10 delicii sarate si dulci pentru Paste

Tort cu cocos (12 portii) Ingrediente
2 linguri de smantana
1/4 lingurita sare
3/4 cana zahar brun
1 cana de lapte
3 oua
1 lingurita esenta de vanilie
1 1/2 cana de faina
2 1/4 lingurite praf de copt
1/2 cana fulgi de nuca de cocos
2 linguri si 2 lingurite de sirop de porumb
1 lingura apa
3/4 cana de zahar alb

Mod de preparare:
  • se incalzeste in prealabil cuptorul;
  • se separa galbenusurile de albusuri si se pastreaza 2 albusuri;
  • se bat galbenusurile si albusul unui ou cu zahar;
  • peste compozitie se cerne faina si se adauga praful de copt, sarea si fulgii de cocos, dupa care se toarna cate putin din lapte si esenta de vanilie;
  • se pune aluatul in tava unsa inainte cu putina margarina si se lasa la cuptor pentru 30 de minute;
  • se face o crema: 2 albusuri pastrate, zaharul alb, siropul de porumb, apa si putina sare;
  • se bat la abur, deasupra unui vas cu apa fiarta pana obtine o consistenta;
  • se indeparteaza de pe abur si se adauga esenta de vanilie sau de altceva (dupa preferinta);
  • se toarna aceasta crema peste blatul scos de la cuptor si racit intre timp;
  • se decoreaza cu fulgi de cocos la suprafata.

Informatii nutritionale: 235 kcal; 8,6 g grasimi; 215 mg sodiu; 36,8 g carbohidrati; 0,6 g fibre; 3,2 g proteine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod