Dietă: Ce trebuie să faci ca să slăbeşti la început de an?

Ce să mănânci ca să scapi de kilograme? Află toate secretele unei siluete de invidiat de la medicul nutriţionist Simona Stoicescu!
Obiceiurile alimentare sănătoase te pot ajuta să slăbeşti fără să te gândeşti că urmezi o cură de slăbire restrictivă. Prin urmare, trebuie doar să cunoşti câteva reguli alimentare de bază care te vor ajuta să slăbeşti sănătos. Descoperă ce trebuie să bei şi să mănânci, mai ales după ce ai făcut excese de Sărbători, ţinând cont de recomandările medicului nutriţionist Simona Stoicescu!


1. Ce trebuie să excludem din alimentaţie şi care sunt principalele alimente care ne ajută la slăbit?


Dr. Simona Stoicescu: Sărbătorilor de iarnă ţin, la noi românii, din Ajunul Crăciunului până la Sf.
Ion, adică timp de 14 zile neîntrerupt şi excesele alimentare sunt parte (aproape) obligatorie a tradiţiilor. Se consideră că în această perioadă 75% din populaţie se îngraşă, câştigul ponderal fiind variabil, de la 1-2 kilograme la 4-5 kilograme.

Recomandările alimentare pentru perioada care urmează sărbătorilor de iarnă privesc pe de o parte sursele de proteine, şi pe de altă parte alimentele cu care acestea se asociază. Aşadar, după festinul cu preparate tradiţionale, provenind în marea lor majoritate din porc, ar fi bine ca în continuare, să ne procurăm proteinele din peşte şi fructe de mare, dar şi din carne slabă de pasăre (pui, curcan).
Ele se vor însoţi de legume de 2 tipuri: cele cu frunze verzi (salată verde, salată iceberg, radicchio, varză, varză chinezească, valeriană, spanac şi baby spanac, rucola, andive, ceapă verde, pătrunjel, mărar) şi legumele rădăcinoase (morcovi, sfeclă, ţelină, ridiche albă sau roşie) cu care se pot face salate variate şi săţioase. Şi pentru că suntem totuşi în plină iarnă, legumele murate pot fi de asemenea o bună idee, dacă persoanele tolerează bine oţetul, respectiv sarea din compoziţia lor.

Bineînţeles, dacă există intenţia de a pierde câteva kilograme ajută mult limitarea aportului de glucide (pâine, patiserie, paste făinoase, griş, orez, cartofi, mămăligă, dulciuri).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod