cu lamaie un pik de sare si ulei...putin ulei uleiul ingrasa ...succes fetelor

    3
    1

  • ioana pe 22 Mai 2012, 13:10
    supa de varza

    buna de azi incep si eu aceasta cura cu supa de varza.o astept cu nerabdare pt ca o am pe aragaz si imi este foame.sper sa pot tine 7 zile.am mai incercat dar nu am mers pana la capat.revin cu amanunte.bafta fetelor!

    1
    0

  • Cris pe 22 Mai 2012, 13:00
    supa de varza

    De azi am inceput si eu dieta. Vreau sa arat bine in costum de baie, in iulie cand merg la mare. Din pacate am un surplus de 15 kg, de care tare as vrea sa scap. Ma multumesc si daca scap de 10 kg. In paralel fac si o ora de bicicleta/zi, sper sa ajute si asta. Plus masaj cu Relax&Tone.

    3
    0

  • Daniela pe 21 Mai 2012, 16:00
    viata dupa dieta

    si eu ma aflu in timpul dietei,iar efectele sunt admirabile,insa doresc sa intreb daca cineva care a mai tinut aceasta dieta in trecut poate sa spuna ce a urmat in urma dietei?cum si-a mentinut greutatea?

    0
    0

  • irina pe 21 Mai 2012, 00:12
    supa de varza

    buna fetelor eu am 168 inaltime si 64 de kg si asi vrea sa slabesc pana la 58 ca trebues sa plec in vacanta 11 zile si nu vreau sa ma intorc cu 70 asi vrea sa stiu daca supa de varza char face minuni ca asi vrea sa slabesc si in vacanta sa ma intorc tot cu 63 nu cu 70 :) o sa va povestesc ca de maine incep pup

    0
    0

  • crynutza pe 20 Mai 2012, 23:37
    supa de varza :-*o ador :-p disperata sa slabesc:((((

    pentru fetele care vor sa slbeasca io va zic cum am tinut-o,,,am tinut o saptamana numai cu supa de varza cu ceai verde cu si fara fructe fara nimic intr-adevar,,dak nu ai ambitie nu slabesti nici odata mie mia fost de ajuns sami zik cateva persoane ca is grasa si dupa aia nan ambitionat sa slabesc,,cand vedeam pe una slaba muram k nu eram si ieu slaba,, si de vreun an de zile va zik k maa chinui intr-una ma lupt cu kg astea inainte numi pasa akum am tinut dieta cu supa de varza dar nu cu fructe cu nim doar cu spa de varza deci in 5zile va zik k am dat 5kg a fost super iar ceaiul verde mie mia fost bine de la el cutia e roz si beam ceai in exces,,, pana intr-un timp ce am dat jos 9kg cu ceaiul verde si nu a fost diete dp net la care sa nu ma uit akum am 1,64h,si 58kg vasi sfatui sa o tineti dar dak va grabiti sa slabiti repede trebuie sa bo tineti doar cu supa de varza si apa multa vam pupat dak vreti mai multe detalii luati id ul meu vasy_sweetygirl@yahoo.com....bafta fetelor!!!!

    1
    3

  • sorin pe 20 Mai 2012, 20:05
    ciorba de varza

    pt cine nu poate sa manance varza din ciorma sa o blenduiasca si o bea , asa fac eu si e mult mai bn si rezultatele sunt vizibile inca din a 2 a zi. bafta

    1
    1

  • viki pe 20 Mai 2012, 10:53
    ziua 3

    buna, sunt in a treia zi de regim si ma simt minunat, mai usoara si mai plina de energie, insa poftele ma cu gura apa... mai beau si eu cite o cafeluta cu zaharina si ma simt mai bine... bafta

    3
    0

  • carmen pe 18 Mai 2012, 20:24
    supa de varza

    eu am probleme in a manca supa de varza dar am gasit ca inlocuitor supa de varza capsule, mi-am comandat de la casaplantelor de pe internet si la mine a functionat, recunosc, am facut si miscare. bafta multa!

    1
    1

  • viki pe 18 Mai 2012, 19:44
    ziua 1

    Buna fetelor, am inceput cura de astazi, sper sa dea rezultate... succese:)

    1
    0

  • angela pe 17 Mai 2012, 16:14
    DIETA

    buna tuturor vreau sa va spun ca sunt dupa o dieta de 90 de zile ce disociata in care am slabit 10kg ,mai am nevoie de inca vreo 5kg in minus ca sa fiu ok As vrea sa incerc acesta dieta dar sunt un pic rezervata in ceia ce priveste rezultatul ,am sa incerc va dau raspunsul dupa sper sa mearga

    4
    0

  • aha pe 16 Mai 2012, 15:13
    vrajeala

    sunt la a4a saptamana si am tinut dieta la sange si mai fac si sport si imi pare rau sa spun dar e o mare vrajeala, pana in 4 saptapman am slabit 9 kg si sigur daca e sa mananc normal ma ingras la loc....concluzie ca sa slabest trebuie mult dar mult sport...sacrificii multe pentru un rezultat mult prea mic....pt cine doreste sa o tina multa bafta

    1
    1

  • Bee pe 15 Mai 2012, 21:38
    Fetelor!!!!!

    MARE GRIJA! Pt inceput dati jos masa musculara si se elimina apa.Acum 2 luni am tinut si eu dieta cu supa de varza, rezultatele in cazul meu au fost fabuloase! 7 kg in 7 zile. Este uluitoare, PE MOMENT!!! Dupa abia o saptamana de la terminarea dietei am inceput sa ma ingras din nou! FARA SA FAC ABUZ DE MANCARE. Mancam normal, fara excese. Poate ca daca faceam si ceva miscare dupa reuseam sa ma mentin. Acum am 75 de kg la o inaltime de 176. O alimentatie echilibrata si mult sport sunt convinsa ca vor da cele mai bune rezultate! Bafta tuturor!!!

    2
    2

  • Larisa pe 14 Mai 2012, 21:17
    salut

    Iulia spuneai ca ai slabit cu supa de rosii ..in cat timp ai slabit de la 85 la 70??...

    1
    1

  • alexandra pe 12 Mai 2012, 02:20
    chiar ajuta supa de varza?

    buna,am 1.72 si72 kg dupa o sarcina la care am ajuns la 85kg,am inceput si eu de azi cura cu supa de varza,sper sa dea rezultate caci de o perioada buna am renuntat la prajeli,ciupesc cateodata din ceva dulce{nu fac abuz}nu abstinenta totala...a si fac si sport de 5 ori pe sapt cate o ora.Sper sa ajung la greutatea dinainte...63kg

    2
    0

  • roxana pe 10 Mai 2012, 20:32
    supa de varza

    eu sunt la a 6 zi si mie ffff rauuu....am ameteli,stari de greata:(( as vrea sa tin o diata disociata de maine:*

    1
    1

  • iulia pe 9 Mai 2012, 22:21
    dieta

    Buna fetelor!pentru cele care nu supotra vaza...puteti incerca cu supa de rosii...sau ori ce alt fel de supa...dar ideea e sa fie supa hipocalorica...eu de 2 zile am inceput dieta cu supa de rosii...si e foarte gustoasa...incercati si voi...Rosiile nu au grasimi, nu ingrasa si compozitia lor, potasiu din belsug, fosfor, vitamina C, A si K, calciu si fier, le recomanda ca fiind benefice pentru sanatate...si dupa cate stiam eu varza e si greu digerabila...in fine...vointa sa fie...asta e cel mai important...eu acum un am am reusit sa slabesc de la 85 kg la 70...iar acum as mai vrea sa scap de vreo 10...BAFTA LA SLABIT FETELOR !!!

    2
    1

  • Cristina pe 9 Mai 2012, 20:27
    ceau fetelor

    sunt din Tm am 20 de ani,am o greutate de aprox.90de kg si asi dori sa-mi spuneti cele in situatia mea de greutate cum sa fak sa ajung undeva la 70de kg.va rog raspundetimi kare vreti.va pup si ms mult.

    0
    0

  • roxana pe 9 Mai 2012, 15:14
    diata cu supa de varza

    hmmm.....eu mai beau si cate o cafeluta cu un picut de zahar:D

    3
    1

  • roxana pe 9 Mai 2012, 15:06
    supa de varza

    daaa...sa stii ca da deja se cunoste la burtica si la solduri...eee ffff bune cura asta sa stii..:*

    1
    1

  • ubabuba pe 9 Mai 2012, 14:30
    buna

    si iti da rezultate daca esti in a 5 a zi..k vreau si eu sa incerc si vreau sa fiu daca se vad rezultate..:D

    3
    0

  • roxana pe 9 Mai 2012, 14:14
    diata cu supa de varza

    azi e a 5 zi si ma simt excelent:))) as vrea sa o tin pana la sf luni mai:D si nu ca sa slabesc si imi place pur si simplu aceasta alimentatie....bafta tuturor:*

    1
    0

  • flory pe 9 Mai 2012, 09:37
    urgent

    daca tin dieta cu supa de varza pot fuma????????

    6
    1

  • roxana pe 8 Mai 2012, 18:47
    urgent!!!

    ce vroiam sa intreb...e neaparat sa mananc si varza din ciorba sau pot bea doar zeama???mie una imi vine sa vomit cand mestec varza aia...nu pot decat sa beau lichidul.oare o sa fie vreo problema asta???

    1
    1

  • Cristina pe 8 Mai 2012, 13:55
    la mine nu a avut rezultat aceasta dieta.........

    nu cred in aceasta dieta... in primul rand se accepta sarea- prima problema in retentia de lichide; este hipocalorica, fiindu-ti mereu foame...marindu-ti volumul stomacului prin cantitatea mare de supa ingerata; daca esti vegetarian...efectul acestei "diete" este fix ZERO! nu slabesti un gram! cred ca cel mai indicat este sa iti calculezi numarul de calorii cf nevoilor tale; ideal este sa sporesti numarul de proteine si fibre si nu cel de carbohidrati... consider ca un regim alimentar care nu depaseste 1200 kcal/zi ptr un stil de viata sedentar (de ex) poate da rezultate; pentru cei mai exigenti- incercati sa va limitati la 1000 kcal zilnic (daca puteti....) pentru rezultate rapide, insa revenirea la o alimentatie normala va trebui adoptata treptat si desigur va trebui renuntat definitiv la dulciuri, fainoase in exces si grasimi (prajeli) "rele"!

    1
    4

  • Nicoleta pe 7 Mai 2012, 20:55
    da!! am slabit

    intr-adevar dieta cu supa e foarte buna am slabit vreo 4 kg intr-o saptamina....e kiar ft buna doar trebuie sa ai tarie de caracter, sa nu ciugulesti din alte bucate!!bafta!!!

    2
    3

  • carmen pe 6 Mai 2012, 18:16
    supa cu varza

    Eu acum 5 ani am slabit cu supa de varza 20kg.A fost singura dieta cu care am reusit sa slabesc dupa ce nascusem,si incercasem si alte diete.Dupa 5 ani ,timp in care am mancat de toate si la orice ora,inclusiv foooarte multe dulciuri,m-am ingrasat din nou.M-am apucat saptamana trecuta din nou de regim,si in 5 zile am slabit 4 kg.Va urez succes la toate si o sa va tin la curent cu cat am sa reusesc sa slabesc la final.Pupici

    6
    0

  • roxana pe 5 Mai 2012, 20:10
    supa de varza

    stie cineva daca e buna diata asta??? ms

    3
    0

  • roxana pe 5 Mai 2012, 20:09
    supa de

    vreau sa stiu daca are ceva daca pun bulion in loc de rosii in bulion????? mss

    1
    1

  • roxana pe 5 Mai 2012, 20:03
    diata cu supa de varza

    azi am inceput si eu dieta asta....ma simt destul de bine...supa e bunicica...bafta la slabit fetelor

    0
    0

  • Alina pe 4 Mai 2012, 22:03
    Ceai chiar nu avem voie?

    Buna fetelor.Eu ma intrebam daca nu este permis si ceaiul totusi(de musetel)...Este ?

    0
    0

  • Ana pe 4 Mai 2012, 00:05
    supa de varza

    Buna fetelor! eu una am facut supa de varza.. dar am si pasat`o ..este mult mai usor de mancat asa:)) succes tuturor!

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod