17 lucruri despre care nu stiai ca te pot ingrasa

Corpul tau pur si simplu "refuza" sa slabeasca, desi il supui la diete si exersezi constant? Este momentul sa faci niste investigatii. Noi iti dezvaluim 17 lucruri care te ingrasa fara ca tu sa banuiesti.
1) Alergiile

 Multe dintre persoanele care sufera de alergii au observat ca antihistaminicele fac sa le creasca apetitul. Cei care sunt alergici la polen sau mucegai au o problema in plus: uneori sunt fortati sa se trezeasca de zeci de ori pe noapte - lucru care ii oboseste si ii face sa consume alimente care le readuc confortul si energia necesare.


2) E-mail-ul

Te faci vinovata de trimiterea zilnica de e-mail-uri colegilor - in loc sa vorbesti cu ei fata in fata? In cazul acesta, esti predispusa la ingrasare cauzata de lipsa de miscare.


3) Indulcitorii artificiali

Se pare ca indulcitorii artificiali pot sa dea peste cap mecanismul natural prin care corpul masoara aportul caloric. Deci mai renunta la unele dintre alimentele cu astfel de indulcitori. Totul cu moderatie!


4) Alimentele slabe in grasimi

Multe dintre aceste alimente "cu putine grasimi" sau "fara grasime" sunt astfel procesate pentru a contine mai putini carbohidrati sau calorii decat variantele obisnuite. Cu toate acestea, in afara de calorii (e adevarat, mai putine) nu prea mai au vreun beneficiu nutritiv. Exceptie fac iaurtul, branza si laptele sarace in grasimi. Pe de alta parte, din vriosele sarace in grasimi - de exemplu - nu mai extragi altceva pe langa calorii.


5) Grijile

Grijile si stresul provoaca in corp cresterea nivelului de cortizol, hormon responsabil de stocarea de grasimi - in special in zona abdominala. Un motiv in plus sa mergi la un salon de masaj cat mai repede!


6) Saritul peste mese

De fiecare data cand mananci, rata metabolismului tau se mareste cu 20 - 30 % pentru urmatoarele 2 ore; daca sari peste mese, pierzi aceasta accelerare metabolica. Saritul peste micul dejun este cel mai periculos - in timpul noptii, rata metabolismului tau scade cu 5% si ramane astfel - pana mananci din nou.


7) Sucul de fructe

Bauturile bogate in fructoza pot sa incetineasca acele substante din corp care se ocupa cu reglarea apetitului. De aceea, este bine ca in locul acestor sucuri sa preferi fructele intregi si sa bei ceaiuri neindulcite.


8) Un ficat plin de toxine

 Ficatul este organul principal din corp care se ocupa cu arderea grasimilor, dar daca este plin de toxine - ca alcoolul, de exemplu - este prea ocupat cu acestea ca sa mai poata avea grija si de grasimi. Deci redu consumul de alcool, zahar rafinat si grasimi saturate.


9) Salatele de la fast-food

Aceste salate se pare ca au uneori mai multe calorii decat un sandwich. In special sosurile adaugate sunt cele mai periculoase pentru sanatate. Cercetarile au aratat ca, de exemplu, o salata poate avea 452 de calorii, in timp ce un sandwich cu pui are doar 375.


10) Data nasterii

Se pare ca acei copii nascuti in perioada de iarna sunt mai expusi obezitatii decat cei nascuti vara. Motivele sunt cam greu de explicat, singurul lucru stiut cu aproximatie fiind ca cei nascuti iarna au un metabolism mai incet.


11) Privitul la televizor

Daca nici aceste informatii nu te indeparteaza de "cutia magica", nimic nu o mai face. Un grup de cercetatori de la Tulane University, S.U.A., a descoperit ca pulsul, presiunea sanguina si metabolismul scad atat de mult atunci cand privim la televizor, incat pierdem cu 20 - 30 de calorii mai putin decat daca am sta pur si simplu.


12) Contraceptivele

Se pare ca progesteronul din contraceptivele injectabile stimuleaza apetitul. Daca iti este greu sa masori aportul alimentar corect, este recomandat sa treci pe pilule.


13) Grasimea

 Un mit des intalnit este acela conform caruia grasimea te ingrasa. Ei bine, numai unele tipuri de grasime te ingrasa. Daca o mananci in moderatie si o iei din alimente care o contin in mod natural - ca avocado - atunci nu ai de ce sa iti faci griji. Dimpotriva, chiar ai nevoie de aceasta grasime, daca vrei sa-ti functioneze corect corpul.


14) Painea neagra

Trebuie sa stii ca, in general, painea neagra este la fel de prelucrata ca si cea alba. Alege painea integrala sau cu seminte, deoarece ele iau mai mult timp organismului in procesul de digestie si nu cauzeaza cresterea nivelului de insulina.


15) Noptile pierdute

Oboseala interfereaza cu abilitatea noastra de a procesa carbohidratii si ne incetineste rata metabolica, deci incearca sa te culci noaptea la o ora cat de cat rezonabila.


16) Mutatul

Atunci cand te muti impreuna cu cineva, ai tendinta de a-ti schimba obiceiurile alimentare. Mai ales daca este vorba despre iubitul tau. Adevarul este ca atunci cand esti indragostita nu te gandesti la grosimea taliei. Nici nu tebuie. Totusi, ai grija sa nu ii copiezi intocmai obiceiurile alimentare. Doar pentru ca acum locuiti impreuna nu inseamna ca trebuie sa inghititi un numar egal de portii.


17) Problemele cu tiroida

 Daca te simti mereu obosita si ai inceput sa iei in greutate, inseamna ca poate ai probleme cu tiroida. Intreaba-ti medicul cum trebuie sa te alimentezi, daca acesta descopera ceva in neregula.
 

Comentariile 101-142 din 142

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • marina pe 19 Ian 2006, 17:48
    a fi tu

    trebuie sa ai puterea sa spui NU

    0
    0

  • donna pe 19 Ian 2006, 17:48
    poti sa o faci oricum

    daca ai ambitia de-a slabi o poti face cu usurinta.Mancand cat de des dar foarte foarte putin.

    0
    0

  • stefania pe 19 Ian 2006, 17:48
    mintea

    mintea e cel mai mare dusman al nostru, deci totul este in mintea noastra; important este cum te vezi tu si cat de multumit esti cu tine; oricum, este sau nu o problema de vointa, de bani sau de alta natura, varsta este cea care decide cum arati si ce manaci

    0
    0

  • bunelu pe 19 Ian 2006, 17:48
    efortul fizic

    trebuie sa faci efort fizic in functie de caloriile ingurgitate

    0
    0

  • lacatus alina pe 19 Ian 2006, 17:48
    dietele minune

    as vrea sa stiu c parere aveti despre dietele disociate.va rog scieti-mi p aleena_cheeck@yahoo.com.va rog

    0
    0

  • ela pe 19 Ian 2006, 17:48
    exercise

    multa miscare,noaptea mai ales, ca sa nu mai vorbim,ziua.

    0
    0

  • Loli pe 19 Ian 2006, 17:48

    Puteti adauga alaturi de cele 17 motive si mersul la Multiplex, cand in timpul filmului combini berea cu pop-corn... :-). Berea, pe cat de bune este, pe atat de tare ingrasa! cred ca treaba cu temperatura din sali este studiata - mananaci fie si numai din cauza ca ti-e frig lol.

    0
    0

  • camelia pe 19 Ian 2006, 17:48
    mereu probleme

    Cred ca fiecare cu configuratia lui electronica lol. "Geaba" vrei sa fi slab daca esti gras si invers, mereu luptam sa fim altfel decat suntem . na!

    0
    0

  • camelia pe 19 Ian 2006, 17:48
    apa?

    apa ingrasa?????????

    0
    0

  • Alex pe 19 Ian 2006, 17:48

    Sapunul ingrasa ?

    0
    0

  • Alex pe 19 Ian 2006, 17:48

    pula pizda la la la lu lu lu

    0
    0

  • Alex pe 19 Ian 2006, 17:48

    V-am testat sistemul de postare a parerilor. Nu dispuneti de filtrarea cuvintelor obsecene.

    0
    0

  • alexx pe 19 Ian 2006, 17:48
    alexx

    alex, esti un tampit!

    0
    0

  • Silvia Salceanu pe 19 Ian 2006, 17:48
    este bine cand esti informat

    Este foarte bun articolul, iar daca "problema este luata in seris", va da rezultate negresit!

    0
    0

  • ANDREEA G. pe 19 Ian 2006, 17:48
    Silueta "vorbeste despre tine"

    trebuie sa avem grija de noi in permanenta sa nu lasam nimic sa scape de sub control!!!!!!!!!

    0
    0

  • mary pe 19 Ian 2006, 17:48
    mananc oricat fara pb

    sunt nascuta iarna si nu sunt predispusa la obezitate.(vezi mai sus nr 10)

    0
    0

  • Georgeta L. pe 19 Ian 2006, 17:48
    silueta

    Nu este adevarat ca daca este nascut vara nu este predispus la obezitate. Sunt nascuta pe 20 iulie si toata viata am avut probleme cu silueta.

    0
    0

  • alina pe 19 Ian 2006, 17:48
    cam greu sa te abtii...

    chiar asa si e. sunt putine zilele cand mananci moderat.excese sunt destule de-alungul vietii..

    0
    0

  • alina pe 19 Ian 2006, 17:48
    vreau si eu sa arat ca un fotomodel..

    am 1.68 si am 63 de kg. oare e prea mult??

    0
    0

  • Marina pe 19 Ian 2006, 17:48
    cel mai bine e sa...

    Cel mai bine cand mananci e sa te gandesti la partenerul tau. Oare o sa-i placa kilogramele ce le ai in plus atunci cand va face sex cu tine? Si cand vezi imaginea ta in mintea lui in acele momente...daca nu te dezgusta baga in continuare papica in tine ca intr-un sac fara fund. Daca nu-ti place imaginea ...OPRESTE-TE!!! Si fa asta des.

    0
    0

  • anamaria pe 19 Ian 2006, 17:48
    ce ingrasa cel mai mult...

    de fapt grija exagerata a unora dintre femei de a fi cat mai slabe,de a-si calcula caloriile consumate zilnic,de a avea cel mai bun prieten(sau de cele mai multe ori dusman)cantarul. INGRASA CEL MAI MULT!!!consider ca la un moment dat devine o problema psihologica,chiar daca inconstient,iar organismul nu reactioneaza in sensul dorit.poate ar trebui sa-l lasam sa ajunga la un anumit ritm,dar tot impus de noi,insa nu adoptand masuri'tragice'.PAREREA MEA...

    0
    0

  • TAVINUTA pe 19 Ian 2006, 17:48

    la aceasta inaltime cred ca arati foarte bine

    0
    0

  • ioana pe 19 Ian 2006, 17:48
    kilogramele

    ..ce conteaza cel mai mult; este sa te simti bine in pielea ta,sa incerci sa duci o viata cat de cat organizata(e destul de discutabila definitia:D)si sa nu te 'compari' cu alte imagini vazute /stiute zilnic.Sa incerci sa te simti multumita de tine dar pentru aceasta stare(de fapt si de drept )...e un drum lung.Implica vointa, sport, stil de viata.... iar cateva kg putin peste nu a omorat pe nimeni.

    0
    0

  • Cristi pe 19 Ian 2006, 17:48
    Atata va plangeti

    Atata va plangeti nu-mi vine sa cred. Si prietena mea la fel. Nu e grasa dar simte ea ca trebuie sa slabeasca. Daca ii zic sa nu mai manance paine... nu e bine, punetzi mana si alergatzi in loc sa va plangeti atata de mila. Va tot mintiti atat cu diete si alte chestii care va fac sa scapati usor. Nu alergi nu slabesti. Simple like that!

    0
    0

  • gaby_zuza pe 19 Ian 2006, 17:48
    ce sa zic...

    trebuie sa faci mult sport k sa slabesti nu bati din palme si slabesti dak ai vointa slabesti dak nu ai voina nu slabesti!!

    0
    0

  • Cristi pe 19 Ian 2006, 17:48
    am uitat...

    Grasimea care e acumulata pe buci si pe talie nu mai dispare prin diete pentru ca dieta nu are putere de ardere precum un alegrat chiar si de 10 minute pe zi. (ideal e 20-30min alergat usor de tot). Si stati linistite ca daca alergati voi 20 min pe zi si va duceti la doctor sa va administreze corect "Carnitina", in 2 luni puteti sa faceti sex din nou. Dar oricum aveti atitudinea asta in sange si o sa ramaneti grase, "eu vreau sa slabesc azi, si asa este imposibil, decat sa fac efort sa alerg mai bine mai incerc o dieta sa ma aflu in treaba" Succes la barbati!

    0
    0

  • stan pe 19 Ian 2006, 17:48
    proastelor

    sunteti niste vaci grase si proaste.

    0
    0

  • anti-grase pe 19 Ian 2006, 17:48
    batozelor

    alergati, alergati, alergati graselor nu stati pe net sa cititi reviste daca vreti sa se mai uite cineva la voi!!!

    0
    0

  • anda pe 19 Ian 2006, 17:48
    idiotilor

    va credeti mari macho si aveti pretentii la fotomodele dar suntei vai de capul vostru.nu mai puteti de fite dar IQ-ul vostru e sub nivelul marii.tu asta cu batoze ne zici noua sa nu mai stam pe net sau sa citim reviste at tu ce cauti pe net citind diete sua lucrurile care te ingrasa?noi suntem femei,din nastere avem preocuparea asta de a ne ingriji corpul.dak citim reviste de slabit tu nu ai nici un drept sa ne critici,pt k sutn sigura k nici tu nu esti asa de stralucit.dupa parerea mea esti doar un frustrat pt k nu se uita fetele la tine si iti descarci nervii pe fetele grasute.nu te mai ascunde si nu o mai fa pe duru pe net si accepta realitatea.

    0
    0

  • dana pe 19 Ian 2006, 17:48
    asa e

    Ai dreptate Anda, barbatii au pretentii dar nu se uita la ei

    0
    0

  • Iulia pe 19 Ian 2006, 17:48
    dap

    bai nush ce sa zic,eu una nu sunt slaba tip fodomodel,dar nici grasa,oamenii ma plac pt ca sunt de treaba,deschisa si dragutza,nu conteaza sa fi 90-60-90 cat timp ai propria ta personalitate,poti atrage atentia barbatzilor si fara sa ai bust gen pamela anderson ,fund j-lo si talie trasa prin inel

    0
    0

  • gheorghe pe 19 Ian 2006, 17:48
    parere personala

    ca o femeie sa fie atragatoare din punct de vedere sexual, trebuie sa aibe corp frumos.intrebati 5 prieteni barbati care sunt sinceri cu voi si o sa vedeti cand descriu femeia atragatoare pentru ei, descriu calitati fizice.Eu cred ca orice femeie daca face putin sport poate fi in forma buna, nu trebuie sa fi model.Nu exista un standard pentru asta si clar nu trebuie sa fi slaba ca sa fi frumoasa.Dimpotriva.da nici sa atarne suncile pe tine.Sportul rezolva problema asta.Alergat sau inot.Va pup pe botic

    0
    0

  • nae pe 19 Ian 2006, 17:48
    poate

    le recomand celor care vor sa slabeasca sa ma ajute sa razuiesc peretii pentru o noua zugravire.Multumesc anticipat!

    0
    0

  • geo pe 19 Ian 2006, 17:48
    yep

    Cred ca sportul e de baza.Eu sunt slaba insa nu neaparat pentru ca as face sport.Chestia e ca mi-am impus sa slabesc si am reusit.Totul pleaca da la ceea ce gandesti,creerul programeaza tot,dc iti impui sa nu mai mananci mult si sa slabesti reusesti sigur.Eu asa am facut si am slabit 8 kg

    0
    0

  • teodora pe 19 Ian 2006, 17:48
    slabitul?

    Da,este adevarat,o femeie bine proportionata a avut dintotdeauna mai mult succes.Din pacate ,datorita stresului zilnic multe dintre noi uitam sa mai acordam timpul necesar in ceea ce ne priveste,pentru a obtine un look convenabil.Asa ca dragile mele,mai lasa-ti deoparte toate problemele si mergeti la sala,sportul modeleaza corpul si in acelasi timp ofera si relaxare psihica.Mult succes!

    0
    0

  • corina pe 19 Ian 2006, 17:48
    stres

    In urma cu doi ani am avut 70 de kg,anul trecut am ajuns la 53,fara sa-mi programez vreun regim alimentar sau vreo dieta.Motivul?Divortul!

    0
    0

  • Ana pe 19 Ian 2006, 17:48
    Slabit

    Desi nu am probleme de greutate (50 kg la 1,70 inaltime), cred ca stressul este cel mai mare inamic al omului modern, inclusiv al femeii preocupate de silueta. Cred ca este important sa luam lucrurile mai "sportiv", pentru a ne pazi atat fizicul, cat si psihicul. Daca s-ar putea...

    0
    0

  • ralu_gab pe 19 Ian 2006, 17:48
    Slabitul

    Din articolul "17 lucruri despre care nu stiai ca te pot ingrasa" am aflat lucruri pe care nu le siam.Recomand aceat articol tuturor fetelor care au probleme cu greutatea.Nu uitati sa luati mucul dejun in fiecare zi. Mult succes.

    0
    0

  • pinkye pe 19 Ian 2006, 17:48
    problema mea? ...abdomenul

    incepusem sala...dar m.am imbolnavit de hepatita de tip A acum aprox un an iar acum nu mai rezist la abdomene,,,si ma enerveaza f mult pt ca nu stiu cum sa imi mentin musculatura abdomenului in forma...:(

    0
    0

  • Sandu Guzun pe 19 Ian 2006, 17:48
    cum am slabit eu

    eu la fel aveam aceasta problema,dar o cunoscuta a zis ca sa incerc o dieta...am incercat-o si am slabit 10Kg. deci statind toata ziua la tel. tot poti slabi.prosport@mcc.md

    0
    0

  • dana pe 19 Ian 2006, 17:48
    ce sa fac?

    am 17 ani si in luna martie am avut 78kg am tinut o dieta si am slabit 8kg.eu am 1 74.as vrea sa mai slabesc ink macar 5 kg dar nu mai pot.ce sa fac???

    0
    0

  • aditzu007 pe 19 Ian 2006, 17:48
    regimul disociat

    Acest regim este foarte sifur. L-am incercat si eu si mama si am slabit vreo 6 kg intr-o luna. Ideea e ca in fiecare zi se mananca altceva, fara paine, timp de trei saptamani. Luni - legume, Marti - carne (fiarta sau fripta), Miercuri - oua, Joi - lapte, Vineri - peste, Sambata - fructe. Duminica este permis orice, dar cu moderatie. Pentru mentinerea greutatii esste recomandat ca o zi pe saptamana sa mancam numai fructe. Aveti grija: regimul nu poate fi repetat decat dupa cel putin 6 luni. Succes si sa auzim de bine!

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod