6 alimente care nu au ce să mai caute în meniul tău zilnic

Indiferent de regimul de slăbit adoptat, ce poate fi chiar şi un simplu set de sfaturi dietetice, este important să eviţi unele alimente care îţi pot anula eforturile. Un singur moment de slăbiciune la un fast food poate elimina o săptămână de dietă. Pentru slăbit rapid, iată 6 alimente care nu au ce să mai caute în alimentația ta.
Indiferent de regimul de slăbit adoptat, ce poate fi chiar și un simplu set de sfaturi dietetice, este important să eviți unele alimente care îți pot anula eforturile. Un singur moment de slăbiciune la un fast food poate elimina o săptămână de dietă. Pentru slăbit rapid, iată 6 alimente care nu au ce să mai caute în alimentația ta.

Unele dintre alimentele pe care nutriționiștii recomandă să le eviți în orice dietă nu sunt greu de ghicit, dar pentru a te convinge de importanța evitării lor, află mai multe despre modul în care acestea pot pune piedici importante planurilor tale de a scădea în greutate.

Orice... prăjit în ulei

Grătarul poate deveni cel mai util accesoriu în bucătărie pentru un regim de slăbit rapid, în timp ce tigaia este cel mai periculos. Evită orice aliment prăjit și renunță la uleiul de floarea soarelui sau de palmier la gătit, acestea pot conține cantități ridicate de grăsimi saturate și grăsimi trans. Dacă vrei să treci totuși legumele pentru scurt timp prin tigaie, folosește ulei de porumb sau ulei de măsline (obișnuit, nu extra-virgin).

Carne roșie

Puiul și peștele sunt sursele de proteine de origine animală recomandate unanim de nutriționiști pentru slăbit rapid, alături de ciuperci. De evitat în orice condiție este carnea roșie, de porc, de vită, alături de miel, găscă, rață sau vânat. Grăsimile saturate din carnea roșie aduc un aport caloric foarte ridicat în dietă.

Produse de panificație și cofetărie din comerț

Pâinea este unul dintre alimentele de bază al cărui consum poate fi redus cu rezultate excelente pentru o dietă, în special pâinea din făină albă. Indiferent de preferințele legate de pâine, renunță complet la celelalte produse de panificație și cofetărie din comerț. Chiar și cele recomandate pentru dietă pot conține conservanți și alte substanțe care se metabolizează greu.

Cereale cu mult zahăr

Chiar și cerealele care nu sunt acoperite într-un strat albicios de glazură pe bază de zahăr pot conține prea mult zahăr pentru dietă. Verifică cu atenție valorile nutritive de pe ambalaj. Cerealele care nu îți sabotează încercările de slăbit rapid sunt cele care au cel puțin de 4 ori mai mulți carbohidrați decât zahăr, valori exprimate în grame în tabelul de pe ambalaj.

Sucurile îndulcite artificial

Zahărul se poate ascunde și sub denumirea mult mai inocentă de "fructoză", mai ales în sucurile îndulcite artificial. Siropul de porumb bogat în fructoza este calea cea mai rapidă de a te îngrașa, în loc să slăbești. Dacă vrei suc de fructe pentru dietă, investește într-un juicer și bea-l proaspăt. Nici în acest caz nutriționiștii cu recomandă excesele. Dacă ronțăi toata ziua fructe dulci, îți vei îngreuna regimul de slăbit rapid și nu vei obține rezultate optime.

Unt și margarină

Recomandată ca alternativă mai sănătoasă pentru unt, margarina are efecte similare când este consumată în timpul unei cure de slăbit. Înlocuiește untul și margarina din dieta ta cu uleiuri vegetale cu conținut mai scăzut de grăsimi saturate și grăsimi trans: ulei de rapiță, ulei de sâmburi de struguri sau ulei de in.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod