200 g piept de pui
200 g germeni de soia
2 radacini de telina
1 ardei gras
1 ceapa
1 catel de usturoi
100 ml bulion de legume
1 lingurita faina de orez
1 1/2 linguri de ulei de susan sau ulei de masline
1 lingurita ghimbir macinat
1 lingurita otet de cidru
2 lingura coriandru macinat
Mod de preparare:
- se feliaza pieptul de pui, se clatesc germenii de soia, se curata ardeiul si se taie in felii;
- se razuieste telina;
- se taie in bucati mici ceapa si usturoiul;
- se rumeneste carnea (3 minute) in putin ulei de susan;
- in restul de ulei se caleste ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeiul gras si telina, dupa care se adauga germenii de soia;
- se lasa compozitia pe foc 3-4 minute si se stinge apoi cu bulionul de legume;
- se adauga apoi otetul de cidru si faina de orez, fara a inceta sa amesteci compozitia;
- se introduc feliile de piept de pui in acest amestec;
- se pune sare, piper si coriandru;
- se serveste cu orez fiert sau taitei din orez.
Informatii nutritionale: 315 kcal; 37 g proteine; 8 g lipide; 19 g glucide.
Recomandare: in loc de carne de pui, poti sa folosesti altfel de carne alba (rata sau bibilica), deoarece organismul retine doar 5-15% din grasimile existente in ea. Si nu uita sa indepartezi pielea!
Comentarii (4)
Gasesti la supermarketuri, iar uleiul de susan se poate inlocui cu cel de masline.
arata bine, dar greu de procurat ingredientele ,poate chiar imposibil, neauziind de ulei de susan in comert
arata foarte bine si probabil ca este si delicios,am sa incerc cu siguranta
dar unde gasesc eu gemeni de soia? si pot inlocui uleiul de susan cu cel de masline?
Posteaza comentariu