Bebelusii nascuti prematur pot fi vaccinati in siguranta

Bebelusii nascuti prematur, cu 3 luni inainte de termen pot fi vaccinati in siguranta impotriva bolilor comune larg raspandite in copilarie cu toate ca sistemul lor imunitar nu a cunoscut o dezvoltare completa

Aceasta este concluzia unui studiu condus de Universitatea de Medicina Rochester. "Se prespunea ca ar fi foarte bine ca bebelusii nascuti prematur ar avea suficienta imunitate, insa nu s-a efectuat niciun studiu in aceasta directie. Sunt fericit ca pot sa asigur doctorii si parintii ca este absolut sigur si sanatos ca acesti bebelusi sa fie vaccinati", sustine dr.
Carl D'Angio, coordonatorul studiului. Experimentul a fost efectuat analizand starea a 16 bebelusi nascuti la timp si 16 bebelusi nascuti dupa 6 luni si jumatate de sarcina. Expertii au studiat nivelul anticorpilor impotriva pojarului, oreionului si varicelei existenti inainte si dupa vaccinare. Rezultatele au aratat ca atat bebelusii nascuti la termen, cat si cei prematuri au prezentat o imunitate suficient de ridicata care ofera protectie impotriva acestor boli.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod