Virusul hepatitei B se transmite prin transpiratie?

Potrivit unui studiu recent efectuat, activitatile sportive care presupun un contact apropiat intre jucatori (fotbalul, basketul, luptele in ring, fotbalul american) prezinta un risc crescut de infectie cu virusul hepatitei B, transmis prin transpiratia purtatorilor

Analizand testele de sange si mostrele de transpiratie a peste 70 de barbati luptatori, expertii nu au detectat existenta anticorpilor impotriva hepatitei B. Cu toate acestea, testele ADN au scos la iveala faptul ca 13% dintre atleti purtau virusul in sange, iar 11% in transpiratie.
Virusul hepatic B se transmite de la o persoana infectata prin sange si produse din sange, saliva, sperma, secretii vaginale, lichid amniotic si alte fluide corporale. Virusul hepatic B este de aproximativ 1000 de ori mai infectios decat HIV (Virusul imunodeficientei umane). Poate cauza inflamarea ficatului si in unele cazuri chiar cancer de ficat. Vaccinarea este singura metoda eficienta de protectie impotriva bolii. De asemenea, expertii recomanda efectuarea testelor necesare pentru prevenirea bolii in cazul atletilor, precum si vaccinarea pentru a minimaliza riscul de transmitere a viruslui.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • voiculescu maria pe 25 Mar 2007, 23:55
    virusul hepatitei b

    in urma cu 7ani la o analiza m-ia iesit Hb pozitiv dupa care la o alta analiza afost negatia se poate ?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod