Un bol cu hrisca fiarta

Dieta cu hrişcă: avantaje şi dezavantaje

Poţi să slăbeşti 5 kilograme în 10 zile urmând dieta cu hrişcă! Ce presupune această cură de slăbire şi ce trebuie să mănânci în fiecare zi?
Hrişca este bogată în vitaminele E, B1 şi B2 dar şi în proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier. De aceea, deşi nu o putem numi o cereală, ea este net superioară grâului, datorită nutrienţilor pe care îi conţine. Având proprietatea de a scădea colesterolul, de a menţine nivelul scăzut al glucozei, precum şi de a proteja sistemul nervos, hrişca merită să fie introdusă în meniul tău zilnic.

"Conţine aproximativ 15-20% proteine şi bioflavoida rutin care întăreşte capilarele sanguine şi ajută sistemul circulator.
Hrişca se combină foarte bine cu legumele pentru diferite feluri de mâncare şi salate. Este tonic pentru sânge, stomac, splină şi colon"
, explică un nutriţionist celebru în Marea Britanie, Gillian McKeith, în cartea sa "Hrană vie pentru sănătate".


Dieta cu hrişcă: 5 motive ca să o urmezi


Deoarece hrişca este un aliment sănătos cu multiple beneficii pentru sănătate, nu numai ca adjuvant în curele de slăbire, specialiştii recomandă această dietă ca un mod sănătos de a scăpa de kilogramele în plus, oferind corpului nutrienţii de care are nevoie. Astfel că pe lângă beneficiile pe care le aduce pentru siluetă, iată cinci motive determinante pentru a urma dieta cu hrişcă:

1.
Hrişca încetineşte îmbătrânirea pielii.
2. Hrişca este benefică pentru persoanele care au hipertensiune arterială.
3. Hrişca trebuie inclusă în meniul diabeticilor, deoarece menţine nivelul scăzut al zahărului în sânge.
4. Hrişca nu conţine gluten şi are un efect benefic asupra digestiei.
5. Hrişca ţine de foame şi nu îngraşă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod