Cum putem scapa de constipatie

Poate ca nu intotdeauna acordam o atentie suficient de mare modului in care are loc procesul de digestie in organismul nostru. Si astfel, manifestari precum balonarile sau constipatia tind sa nu fie luate serios in seama, chiar daca disconfortul pe care ni-l provoaca este evident. Constipatia este un simptom, nu o boala. Ea este cauzata de cele mai multe ori de o dereglare a modului de functionare a colonului. In continuare vom afla cum putem preveni si trata acest simptom printr-o alimentatie adecvata.

In mod normal, colonul indeplineste cateva sarcini:

elimina apa din materiile fecale care au trecut prin intestinul subtire;
serveste ca loc de depozitare pentru materiile fecale;
ajuta la eliminarea acestora din organism.

Constipatia poate sa apara din diverse motive:

colonul elimina prea multa apa, ducand la scaune tari si uscate;
scaunul se deplaseaza prea lent prin colon;
pacientul nu este capabil sa elimine materiile fecale.

Obiceiurile normale legate de scaun pot varia foarte mult la oamenii sanatosi, intre de 3 ori pe zi si de 3 ori pe saptamana.
Desi suparatoare, constipatia nu este, in general, un simptom foarte serios. Ea trebuie, bineinteles, tratata pentru a elimina sau macar pentru a reduce discomfortul abdominal, precum si pentru a evita eventualele complicatii. Constipatia cronica netratata poate duce la probleme mai serioase cum ar fi hemoroizii sau blocarea partiala a colonului.

Iata cateva masuri pentru tratarea constipatiei. Telul tratamentului este de a restabili un scaun normal fara a folosi laxative sau clisme. Principalele masuri ce pot fi luate ar fi:

o dieta bogata in fibre;
mese regulate; este foarte importanta existenta micului dejun;
folosirea cu moderatie a laxativelor si numai dupa indicatiile medicului;
obisnuinta unui scaun zilnic;
daca nu s-a obtinut un scaun dupa 2-3 zile, este desigur recomandata folosirea unui supozitor cu glicerina sau chiar a unei clisme;
exercitiu fizic zilnic;
pe cat posibil evitarea unor alimente si medicamente care favorizeaza constipatia (bineinteles, numai cu acordul medicului)

O dieta potrivita

Prima masura impotriva constipatiei este o dieta bogata in fibre, care se gasesc in fructe si legume.
Fibrele alimentare sunt o parte din anumite alimente care trec prin intestin si colon aproape nemodificate. Fibrele nedigerate mentin apa si pastreaza scaunul moale si usor deplasabil catre rect.

Taratele reprezinta invelisul exterior al boabelor de cereale, adica partea eliminata in procesul de prelucrare pentru obtinerea fainei, si este una din cele mai ieftine surse de fibre din alimentatie. Sunt lipsite de gust, dar o lingurita contine circa 2g de fibre dietetice, ceea ce reprezinta un supliment alimentar foarte bun pentru a fi recomandat. Este posibil ca la inceput sa provoace balonari, gaze sau chiar crampe abdominale, dar se recomanda folosirea in continuare a acestora, pentru ca in 2-3 saptamani scaunul va functiona mai bine, iar aceste efecte neplacute vor disparea.

Hidratarea corespunzatoare

Este foarte important sa se consume lichide impreuna cu fibrele. Trebuie baute circa 8 pahare de apa pe zi, inclusiv cate unul inainte de fiecare masa. Desigur ca pana la urma fluidele nu pot asigura un scaun normal fara ajutorul celorlalte elemente mentionate, pentru simplul motiv ca intestinul subtire poate sa absoarba intreaga cantitate de fluid.
De aceea, fara contributia fibrelor, simpla marire a cantitatii de lichid consumate ar putea sa duca doar la marirea cantitatii de urina eliminate.

Folosirea supozitoarelor si a clismelor

Sunt de evitat laxativele puternice care contin sena si ulei castor. Folosirea regulata a acestora poate da dependenta si poate fi periculoasa pentru obiceiurile legate de scaun. Un supozitor cu glicerina poate fi folosit uneori pentru a declansa un scaun. Inserate in rect, ele produc o iritare blanda care ajuta la declansarea scaunului. Aceasta practica trebuie redusa treptat pana cand nu mai este deloc necesara.

Unele medicamente incetinesc miscarile colonului si pot provoca sau agrava constipatia. Medicamentele ce pot fi procurate fara reteta si care trebuie evitate includ: antacidele continand hidroxid de aluminiu sau bismut, antihistaminicele si fierul. Pentru medicamentele pe baza de reteta, trebuie discutata cu medicul predispozitia la constipatie.

Este foarte importanta mentinerea unor obiceiuri regulate in ceea ce priveste scaunul. Se recomanda obtinerea unui scaun la acelasi moment in fiecare zi.
Activitatea colonului este mai accentuata dupa trezire dimineata sau dupa fiecare masa, deci necesitatea unui scaun este de obicei maxima dupa micul dejun. Este, de asemenea, important sa dam curs oricarei senzatii de scaun, in nici un caz sa nu amanam mersul la toaleta pentru ca intre timp necesitatea respectiva poate disparea.

Pe cat posibil, este de dorit sa controlam schimbarile in rutina zilnica. Asta pentru ca, de multe ori, constipatia apare in timpul calatoriilor, vacantelor sau situatiilor stresante. Este bine ca in aceste perioade sa avem la dispozitie fibre si supozitoare cu glicerina.

Si, nu in ultimul rand, exercitiile fizice regulate contribuie la imbunatatirea miscarilor muschilor colonului, avand consecinte cat se poate de pozitive asupra obiceiurile legate de scaun.
 

Comentariile 1-50 din 253

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Derzsi pe 30 Mai 2022, 13:38
    intrebare

    T. lumea spune de acel colon fit dar nimeni nu pomeneste de unde il pot cumpara si cat costa ....de parca ar fi cine stie ce mare taina !!!!11D7

    0
    0

  • Adryan pe 21 Dec 2016, 22:41
    o solutie naturala

    De cateva luni de zile folosesc un taburet fiziologic pentru toaleta-FizioTab. Mi-am schimbat practic pozitia la wc. Un truc simplu la indemana oricui. Am avut pb.cu constipatia si hemorizii. Am tot citit despre concept dar nu ma gandeam ca o sa ma ajute atat de mult. Treaba merge mult mai bine acum si ma simt mult mai bine.

    1
    0

  • Cristina pe 15 Ian 2015, 20:33
    adio constipatie

    Eu am suferit de constipatie cronica 15 ani, iar ultimii 8 ani au fost un cosmar. Am incercat toate tratamentele posibile, suplimente alimentare, ceaiuri, seminte, fructe proaspete si uscate, sucuri, ulei de masline etc...tot e am auzit si am citit. Functionau maxim 1 luna si o luam de la capat. Acum 4 luni am discutat cu cineva care suferise de acelasi disconfort mai mult de 20 de ani, dar s-a vindecat si de mai bine de un an se simte extraordinar. Am incercat si eu si pot sa va confirm ca de peste 3 luni ma simt foarte bine. Pe langa reglarea tranzitului (zilnic), mi-am detoxifiat ficatul, pofta de dulce s-a diminuat (simteam o nevoie turbata de dulciuri), nu ma mai simt epuizata, dorm foarte bine, am slabit,, si nu mai punem la socoteala pielea.: luminoasa, curata... Dar sa va spun ce consum zilnic, de 4 luni incoace: Pasul 1: dimineta pe stomacul gol acea "bautura miraculoasa" (sfecla rosie, morcov si mar) - o gasiti pe internet, la care eu mai adaug o sucul de la 1 felie de lamiae si 1 lingurita de miere si 1 pahar de apa plata; toate date prin blender. Nu va descurajati daca nu va iese bun de prima data (prea gros, prea atos) a doua oara va va iesi mai bine. NU RENUNTATI, veti vedea beneficiile dupa maxim 1 luna Pasul 2: dupa 1 ora intr-un iaurtel mic puneti 3 lingurile de tarate de tranzit (eu le cumpar de la Sanovita, dar nu are impotanta de unde le cumparati) Pasul 3: seara inainte de culcare, luati 2 lingurite cu seminte de in cu 1 pahar mare de apa; le inchititi nu le mestecati. Acestia sunt cei 3 pasi pe care este obligatoriu sa-I urmati. In rest mancati normal, fiecare ce ii tolereaza organismal. Insa atentie la alimentele care favorizeaza constipatia si la alimentele care care le digerati greu. Daca vreti sa va detoxifiati si ficatul, trebuie sa adoptati o alimentatie usoara (cititi pe acest subiect pe internet) Este nevoie de putina disciplina in prima luna, pentru ca apoi devine un automatism. Va doresc vointa sa urmati acest tratament (pentru mine acum este un mod de viata) si va ajute sa vindecati acest disconfort care face multora viata amara. Multa sanatate si succes

    1
    0

  • Eva pe 7 Iun 2014, 11:16
    Scapa de constipatie

    Practic de constipatie se poate scapa foarte usor. Putem face acest lucru in mai multe moduri: - consumand cat mai multe lichide in fiecare zi ( va recomanda ceaiul naturist de la Hemostop ). - consumand cat mai multe fibre si vitamine. - Un stil de viata sanatos (exercitii fizice ) - Alegerea cu atentie a meniului ( a se evita mancarurile picante ).

    0
    0

  • maseourul pe 6 Mai 2014, 12:51
    constipatie

    pentru cine sufera de constipatie am un remediu naturist,garantat rezolvarea intr-o saptamina,luat in fiecare zi,apoi o perioada o data pe saptamina,plata la sfirsitul saptaminii daca clientul este multumit id cosinuscosin

    10
    2

  • andreea pe 14 Feb 2014, 15:30
    constipatia si dependenta de laxative

    Buna, povestea mea cu aceasta constipatie incepe acum vreo 10 ani cand am baut niste ceaiuri cu efecte adeverse( diareea) pt a-mi regla ciclu mentrual. Menstruatia mi-am reglat-o dar mi-am distrus activitatea colonului intr-atat incat am ajuns la un moment dat sa iau cate 8-10 dulcolax in fiecare seara. am dat intr-o dependenta crunta. m-am luptat mult si multi ani, acum am ajuns sa iau cate o pastila la doua zile, am inceput de unan sa ma simt ca un om normal ( sa simt contractiile, desi sunt f slabe, sa am un scaun normal ca si consistenta, sau ma rog aproape normal) ideea e ca daca nu iau o pastila sa doua de dulcolax nu ies cu zielele si e groaznic caci ma balonez si am si dureri abdominale. Am o dieta echilbrata cu multe salate, carne la gratar sau fiarta, legume, fructe, nu prea beau lichide. am incercat toate cele posibile:tarate, apa calda dimineata, fara cafea, physislium, etc. nu merge nimic. as vrea sa scap de aceste laxative si sa am o viata normala din nou. daca aveti sfaturi sau daca acest colon fit este asa miraculos, as putea sa-l incerc credeti? nu mai stiu ce sa mai fac. va multumesc mult

    9
    0

  • Daniela pe 11 Dec 2013, 16:28
    incearca

    Incearca sa iei colon fit, nu este chiar ieftin dar merita toti banii si iti ajunge o luna si ceva. Eu momentan iau colon fit si ma simt din ce in ce mai bine. Am intrerupt cateva zile, nu am mai luat colon fit si am inceput sa ies normal, apoi am dat-o in bara cu niste alimente care m-au constipat si am reluat pastilele. Nu vreau sa iau toata viata pastile de aceea o sa iau colon fit, care vad ca incepe sa ma regleze si o sa mananc zilnic si legume pentru a avea fibre in organism. Sper sa ma reglez!

    1
    0

  • simona pe 18 Nov 2013, 09:49
    constipatie

    buna, eu sunt costipata de m multi ani dar pot face doar daca imi introduc sapun , folosesc bucati de sapun mici, si introduc cateva bucatele , astept si apoi fac tot . Dupa aceea ma simt usurata.Fac odata la 2 zile. Dar mama mea nu ma mai lasa, plange in fiecare zi ca imi fac cancer acolo jos, imi fac rau la anus .Ma controleaza in toata casa si imi ia mereu sapunul. Am incercat sa fac fara, nu pot, ma doare burta ,ma balonez, simpt ca sta sa imi iasa scaunul, dar acolo la rect nu ma lasa.Doar cand pun spaun.Mama sta dupa mine ma controleasza si la WC ,si m-am constipat, ma duc noasptea ,ziua incerc sa imi fac un orar , imi fac masaj pe burta , dar imi iese f putin. Imi ramane mai mult inautru si mereu sunt nervoasa si apar certuri in casa.Mama e convinsa ca sapunu nu e bun. Spuneti-mi voi daca e periculos sa folosesc , mai departe, si ce sa fac altfel. Am incercat cu supozitoare, ceaiuri, beau mult lapte. Imi vine sa fac dar fac numai gaze, si ma doare burta.Raspundeti-mi rapid!!!

    8
    4

  • ioan pe 18 Apr 2013, 20:38
    Microclisma de la sofar

    MICROCLISMA este un flacon mic care contine o solutie cu musetel si glicerina. Flaconul are un tub de vreo 4 cm si forma recipientului de arc . Scoti capacul si il introduci in anus si apesi pe el. Apoi poti sa scoti tubusorul din varf si il umplii cu sapun lichid (de calitate) si il folosesti o data la 2 zile (pt ca altfel corpul se obisnuieste cu operatiunea). Purgolax capsule mai e bun (contine tarate de psillyum). Tarate de orce fel. Ulei de parafina luat seara cu 2 ore inainte de culcare. In fiecare zi alt tratament adica alternati metodele sau tratamentele. LAXATIVELE CREEAZA CONSTIPATIE - crusinul, senna si ce mai e pe piata. SANATATE MULTA BAFTA !!!

    11
    1

  • andreea pe 2 Apr 2013, 13:40
    buna

    este foarte colon fitul ,m-a ajutat foarte mult.

    1
    3

  • naty pe 20 Mar 2013, 18:12
    colon fit

    eu am luat colon fit o luna si apoi nu l-am mai luat si am inceput sa ies normal afara in fiecare dimineata.

    1
    1

  • maricela pe 19 Mar 2013, 20:38
    asa este

    n-o sa credeti dar mie chiar tusica mi-a recomandat clisma si sexul anal. si femeia stie ce zice ca doar e dr. daca nu ai lubrifiant foloseste ulei de masline si o sa fie bine !

    3
    5

  • grig pe 19 Mar 2013, 20:20
    clisma

    clisma traiasca clismaaaaaaaaaaa ! si sexul anal !

    1
    1

  • ionela pe 19 Mar 2013, 20:17
    caca

    eu nu iau colonfit sau orice altceva. bag furtunas cu apa calduta in fund si imi vine . dati banii pe cacaturi in continuare !

    1
    0

  • Ada pe 8 Feb 2013, 18:11
    constipatie tratament naturist f bun

    Un supliment natural eficient care nu da dependenta este Curatitor colon Primo Colon Pro, pe baza de fibre extrase din seminte de canepa. Este f bogat si in proteine si alti nutrienti importanti.

    2
    1

  • Adina Alexandra pe 31 Ian 2013, 17:03
    Compot

    E foarte important sa tineti cont de anumite reguli pentru a preveni constipatia : 1. De ceva timp consum compot din struguri, mere si pere! DE EXEMPLU : Pentru 3-4 cani aveti nevoie de: 1 PARA + 1 MAR + 10 BOABE DE STRUGURI (SAU 15 STAFIDE) Beau zilnic 1-2 cani si restul il pun intr-un borcan la frigider) 2. Trebuie evitata pe cat posibil painea alba (celelalte consumate in cantitati moderate - maxim 2 felii pe zi) 3. Puteti incerca sa mancati in fiecare dimineata iaurt cu 2-3 linguri de fulgi de grau / ovaz ... sunt foarte eficienti dar trebuie sa consumati zilnic (sunt fibre ce vor ajuta digestia). Am luat si Colon Help (care e asemanator colon fit) dar trebuie sa tii cont de faptul ca in timpul acestui tratament ai nevoie de cel putin 2 litrii de apa (mie imi e imposibil, pt ca nu pot bea apa fara sa imi fie sete), in plus ma balona ingrozitor!

    0
    0

  • ana pe 27 Ian 2013, 20:44
    colon

    asa e si eu iau colon fit si m-am reglat cu constipatie si nici eu nu am crampe sau alte dureri,parca nici nu iau niste pastile ,sunt foarte bune,mie imi fac bine.

    1
    0

  • silvia pe 17 Ian 2013, 14:52
    este foarte bun colon fitul

    mie mi se pare ca aceste pastile nu sunt laxative ,eu le iau de aproape doua saptamani si nu am crampe ma duc la toaleta normal,nu imi provoaca dezinterie.Daca citesti pe siteul lor,eu am citit tot ce scria pe site inainte sa le cumpar,o sa vezi ca ele au rolul de a reface flora pentru ca tranzitul si colonul sa functioneze normal.Sa stiti ca toate prostiile pe care le mancam si toate alimentele aceste pline de euri ne distrug flora.

    0
    0

  • crisssti pe 10 Ian 2013, 22:48
    colon fit

    Cat timp am luat colon fit totul a mers perfect, cum am terminat aceasi constipatie, cred ca aceste suplimente isi fac efectul doar cat timp le consumi

    0
    1

  • natalia pe 10 Ian 2013, 18:20
    eu iau colon fit

    colon fit nu este un laxativ ,el reface flora si ajuta colonul sa functioneze normal,eu il iau si ies afara f oknu am crampe ,este foarte bine.

    0
    0

  • Andrei pe 7 Ian 2013, 14:30
    Constipatie

    Salut si eu am problema cu constipatia de 2-3 ani de zile fac foarte rar odata la o saptamana chiar doua saptamani si nustiu ce sa fac beau laxative dar degeaba tot nu merge fac cat de cat miscare dar nimic stiti ce sa fac ?

    7
    1

  • florinaflorina@yahoo.com pe 19 Nov 2012, 10:52
    eu am

    eu am scapat de constipatie de cand iau colon fit.

    9
    6

  • larisa pe 6 Nov 2012, 11:47
    colon fit

    Iau colon fit de cateva zile si slabesc zilnic cate 500 g

    2
    3

  • Miruna pe 5 Sep 2012, 18:10
    colon fit

    iau aceste pstile colon fit de 2 saptamani si efectele sunt minunate,m-am reglat cu scaunul si am slabit 4kg.Ma simt excelent.

    0
    4

  • Mihaela pe 30 Aug 2012, 16:52
    colon fit

    mie imi face foarte bine colon fit,nu am crampe sau dureri de la el.In weekend am fost la munte si am uitat acasa colon fitul si spre uimirea mea am mers la toaleta fara sa iau pastilele m-a reglat cat de cat si cu aerul tare de la munte:) Insa luni m-am constipat iarasi pentru ca am mancat carne si tot felul de mancaruri amestecate.

    1
    2

  • velcu camelia pe 26 Aug 2012, 23:38
    colon fit

    eu am luat colon fit si nu a avut nici un efect.ba chiar cred ca ies si mai rar.

    3
    3

  • pisy pe 11 Iul 2012, 10:49
    constipatie

    Buna si eu sufar foarte mult pe calea constipatiei,iau si anticonceptionale si intr-un timp ma gandisem ca am ramas insarcinata mi-am facut teste care mi-au iesit negative.....am avut si menstruatie normala dar singura cauza este constipatia ma simt foarte balonata si am dureri maxime ce pot folosi?

    2
    2

  • natalia pe 17 Iun 2012, 19:59
    buna

    este mai bun colon fit si ma refer in general pentru sanatate,eu am studiat mai multe produse inainte sa cumpar si acesta mi s-a parut cel mai bun.In momentul in care suferi de constipatie flora este distrusa,colon fit am vazut ca are in compozitie lactobacili care refac flora si ajuta colonul sa functioneze normal de asemenea si plantele pe care le are in compozitie.Eu il administrez de o saptamana si sunt mai mult decat multumita.

    2
    3

  • Mirela pe 17 Iun 2012, 09:46
    buna fetelor

    Eu folosesc un Butt-plug pentru dilatare i-am mai gasit inca o utilizare fata de utilizarea initiala, stiti voi...

    11
    6

  • Sara pe 12 Iun 2012, 18:05
    colon

    Astazi am cumparat si eu colon fit.O sa va tin la curent si eu.

    5
    3

  • ana pe 10 Iun 2012, 19:24
    Buna

    Buna tuturor! De o saptamana am inceput sa administrez in fiecare seara colon fit,Vreau sa spun ca ma simt mult mai bine,ma simt mai usoara si nu mai sunt balonata si e convenabil la pret,flacoul acesta imi ajunge 2 luni.

    1
    2

  • Raluca pe 28 Mai 2012, 16:05
    colon fit

    DE O SAPTAMANA IAU COLON FIT SI IN FIECARE DIMINEATA MERG LA TOALETA NORMAL.E BUN SI FATA DE CELALTE PRODUSE PENTRU CONSTIPATIE LA ACESTA NU SIMT NICIUN FEL DE DURERE SI NU AM NICI DEZINTERIE.

    5
    4

  • mihalache corina pe 18 Mai 2012, 20:48
    constipatia

    din suflet va rog sa ma ajutati.tatal meu an varsta de 73 de ani sufera mult din cauza constipatiei.a luat tranzactiv,miere,acum a luat dulcolax.ce sa ai mai dau?va rog ajutati-ma

    8
    7

  • Mihaela pe 29 Apr 2012, 22:22
    buna

    am vazut pe mai multe forumuri cum lauda lumea aceste pastile colon fit. M-am hotarat sa le comand si eu,pe mine ma incanta ca sunt singurele pastile ce contin lactobacili ce refac flora.Dupa ce incep sa le iau o sa va scriu ce rezultate am cu aceste pastile.

    10
    4

  • Diana pe 25 Apr 2012, 21:47
    Buna ziua

    Cumnata mea ia colon fit si mi l-a recomandat si mie,ea spune ca e foarte bun.Am facut comanda mi se pare avantajos si la pret ,avand in vedere ca este o cutie ajunge 2 luni. Sper sa fie bine!!!

    3
    4

  • carmen pe 25 Apr 2012, 21:45
    colon fit

    iau si eu colon fit de o saptamana si ies afara in fiecare zi.In alimentatia mea nu am schimbat nimic,dar de cand iau colon fit nu mai sunt balonata si ies zilnic la toaleta.

    4
    2

  • lili pe 24 Apr 2012, 19:49
    constipatie

    buna,am deja 1luna si doua sapt. de cand iau colon fit si nici un rezultat,ies afara la 4 sau 5 zile si ma simt umflata,nu mananc tot timpul supe in schimb beau apa intre 1,5 si 2 litri pe zi,lumea zice ca mananc prea putin si nu am ce sa ies afara dar eu mananc dimineata,pranzul si seara mai rar.as vrea sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce trebuie sa mai fac pana ajung sa-si faca efectul pastilele,pana acum luam ceaiuri laxative si beam dar am renuntat la ele pt ca eu doresc sa-sa faca efectul pastilele ca sa am un tranzit normal,e foarte deranjat sa fi umflata la burta si sa ai disconfort,multumesc.

    2
    2

  • Gloria pe 23 Apr 2012, 23:10
    constipatie

    Vad ca asta e problema secolului,constipatia.Asta din cauza alimentatiei ca manancam alimente din ce in ce mai procesate,pline de chimicale si tot felul de prostii.In fine...si eu sufar de aceasta problema si m-am reglat din fericire cu pastilele colon fit. Am inceput sa beau si mai multa apa si asta e o problema,ar trebui sa bem apa cat mai multa,ajuta si la oase si la tot,apa e sanatate.

    2
    8

  • diana pe 17 Apr 2012, 15:14
    constipatia

    chiar ajuta colon fit? pentru a scapa de constipatie? costa mult?

    12
    4

  • ciobanu alexandru pe 4 Apr 2012, 18:53
    buna ziua

    nu stiu ce sa fac pentru ca ce mananc numi face bine deloc ma costip nu pot sa es afara spunetimi ce sa fac

    11
    0

  • simona pe 29 Mar 2012, 17:08
    colon fit

    Aceeasi problema a avut-o si mama mea si bunica,(constiparea) deci e oarecum ereditara. La ele merge foarte bine colon fit , mai ales la bunica care atunci cand era constipata avea senzatii de voma.

    9
    6

  • Crissu pe 25 Mar 2012, 22:01
    constipatie

    Am probleme cu constipatie de la 16 ani.Pana acum am tot luat pastile laxative din plante,ceaiuri laxative si imi iritau colonul,ma simteam si balonata. Iar acum cand iau colon fit ma simt un om norml,fara dureri de burta,fara balonari ,fara constipatie.Ajuta enorm si lactobacilii din compozitia sa,nu irita colonul,reface flora are mai multe beneficii.Constipatia apare si din cauza ca ai flora distrusa.

    1
    4

  • elena pe 25 Mar 2012, 21:56
    buna

    la mine da rezultate foarte bune colon fit,ies in fiecare dimineata la toaleta si nu am nici crampe.E foarte bun, la mine functioneaza

    5
    3

  • lili pe 25 Mar 2012, 16:40
    constipatie

    buna,folosesc colon fit de 2 sapt si pana acum nici un rezutat si ma simt foarte umflata la burta,nici nu ies la toaleta

    4
    4

  • aura pe 19 Mar 2012, 17:40
    colon fit

    Folosesc colon fit de 5 zile . am inceput sa am scaun zilnic si nu mai am acele ameteli pe care le simteam cand eram contipata . eu cred ca colon fit mi-a facut tenul mai curat ca nu -l mai am gras .

    6
    3

  • adriana pe 18 Mar 2012, 20:16
    colon fit

    Buna seara! Colon fit este foarte bun.Cel putin la mine da rezultate excelente.L-am luat zilnic timp de 2 luni de zile iar acum l-am rarit ,il iau la trei zile si vreau sa spun ca ies zilnic la buda chiar si in zilele in care nu il iau.In plus nu mai sunt balonata..

    4
    2

  • Olivia pe 9 Mar 2012, 17:57
    ..........

    Folosesc colon fit si pot spune ca dupa prima luna s-a facut curatirea colonului, tranzitul a fost normal... Urmatoarea luna s-a mai reglat constipatia. Cand este vorba despre o constipatie de o viata lupta e mai grea.

    3
    2

  • ramona pe 8 Mar 2012, 13:35
    colon fit

    iau colon fit de 4 luni si am rezultate excelente . pe langa faptul ca mi-a reglat constiparea am si slabit , nu cat vroiam eu , dar sunt multumita si atat – decat deloc.

    4
    3

  • monyka pe 6 Mar 2012, 17:58
    colon fit

    buna sunt Monyka si a_si vrea sa stiu cum pot comanda pe internet colon fit?eu sunt acum in Portugalia si as vrea sa stiu cum pot comanda cat mai repede colon fit.nu am comandat niciodata ceva pe internet si as vrea va rog sa_mi spuneti cum se face si cat costa cand il comanzi pe internet.va rog este urgent.multumesc

    4
    2

  • ana pe 5 Mar 2012, 20:39
    buna

    eu am scapat de constipatie cu colon fit.

    5
    4
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod