Un bol cu hrisca fiarta

Dieta cu hrişcă: avantaje şi dezavantaje

Taitei din hrisca cu legume

5 kilograme în 10 zile


Un regim alimentar sănătos care are la bază hrişca în detrimentul altor cereale precum grâul te va ajuta să dai jos din kilogramele în plus. Numeroase cercetări arată că poţi să slăbeşti chiar şi până la 5-6 kilograme într-un timp destul de scurt, dacă incluzi hrişca într-un meniu sănătos şi faci multă mişcare.


În ce constă dieta cu hrişcă?


Practic, această dietă care a devenit foarte populară şi la noi, fiind urmată şi de vedete precum Cristina Cioran, presupune să consumi pe parcursul acestor 10 zile doar hrişcă şi kefir. Nu ai voie să adăugi în dietă zahăr, sare, condimente sau sosuri.


O cană de hrişcă se lasă la înmuiat în apă clocotită de seara până dimineaţa. Ea se poate căli puţin în unt, ulei de cocos sau ulei de măsline, cum a procedat Cristina Cioran care a slăbit cu ajutorul acestei diete. Însă, se mai poate consuma şi hrişca ca atare, după care să bei un pahar de kefir. De asemenea, dacă nu suporţi doar gustul de hrişcă poţi să combini cele două alimente pentru a obţine un terci.

Ceaiurile din plante medicinale neîndulcite, un smoothie din fructe/nuci/legume, precum şi 1-2 fructe pe zi sunt permise, dacă simţi că ai nevoie de ele pentru a menţine senzaţia de saţietate.
De asemenea, poţi că consumi o cafea neîndulcită pe zi.

În schimb, apa plată este un ingredient care nu trebuie să-ţi lipsească din dietă, ea având un rol important în procesul de slăbire.


Cristina Cioran a slăbit 10 kilograme urmând dieta cu hrişcă


Vedeta a reuşit să scape de 10 kilograme pe care le avea în plus urmând această dietă care are la bază hrişca.

„E o greutate fluctuantă, cu hrişcă am slăbit. Mă lupt cu această situaţie cu care luptă un mapamond întreg. Am avut cu vreo 10 kilograme în plus, şi mi-a fost foarte greu să port această rochie. Am mâncat foarte puţin, hrişcă fiartă şi apoi puţin călită în puţin unt, sau ulei de măsline sau ulei de cocos.
Soţul îmi mai face şi lipie, dar dacă am poftă de dulce iau un cubuleţ de zahăr. Am ţinut regimul ăsta, cam o săptămână, dar am mai scăpat la dulceaţă. Ca să îmi vină rochia asta m-am abţinut de la mâncare vreo 5 zile”,
a spus Cristina Cioran, într-o emisiune TV.


Dieta cu hrişcă: avantaje şi dezavantaje


Cel mai mare avantaj este acela că reuşeşti să dai jos kilogramele nedorite, urmând o dietă care furnizează corpului nutrienţi valoroşi.

Însă, nu este recomandat să urmezi această dietă pe termen lung, deoarece orice dietă care presupune consumul unor anumite alimente, excluzând alte categorii alimentare nu poate să ofere un echilibru pentru corp.
Este recomandat să discuţi despre aceste opţiuni cu un medic nutriţionist care îţi va face recomandările potrivite.

Este o dietă monotonă, iar la finalul celor 10 zile nu îţi vei mai dori să auzi de hrişcă şi kefir o bună perioadă de timp. Trecerea la o alimentaţie normală se face treptat, încercând evitarea dulciurilor şi a făinoaselor în prima săptămână.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod