15 alimente sănătoase care îți fac tenul mai curat și luminos. Sunt dovedite științific

Se spune că frumusețea vine din interior, iar știința susține această afirmație.
Daca vrei o piele mai sanatoasa, radianta si fara imperfectiuni, trebuie sa incepi prin a acorda mai multa atentie alimentelor pe care le consumi.

Desi exista multe abordari in privinta mancatului sanatos, unele alimente au efecte pozitive dovedite asupra frumusetii pielii.
Descopera 15 alimente care iti fac tenul mai luminos, combat imperfectiunile si previn imbatranirea prematura:
Probiotice

„O dieta saraca in probiotice si consumul de alimente nesanatoase incetinesc digestia si provoaca schimbari in mediul bacterian din intestine”, declara medicul dermatolog Whitney Bowe pentru byrdie.com.

„Eu simplific intotdeauna lucrurile si spun ca inflamatia la nivelul intestinelor inseamna inflamatie la nivelul pielii”, adauga specialista.
Pentru a include mai multe probiotice in dieta ta, medicul recomanda sa consumi mai des kombucha, varza murata, muraturi, iaurt, kefir si miso.

Prebiotice


O alta modalitate de a sustine sanatatea sistemului digestiv este includerea prebioticelor in alimentatia ta. „Sunt adevarate ingrasaminte pentru bacteriile bune din intestine”, spune medicul. „Usturoiul, prazul, sparanghelul – toate acestea sunt surse excelente de fibre prebiotice in dieta. Ajuta la hranirea florei sanatoase si la refacerea microbiomului intestinal”, adauga Bowe.
    
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod